۰۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۶
کد خبر: ۲۲۸۶۳۱
سخنران حرم مطهر رضوی:

پرداخت زکات سبب طهارت روح است

خبرگزاری رسا ـ سخنران حرم مطهر رضوی با اشاره به عوامل طهارت و پاکی روح، گفت: خداوند در برابر حب مال، زکات را واجب کرد تا روح و روان و فکر انسان را از پلیدی ها پاک کند.
حجت الاسلام جعفر اسلامي فر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام جعفر اسلامی فر، سخنران حرم مطهر رضوی، شامگاه گذشته در سلسله برنامه های تبلبغی حرم مطهر رضوی در تبیین عوامل طهارت و پاکی روح، گفت: یکی از عوامل طهارت و پاکی روح دادن زکات است.

 

وی تصریح کرد: ذات اقدس الهی در آیات 102 و 103 سوره توبه به این واجب الهی و حکمت آن اشاره دارند؛ ای پیامبر(ص) از اموال مؤمنان و مسلمانان زکات بگیر.

 

سخنران حرم مطهر رضوی با طرح این پرسش که انسان چرا باید از اموالی که خود جمع آوری کرده است زکات یا صدقه بدهد، تصریح کرد: این عمل باعث پاک شدن اموال می‌شود ولی اثر بیشتر آن روی طهارت و پاکی روح است.

 

وی با اشاره به این سخن امیرمؤمنان حضرت علی(ع) در نهج البلاغه که می فرمایند:«شیطان از سه راه در انسان نفوذ می کند؛ کبر، نفس اماره و حب مال»، اظهار  کرد: خداوند برای مهار کبر، نماز را واجب کرد؛ انسانی که نماز می‌خواند روح و روان خاشع و تواضع پیدا می کند، برای مهار نفس روزه را واجب کرد و برای حب مال نیز زکات را که روح و روان و فکر انسان را از پلیدی ها پاک کند.

 

حجت الاسلام اسلامی فر افزود: نبی مکرم اسلام خطاب به جمعی فرمودند: «کدامیک از شما هست که مال و ثروت خود را بیشتر از مال وارث، دوست داشته باشد؟ مال شما آنی است که از پیش فرستاده اید و انفاق، زکات یا وقف کرده اید پس چیزی برای باقیات صالحات خود فراهم کنید».

 

وی اضافه کرد: روزی از امام صادق(ع) سوال شد بنا و پایه زندگی‌تان را بر چه چیزی نهاده اید، ایشان فرمودند: «بر چهار اصل که اولین پایه آن این‌است که به این باور و یقین رسیده ام هیچ کس دلش برایم نمی‌سوزد و بهتر از خودم برای من کار نمی کند بنابراین خودم برای خودم کار می‌کنم».

 

سخنران حرم مطهر رضوی خاطرنشان کرد: فقط خود انسان باید به فکر باقیات صالحات خود باشد؛ اگر آن را به کس دیگری یا به پس از مرگش بسپارد مشخص نیست تا چه اندازه به مقصودش برسد بنابراین بهتر است انسان تا می تواند خود و در زمان حیاتش برای دادن زکات یا خمس به دفتر مرجع تقلید مراجعه کند./1308/پ202/ب5

 

ارسال نظرات