کتابخوانی یکی از معیارهای توسعه فرهنگی است
به گزارش خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام ابوالفضل یعقوبی، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان گفت: نیاز به فرهنگ مطالعه و کتابخوانی باید مانند سایر نیازهای اساسی انسان مانند خوردن، آشامیدن و خوابیدن با ایجاد انگیزه نهادینه شود.
وی افزود: برای ایجاد انگیزه می توان از ظرفیت وسایل ارتباط جمعی و رسانه های جمعی بهره مند شد و در زمینه احساس و ضرورت نیاز انسان به کتاب آگاهی های لازم را به مخاطبان ارایه و همچنین علاقه های آنان برای مطالعه را نیز ترغیب کرد.
سرپرست معاونت فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان اظهار داشت: ارایه مسیر مطالعاتی و معرفی منابع مناسب به اقشار مختلف و در سنین متفاوت یکی از راهکارهای ایجاد علاقه در مخاطبان می باشد.
وی با اشاره به اهمیت و تأثیر نظام آموزشی در ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی خاطرنشان کرد: تشکیل گروه های مشاوره به منظور هدایت و راهنمایی مخاطبان و بروز رسانی و غنی سازی کتابخانه های موجود در مدارس و مراکز آموزشی، برگزاری مسابقات کتابخوانی، تشکیل کارگروه های مطالعه، برگزاری جلسات نقد و بررسی کتاب در حوزه های دانش آموزی با اهدای کتاب خوب به دانش آموزان و حضور اهل قلم و ارتباط بیشتر آنان با دانش آموزان از عوامل مؤثر در ترویج فرهنگ کتابخوانی است.
حجت الاسلام یعقوبی ابراز داشت: ارتقای علمی کتابداران، شیوه برخورد آنان با مخاطبان، توانمندی در مشاوره و راهنمایی مراجعان و کامل بودن منابع کتابخانه ها از دیگر عوامل تأثیرگذار بر ایجاد و انگیزه مطالعه است.
وی بر اهمیت نقش خانواده در توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه تأکید کرد و افزود: محیط و شرایط خانواده و آموزش و تربیت والدین و نوع نگرش به مقوله کتابخوانی در این زمینه بسیار اهمیت دارد.
سرپرست معاونت فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان همچنین تخصص و توانمندی کتابفروشان، میزان توجه ناشران به علاقه و نیاز مخاطبان در رعایت استانداردهای لازم در حوزه چاپ و نشر کتاب و غنی بودن محتوای کتاب ها را از عوامل مؤثر در ترغیب افراد به مطالعه عنوان کرد./939/د102/ب3