۰۷ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۷
کد خبر: ۲۳۳۰۸۴
تولیت آستان مقدس عبدالعظیم حسنی:

محرومیت از هدایت خاص الهی نتیجه گناهان است

خبرگزاری رسا ـ تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) با بیان این‌که محرومیت از هدایت خاص الهی نتیجه گناهان است، گفت: کسی که اراده و عزم به ترک گناه داشته باشد با عنایت خداوند هدایت و به مقصد الهی می‌رسد.
حجت الاسلام و المسلمين ري شهري توليت آستان مقدس حضرت عبدالعظيم الحسني(ع)

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد محمدی ری‌شهری تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) شامگاه روز پنج‌شنبه در جلسه تفسیر سوره حمد که در مصلی شهرری برگزار شد، با پاسخ به این سوال که آیا محرومیت از هدایت خاص الهی منحصر به گناهانی مانند کفر، شرک و دروغ است، گفت: محرومیت از هدایت خاص الهی نتیجه گناهان است.

 

وی افزود: کسی که اراده و عزم به ترک گناه داشته باشد با عنایت خداوند هدایت و به مقصد الهی می‌رسد.

 

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) با اشاره به مباحث جلسه قبل مبنی بر انواع نعمت بیان داشت: چهارمورد نعمت ظاهری ویژه، نعمت ظاهری همگانی، نعمت باطنی ویژه و نعمت باطنی همگانی از جمله نعمت‌های الهی هستند که هرکس نعمت باطنی ویژه که همان توفیق هدایت خاص است شامل حال او شود همه نعمت‌های دیگر را هم به دست می‌آورد.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین ری شهری در ادامه عنوان کرد: از این چهار نعمت نام برده سه نعمت اول موقت است اما اگر نعمت چهارم که همان نعمت باطنی ویژه و هدایت خاص است زمینه این نعمات شود همگی دائمی می‌شوند.

 

وی با اشاره به نعمت پنداری اظهار داشت: نعمت پنداری نعمتی است که انسان خیال می‌کند نعمت است اما در حقیقت نعمت نیست.

 

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی در ادامه با اشاره به آیه 72 و 73 سوره نساء افزود: در میان شما کسانی هستند که سست بوده و دیگران را به سستی می‌کشانند و نشانه آنان دو چهره بودن است مانند کسانی که هنگام حضور خود در جبهه وقتی کشته یا شهید نمی‌شوند خیال می‌کنند خداوند به آنان نعمت داده است در حالی که این گونه نیست.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین ری شهری با اشاره به معنای نعمت در "صراط الذین انعمت علیهم" گفت: مقصود از "صراط الذین انعمت علیهم"  نعمت یافتگان هستند کسانی که از نعمت‌های باطنی یعنی توفیق هدایت ویژه برخوردار هستند، نبوت، صدق، شهادت و صالح بودن از نعمت‌های باطنی و هدایت ویژه الهی هستند که شامل حال هر کسی نمی‌شود.

 

وی با اشاره به آیه 69 سوره نساء افزود: خداوند در آیه 69 سوره نساء می‌فرماید: آنان که از خدا و رسول او اطاعت کنند البته با کسانی مانند پیامبران، صدیقان، شهیدان و شایستگان محشور خواهند شد زیرا آنها کسانی هستند که خداوند به آنان لطف و عنایت کامل فرموده است و آنها در بهشت چه نیکو رفیقانی هستند.

 

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) عنوان کرد: مهم ترین نعمت الهی نبوت، صدق، شهادت و صالح بودن است هر کس از این نعمات برخوردار بوده به مقصد اعلی انسانی می رسد زیرا راه درست زندگی در راه چهار گروه پیامبران، صدیقان، شهدا و صالحان است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین ری شهری با اشاره به آیه 59 سوره مریم درباره مقام پیامبران اظهار داشت: آنها گروهی از رسولان بودند از ذریه آدم و از آنان که با نوح در کشتی نشاندیم و از ذریه ابراهیم و اسماعیل و از کسانی که هدایت کردیم و برگزیدیم که خدا به آنها انعام و اکرام فرموده است که هر گاه آیات خدای رحمان بر آنها تلاوت می‌شد با گریه، از روی اخلاص و شوق به سجده می افتادند.

 

وی افزود: بالاترین توفیق‌ها و هدایت‌ها مشمول حال پیامبران است مانند داستان حضرت نوح و کشتی او که همه نشان از ایمان او داشت، پیامبران با استفاده از نیروی وحی درست ترین راه صراط مستقیم را در اداره کردن یک جمع از خداوند دریافت می‌کردند./807/پ202/ب4

ارسال نظرات