دعا از شیوع مفاسد اخلاقی در اجتماع جلوگیری میکند
حجت الاسلام مرتضی قادری، استاد اخلاق حوزه علمیه قم، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به محور قرار دادن دعا در فعالیت های فرهنگی و تربیتی امام سجاد(ع)، گفت: اگر به شرایط فرهنگی امام سجاد(ع) مراجعه شود، می بینیم که از مشکلات بزرگ آن زمان استحاله فرهنگی عموم مردم جامعه بوده است.
وی به فعالیت جامعه در عصر امام سجاد(ع) اشاره کرد و افزود: در آن زمان نوازندگی و رقاصی اصل قرار گرفته بود و فضای جامعه بسیار آلوده بود، به گونه ای که وقتی خواننده زن از مکه وارد می شد، آن چنان جمعیتی به استقبال آن می آمدند که پشت بام خانه ای به دلیل ازدحام جمعیت فرود آمد.
این استاد اخلاق ادامه داد: اوضاع در حدی بود که وقتی امام(ع) با همراهان خویش وارد مدینه شدند، برخی تردید کردند که همراه ایشان بمانند یا به مجلس رقص و آواز پا گذارند.
وی راز نفوذ امام سجاد(ع) در آن عصر را دعا دانست و اظهار داشت: در زمانی که تعداد شیعیان اندک بوده و گناه تمام جامعه را فرا گرفته بود، امام احساس کردند که تنها چیزی که سبب نجات چنین جامعه ای می شود، دعا است.
حجت الاسلام قادری با اشاره به نفوذ دعا در قلب و روح مردم، ابراز داشت: بهترین سند برای نفوذ دعاهای امام سجاد(ع)، ماندگاری آن است، اگر این دعا نفوذ پیدا نمی کرد در همان زمان از بین می رفت.
وی در پایان سخنانش به تأثیرهای اجتماعی و فردی دعا اشاره کرد و یادآورشد: فایده فردی دعا این است که انسان را در مقابله با حوادث اجتماعی و دیگر حوادث، آرام می کند، جلوگیری از شایع شدن مفاسد اخلاقی فایده اجتماعی دعا است./1323/ت302/ف