دومین نشست کرسیهای نظریه پردازی دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، دومین نشست کرسیهای نظریه پردازی دانشگاه مذاهب اسلامی با عنوان نشست علمی «ظرفیتهای قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در همگرایی مذهبی» شامگاه 18 آذر در دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار شد.
در این نشست که از سوی دفتر کرسیهای نظریه پردازی، نقد و مناظره معاونت پژوهشی با همکاری ستاد سفیران تقریب دانشگاه برگزار شد، سالار مرادی نماینده مردم سنندج، عضو فراکسیون اهل سنت در مجلس شورای اسلامی و دکتر سید احمد حبیب نژاد عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و معاون پژوهشی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در این نشست سخنرانی کرده و پاسخگوی سوالات دانشجویان بودند.
در ابتدای این نشست سید احمد حبیبنژاد معاون پژوهشی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت بالای قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: در برخی کشورهای اسلامی چون عربستان، مصر و کویت اسلام به عنوان دین رسمی کشور شناخته نشده و شریعت منبع قانون گذاری آنها نیست اما مزیت قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران این است که افزون بر به رسمیت شناختن دین اسلام حقوق اقلیتها و سایر مذاهب را هم به رسمیت میشناسد و این نشان از ظرفیت بالای قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران دارد.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در پایان خاطرنشان کرد: به رسمیت شناختن حقوق مذاهب غیر شیعه در زمان مشروطه سابقه نداشت بعد از انقلاب اسلامی افزون بر اهل سنت حقوق اقلیتهای سیاسی و مذهبی سایر فرق نیز به رسمیت شناخته شد و بر اساس قانون آنها اجازه داشتند مراسم و مناسک خود را انجام دهند.
در ادامه سالار مرادی نماینده مردم سنندج با اشاره به ظرفیت بالای قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با ظرفیت بسیار بالا امت محور، عدالت محور و مبتنی بر رعایت حقوق شهروندی به بهترین نحو در سطوح مختلف جامعه است.
مرادی افزود: ما برای رسیدن به وضعیت مطلوب در مورد اقلیتها چارهای جز گفتگو نداریم تا امروز در مسائل مذهبی حوزههای علمیه صحبت میکردند اما امروز دانشگاهیان نیز در این مباحث ورود پیدا کردند./807/پ202/ب4