حرص و طمع سبب قتل امام حسین شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام حمیدرضا مهدوی ارفع، مدرس حوزه علمیه و دانشگاه، امروز ششم آبانماه در سلسله برنامه های تبلیغی دهه اول محرم حرم مطهر رضوی به تبیین موضوع «رضایت از زندگی» پرداخت و افزود: یکی از عوامل نارضایتی نگرانی در باب رزق و روزی است، ترس از رزق فردا باعث میشود انسان از امروزش لذت نبرد.
وی تصریح کرد: دغدغه نسبت به روزی درحد متعارف لازم است وگرنه انسان نسبت به زندگی بیفکر و بی مسؤولیت میشود، اما دغدغه بیش از حد متعارف یکی از علل فشار روانی روی خود و افراد خانواده است.
مدرس حوزه علمیه و دانشگاه افزود: برخی با شعار اینکه انسان تا جوان است باید کار کند؛ آنقدر خود را مشغول به کار و شغل خویش می کنند که متوجه گذر زمان و عمر نمی شوند در حالیکه به سایر ابعاد زندگی صله رحم، رسیدگی به خانواده، مسائل عبادی، تفریحی و... نمی رسند.
وی با اشاره به مواردی درباره چگونگی کسب روزی عنوان کرد: باور کنیم رزق ما تضمین شده است خداوند روزی همه موجودات عالم حتی کافر را تضمین کرده است و به او میرساند. دوم اینکه یادمان باشد روزی از جانب خداوند تقسیم شده است بنابراین کسی نمیتواند رزق ما را بخورد همچنین ماهم نمی توانیم روزی کسی را بخوریم.
حجت الاسلام مهدوی ارفع ادامه داد: از آنجا که روزی ما تضمین شده است روزی ما متناسب با نیاز روز و طول زمان می رسد، بنابراین مخصوصا جوانان به انبار کردن مال دنیا نپردازند.
مدرس حوزه علمیه و دانشگاه به نقل از حضرت علی(ع) ابراز کرد: «هرکس غم روزی فردا را داشته باشد، هیچگاه رستگار نخواهد شد».
وی با اشاره به این روایت که «فرزند آدم هرچه پیرتر میشود دو خصلت در او جوان تر می شود؛ حرص و آز و دیگری آرزوهای طولانی» خاطرنشان کرد: باید مراقب بود که حرص در طلب روزی انسان را به حرام نکشاند. در طول تاریخ دیدیم که حرص و طمع در نهایت انسان را به قتل ائمه واداشت به طوری که امام حسین(ع) فرمودند: آنقدر حرام خوردید که حسین(ع) می کشید./1308/پ202/ب4