از پیامدهای اقتصادی فتنه 88 تا اتهام به دولت گذشته
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، احمد امیرآبادی فراهانی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در پنجمین جلسه از سلسله نشستهای سیاسی دهه بصیرت که شنبه شب از سوی ستاد مردمی 9 دی پردیسان قم در مسجد حضرت زینب کبری(س) این شهرک برگزار شد، به پیامدهای اجتماعی و اقتصادی فتنه 88 اشاره کرد و گفت: فتنه گران در سال 88 انشقاق عظیمی میان ملت ایجاد کردند که اختلافات پیش آمده تا نهم دی ماه ادامه داشت.
وی در ادامه افزود: از روزهای ابتدایی ایجاد فتنه، اختلافات بسیاری در خانوادهها و میان والدین و فرزندان و زوجین ایجاد شد که این بخشی از پیامدهای اجتماعی فتنه 88 است.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیامدهای اقتصادی فتنه 88 برای ملت و کشور ایران اظهار داشت: برخی از آن پیامدها منحصر در ایام فتنه و برخی دیگر تا به امروز در معیشت مردم و اقتصاد نظام اسلامی تأثیر منفی گذاشته است.
وی با بیان اینکه بازار تهران همواره تعیین کننده قیمت بسیاری از کالاهای اساسی کشور بوده است، تأکید کرد: آشوبهای فتنه 88 سبب تعطیلی بازار تهران و نیز اشاعه شایعات و اخبار دروغ در خصوص وضعیت منفی اقتصادی شد؛ از این رو در بسیاری از مناطق کشور نگرانیهای اقتصادی و احتکارهای عظیمی رخ داد و در وضعیت بازار تأثیرات منفی بسیاری بر جای گذاشت.
امیرآبادی با بیان اینکه خسارتهای میلیاردی به اموال عمومی جامعه بخشی از پیامدهای اقتصادی فتنه برای ملت ایران بوده است، عنوان داشت: بخشی دیگر از پیامدهای اقتصادی فتنه 88 که بسیار گستردهتر بوده و تا به امروز نیز ادامه داشته است، قطعنامه سرسخت شورای امنیت و 18 قطعنامه پس از آن بود که همگی از آشفتگی ایران در سال 88 نشأت گرفت.
وی با بیان اینکه تا کنون 28 قطعنامه در مسائل چهارگانه انرژی هستهای، حقوق بشر، موشکهای بالستیک و حمایت از تروریست «حماس و حزب الله» علیه ایران صادر شده است، گفت: آنطور که در مذاکرات گفته شده، حل مشکلات اقتصادی و تحریمها به مدت زمان 25 تا 30 سال نیازمند است؛ در این مدت میبایست علاوه بر انرژی هستهای، سایر خواستههای غرب و آمریکا نیز پاسخ گفته شود که هیچگاه چنین چیزی تحقق نمییابد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طرفهای مذاکره توقع دارند تا ما دست از حمایت سوریه، حزب الله و حماس برداریم، عنوان داشت: ایران و سوریه دشمن مشترک دارند که شکست دادن اغتشاش گران سوریه، ایران را از شر احتمالی آن دشمن نجات میدهد؛ این در حالی است که طرفهای مذاکره میخواهند تا ما در مسائل امنیتی هم از خودمان دفاع نکنیم.
وی با بیان اینکه مذاکره کنندگان بارها به هیأت مذاکرات ما توهین کردهاند، تصریح کرد: این مذاکرات برای مردم ثابت کرد که آمریکایی اهل گفتوگو نبوده و تنها قصد زورگویی دارند.
امیرآبادی با بیان اینکه آمریکاییها هیچ گاه قابل اعتماد نبوده و همواره گوش به فرمان رژیم صهیونیستی هستند، تأکید کرد: اینکه آمریکاییها در مذاکرات پرگویی کرده و پشت پرده نامه عاجزانه مینویسند، نشانه نفاق آنها است.
وی با تأکید بر اینکه فتنه 88 بازار اقتصاد ایران را به هم ریخت، ابراز کرد: وقتی گرههای اقتصادی ایران به خارج کشور داده شد، ورود کالاهای استراتژیک را دشمن شناسایی کرد و روزنههای ورود آن کالاها توسط وزیر خزانهداری آمریکا بسته شد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کشور ما در واردات کالاهای استراتژیک از جمله گندم، برنج، روغن و شکر، دچار آسیب بسیاری شده است، عنوان داشت: مقام معظم رهبری بارها فرمودند که اگر ما اقتصاد مقاومتی را در پیش بگیریم، تحریمها تأثیرگذار نخواهد بود.
وی با بیان اینکه همه مشکلات اقتصادی به فتنه 88 باز نمیگردد اما فتنه پیامدهای بسیاری در اقتصاد کشور داشته است، گفت: سوء تصمیم گیریها، عدم توجه به توانمندیهای ملت و عدم استفاده از ظرفیتهای کشور بخشی از مشکلات اقتصادی را شکل میدهد؛ در صورتی که ایران با اقلیمهای گوناگون، آب و هوای چهار فصل و نفت بسیاری که دارد، به راحتی میتواند پاسخگوی نیازهای خودش باشد.
امیرآبادی افزود: دولت گندم کشاورزان ایرانی که برای خود آنها به ازای هر کیلو 550 تومان تمام شده بود را قبول نکرد تا با قیمت مناسبی خریداری کند و تصمیم داشت به ازای هر کیلو تنها 430 تومان پرداخت کند؛ در نهایت گندم بی کیفیت روسیه را با قیمت هر کیلو 1300 تومان خریداری کرد.
وی با بیان اینکه عدهای آقازاده قصد دارند تا یک میلیون و 200 هزار کارتون سیگار مارلبرو را تنها با مالیات 11 هزار تومان به ایران وارد کرده و برای هر کارتون 500 هزار تومان منفعت کسب کنند، تصریح کرد: اگر وزیر صنعت در خصوص پشت پرده سیگار مارلبرو پیشگیری لازم را انجام ندهد و حقوق مردم را از وارد کنندگان نگیرد، قطعا اسامی افراد پشت پرده را به مردم اعلام میکنیم.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اگر سوء مدیریتی در کشور نباشد و اقدامات به صورت سنجیده انجام شود، پولی که به جیب اجنبیها و آقازادهها میرود، به جیب ملت ایران میرفت.
وی در بخشی از بیانات خود با بیان اینکه تاکنون شکایتهای متعددی از سران فتنه شده است، اظهار داشت: کسانی که سخن از رفع حصر به زبان میآورند، باید بدانند که اگر این عده دادگاهی شوند، خانوادههای شهدا از خون آنها نخواهند گذشت؛ نظام اسلامی با رأفت با آنها برخورد کرده است.
امیرآبادی با بیان اینکه بسیاری از اغتشاش گران با پول خریداری شده بودند، خاطرنشان کرد: سال 88 یکی از آشنایان نزد من آمد و گفت فلان مقدار به من پول دادهاند تا در تجمعات و اغتشاشات تهران حضور داشته باشم.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه «برای جلوگیری از فتنههای روبهرو چه باید کرد؟» اظهار داشت: اقدام مجلس در خصوص رأی اعتماد به وزیر علوم یکی از اقداماتی بود که توانست از فتنههای احتمالی پیش رو جلوگیری کند؛ اینگونه اقدامات و هوشیاریهای مردم و مسؤولان در کنار هشدارهای رهبر معظم انقلاب تأثیر بسزایی در جلوگیری از فتنههای آینده دارد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در بخشی از سخنان خود با اشاره به سیاه نمایی برخی رسانهها و مطبوعات در خصوص سؤال و استیضاحهای مجلس از وزرای دولت عنوان کرد: مجلس نهم با دولت ارتباط خوبی برقرار کرده و تمام لوایح پیشنهادی دولت را در اسرع وقت پیگیری میکند تا به سبب سیاهنماییهای برخی از افراد، درگیری میان دو قوه ایجاد نشود.
وی در پاسخ به سؤالی در خصوص نتیجه و ثمرات مذاکرات برای ایران تأکید کرد: هنوز زود است که قضاوت کنیم اما در این 12 ماه، آمریکاییها بیشتر از ما سود بردهاند؛ منتهی ایران توانسته در این مذاکرات خود را به جهانیان نشان دهد که اهل منطق و گفتوگو است و تنها به دنبال حق هستهای خودش است؛ این مسأله از موفقیتهای دولت به شمار میرود.
امیرآبادی ادامه داد: از آنجایی که در مذاکرات، تنها به مسائل فنی پرداخته میشود و سخنی از تحریمها به زبان نمیآید، سبب شده تا آمریکاییها پیش از آنکه تحریمی از ایران بردارند، به منافع بسیاری برسند؛ مردم هم باید بدانند که اگر مذاکرات شکست خورد، مقصر اصلی خود آمریکاییها بودند و پیروز اصلی ملت ایران خواهد بود.
وی در پاسخ به سؤالی در خصوص اختلاس 12 هزار میلیاردی تصریح کرد: آن روزی که طیب نیا به مجلس آمد و گفت 12 هزار میلیارد تومان اختلاس شده، به او گفتم اگر چنین باشد، باید بازار سرمایه و ارز تهران و اعتبار بین المللی ایران همگی بهم بریزد؛ طیب نیا نیز در این خصوص گفت، یک بانک خصوصی با بانک عمومی قرارداد بسته بودند که اگر چکی از بانک خصوصی من نزد شما آمد، پرداخت کنید تا در موقعی مناسب، آن پول را با سودش به شما بپردازیم؛ به همین ترتیب در طول چندین سال، 12 هزار میلیارد تومان در دو حساب به گردش درآمده است.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: داستان دو بانک فوق اختلاس نبوده و تنها گردش پول در کشور به حساب میآید در صورتی که اختلاس بدین معناست که پولی از حساب خارج شده و دیگر باز نگردد؛ تمام این حرف و سخنها برای این است که به دولت قبل تهمتی زده و بگویند دولت سابق دزد بوده است./997/پ201/ج