۱۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۵
کد خبر: ۲۱۵۸۱۳

سلامت جسمی مؤمنان در متن ادعیه

خبرگزاری رسا ـ عبارات بسیاری در ادعیه معصومین(ع) از جمله دعای کمیل و صحیفه سجادیه یافت می شود که در آن، قدرت و توان جسمانی از خداوند متعال مسألت شده و این نعمت خدادادی برای عبادت و بندگی و خدمت به بندگان لازم دانسته شده است.
نخستين سالن ورزشي حوزه علميه قم

به گزارش خبرگزاری رسا، انسان به عنوان جانشین و خلیفه خداوند روی زمین شایستگی دستابی به مقام قرب ربوی و وصل الهی را دارد؛ از این رو وظایف و مسؤولیت­های خطیری در زمینه زندگی فردی و اجتماعی، تزکیه نفس، پالایش روح، رعایت ارزشها و الگوهای الهی تا مرز تعالی و مقرب شدن را برعهده دارد و از آنجا که انسان موجودی دو بعدی است و خلقتی مرکب روح و جسم دار که متمم و مکمل یکدیگرند لاجرم باید از مراقبت؛ توجه و برنامه­ریزی در جهت سلامت و تعالی جسم و روح غافل نگردد.

 

 اگر انسان از نیرو و توان بدنی کافی بهره­مند نباشد، چگونه می تواند خدا را عبادت و حدود الهی را اقامه کند و به مقابله با دشمنان انسان و انسانیت برخیزد.

 

«ورزش» به عنوان پدیده­ای مهم و اجتماعی که دارای ابعادی مختلف است، بهترین وسیله برای نیل به این هدف مقدس است.

 

 اهمیت توانمندی و قدرت بدنی آن جاست که در بینش اسلامی، در شمار ویژگیهای انسان کامل آمده است. در روایات منقول از ائمه اطهار(ع) نیز حفظ سلامتی و آمادگی جسمانی، امری لازم شمرده شده است.

 

 جمله­هایی بسیاری در ادعیه معصومین(ع) از جمله دعای کمیل و صحیفه سجادیه یافت می شود که در آن، قدرت و توان جسمانی از خداوند متعال مسألت شده و این نعمت خدادادی برای عبادت و بندگی و خدمت به بندگان لازم دانسته شده است.

 

 بزرگان دین نیز در کنار تمام ویژگی­های نیک اخلاقی و روحی، از توانایی جسمی بالایی برخودار بوده­اند؛ که نمونه بارز آن در وجود مبارک پیامبر اکرم(ص) و حضرت علی(ع) بروز یافته است.

 

 این ویژگی در سایر انسان­های الهی نیز قابل ملاحظه است؛ چنان چه در قرآن درباره طالوت آمده است: «ان الله اصطفاه علیک و زاده بسطة فی العلم و الجسم»؛ خدواند او را بر شما برگزیده و علم و (قدرت) جسم او را وسعت بخشیده است.

 

 یا درباه حضرت موسوی(ع) قرآن چنین می فرماید: «و لما بلغ اشده و استوی اتیناه حکما و علما و کذلک نجزی المحسنین»؛ هنگامی که موسی نیرومند و کامل شد، حکمت و دانش به او دادیم.

 

ورزش وسیله­ای برای بهتر عبادت کردن و خدمت بهینه به خلق است. در دعای کمیل می­خوانیم:‌«قو علی خدمتک جوارحی» بار پرودگار؛ اعضا و جوارحم را برای خدم به تو نیرومند گردان».

 

 یا در دعای روز چهارم ماه رمضان می خوانیم: «الهم قونی فیه علی اقامة امرک»؛ خدایا؛ در این روز مرا با اقامه فرمانت نیرومند گردان»

 

بدون تردیدد تقویت جسم بدون تمرین و ورزش ممکن نیست؛ شهید حاج حسن طهرانی این حقیقت را به خوبی درک کرد و با تأسی به آیات، روایات و سیره عملی انبیاء و اولیاء الهی در دوران حیات خود به ورزش، در کنار دیگر برنامه های عبادی و معنوی به عنوان بهترین وسلیه در رسیدن به قله های بلند رفیع کمال، معرفت و معنویت نگریست و برای حاکم کردن روح ورزش در جامعه اسلامی، که به فرموده مقام معظم رهبری، ایمان، تقوا و پاکدامنی است، از هیچ گونه سعی و تلاش چشم پوشی نکرد.

 

حجت الاسلام علی شریفیان مهر/998/ت302/س

ارسال نظرات