۰۳ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۳
کد خبر: ۲۳۲۳۳۳
در کمیسیونی تخصصی؛

راهکارهای جهان اسلام برای برون رفت از بحران تکفیر بررسی شد

خبرگزاری رسا ـ کمیسیون تخصصی «بررسی راهکارهای جهان اسلام برای برون رفت از بحران تکفیری» در «کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام» برگزار شد.
حواشي کنگره جهاني جريان هاي افراطي و تکفيري ها از ديدگاه علماي اسلام در قم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کمیسیون تخصصی «بررسی راهکارهای جهان اسلام برای برون رفت از بحران تکفیری» شب گذشته در «کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام» برگزار شد.

 

براساس این گزارش، احمد شاه احمد زی، شاهین حسن، عبدالصمدی ساداتی و مولانا صلاح الدین به ارائه مقاله و بیان دیدگاه های خود نسبت به تکفیر پرداختند.

 

احمد شاه احمدی زی در سخنانی گفت: امت اسلامی یک امت واحده است و همواره بر وحدت اسلامی تاکید دارد و از این رو باید کوشید تا این وحدت و اتحاد گسترش یابد.

 

وی افزود: ما نباید در دین خود افراط و تفریط داشته باشیم و یک سری در تلاش هستند تا مردم را از دین جدا سازند و باید هوشیار باشیم.

 

این عالم کشور افغانستان گفت: جریانی با جهالت های گسترده می کوشند تا مردم را از اسلام دور سازند.

 

احمد شاه زی تصریح کرد: باید هوشیار باشیم و اجازه ندهیم که این تکفیر و تندروی در میان مسلمانان رواج یابد.

 

وی بیان  داشت: مسلمانان باید بکوشند تا بنده خالص خداوند باشند نه اینکه، با اعمال خود مردم را از اسلام و دین دور کنند.

 

شاهین حسن لی نیز در کمیسیون برون رفت کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام گفت: امروزه باید مسلمانان با اتحاد به فکر راه حل رفع مشکلات باشند و بیشتر از مباحث نظری باید به دنبال راه های عملی باشیم.

 

وی گفت: یکی از راه ها توجه به اندیشه های مسلمانان است که باید در این راستا تلاش جدی داشته باشند و عقاید دینی خود را مورد مطالعه قرار دهند و ارزش های حقیقی و الهی را برای جهانبینی خود برگزینند.

 

این عالم کشور آذربایجان اظهار داشت: تکفیری گری نسخه تحریف شده دین است و برای تصحیح آن باید نوع نگاه به دین تغییر داده شود و در نگاه خودمان به دین اسلام باید به اخلاق و معارف اخلاقی که در دین مبین اسلام مورد تاکید است توجه جدی داشته باشیم.

 

وی تصریح کرد: دین باید از راه اخلاق و نگاه های عرفانی و عشق و محبت مورد توجه قرار گیرد.

 

شاهین حسن لی اذعان داشت: یکی دیگر از عامل هایی که موضوع تکفیر را می تواند ریشه کن کند، وحدت مسلمانان است؛ مسلمانانی که منصوب به مذاهب شیعه و سنی هستند اگر با همدیگر علیه تکفیری گری اقدام کنند این تکفیرگران خواهند بود که می فهمند که از دین خارج شده اند.

 

این عالم کشور آذربایجان گفت: تکفیری گری مربوط به هیچ دینی نیست و برخی می خواهند جنگ مذهبی به راه انداخته و باید مسلمانان در مقام عمل با هم متحد بوده و بر علیه تکفیری گری قیام کنند.

 

عبدالصمد ساداتی از دیگر سخنرانان این کمیسیون بود که اظهار داشت: اگر قرآن و سنت نبی مکرم اسلام را مورد بررسی قرار دهیم، می توانیم بر همه مشکلات غلبه کرده و به نتیجه مطلوب برسیم.

 

وی گفت: متاسفانه امروز گروه هایی که به نام اسلام پیدا شده اند که در جهت افراط و تکفیر حرکت می کنند، ما از آنها دور هستیم و آنها نه سنی هستند و نه شیعه.

 

ساداتی خاطرنشان کرد: علمای بزرگ دین باید با هم گفتگو داشته باشند تا مشخص شود که این افراد هیچ ارتباطی با ما ندارند.

 

وی گفت: امروز درد بسیار بزرگی است که ما نمی توانیم این مشکلات را حل کنیم، آیا کشورهای خارجی که آمده اند می توانند مشکلات را حل کنند؟ این گروه ها فقط بر مشکلات ما می افزایند و هیچ اعتمادی به آنها نیست.

 

عضو شورای مدارس علوم دینی اهل سنت گفت: علمای اسلامی باید حکام را نصیحت کنند و در سراسر دنیا اجازه ندهند که این موضوع تندروی و تکفیری رواج یابد.

 

عبدالصمد ساداتی بیان داشت: علمای اسلام باید به نتیجه مطلوب رسیده و بدانید که این کشتارها اهداف دشمن است و آنها می خواهند که این اتفاقات رخ داده تا مسلمانان از بین بروند.

 

مولانا صلاح الدین نیز به عنوان سخنران پایانی اظهار داشت: جایی برای تندروی و ترور و تکفیر در اسلام نیست و خداوند برای ما یک شریعت و احکام کاملی مقدر کرده تا سلامت دنیا و آخرت را داشته باشیم.

 

وی افزود: پیامبر اکرم(ص) همه قانون دین را با این سخن شریف خود و عملکرد درست خود، به ما اعلام و راه سلامت را برای ما در همه امور روشن کرد و راه درست را شناساند.

 

مولانا صلاح الدین بیان کرد: پیامبر(ص) ستمگری، تکفیر، خیانت و زیان رسانی را حرام فرمود تا هر فرد در سلامت زندگی کند.

 

وی ادامه داد: پیامبر(ص) در خصوص مفسدان نیز تاکید کرده و فرموده که از مفسدان نباشید که این مسئله مشکلات بسیاری به بار می آورد.

 

این عالم بنگلادشی بیان کرد: به هیچ عنوان اسلام نسبت به تندروی تاکید ندارد و بلکه همواره تاکید داشته که مسلمانان با رافت اسلامی مسائل را دنبال کنند.

 

وی عنوان کرد: باید از تندروی و تکفیر پرهیز کنیم و این کارها حرام است و باید برای مردم مفید باشیم و بنده خاص خداوند باشیم./993/پ201/ی

ارسال نظرات