فعالیت علمی حوزه باید با محوریت مسائل اخلاقی دنبال شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بابل، حجت الاسلام والمسلمین علی معلمی، نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری امروز در جمع طلاب مدرسه علمیه امام حسن مجتبی(ع) زرگ شهر بابل گفت: بهترین فرصت عمر همین فرصتی است که طلاب حوزه دارند و باید از این فرصت ارزشمند در جهت علم آموزی و تهذیب نفس بهره گیرند.
وی با بیان این که ظرفیت های امروز مدارس علمیه بهترین فرصت برای علم آموزی است، گفت: امروز به برکت پیروزی انقلاب اسلامی شاهد رونق مناسب مدارس علمیه برادران و خواهران هستیم که باید در جهت فراگیری علوم حوزوی به خوبی استفاده شود.
امام جمعه قائمشهر با بیان این که همه توان طلاب باید در جهت علم آموزی و تهذیب نفس استفاده شود، خاطرنشان کرد: فرصتی که امروز در حوزههای علمیه برای طلاب به وجود آمده است در گذشته به هیچ عنوان وجود نداشته است.
نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر توجه به مباحث اخلاقی در کنار موضوعات علمی در حوزه های علمیه، خاطرنشان کرد: اخلاق باید در کنار علم آموزی در حوزه های علمیه مورد توجه قرار گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین معلمی با تأکید براین که توجه به مکارم اخلاقی ویژگی و شاخصه اصلی حوزه های علمیه در تاریخ بوده است، افزود: علم بدون اخلاق تعالی بخش نخواهد بود.
وی با اشاره به این که طلاب و روحانیان در تاریخ همواره بهترین الگو برای جامعه بودند، تصریح کرد: بسیاری از الگوهای علمی و اخلاقی جامعه امروز در حوزه های علمیه پرورش یافته اند.
امام جمعه قائمشهر با بیان این که مسؤولیت اصلی حوزه های علمیه شناخت فرهنگ راستین و انتقال آن به مردم است، تصریح کرد: حوزه های علمیه به عنوان پیشگامان عرصه دین رسالت مهمی در ترویج مبانی دینی در جامعه بر عهده دارند.
نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری در ادامه سخنان خود با بیان این که هدف از درس خواندن، هدف ذاتی نیست؛ بلکه هدف توسلی است، افزود: درس خواندن وسیله ای است که انسان به یک درک و معرفتی می رسد.
امام جمعه قائمشهر خاطرنشان کرد: در نظام هستی و از دیدگاه خالق این معرفت باید انگیزه بیفزاید و باید صاحب معرفت را به عمل کردن وادار سازد.
حجت الاسلام والمسلمین معلمی با استناد به حدیث عنوان بصری خاطرنشان کرد: دانش و علم نورانیتی است و خداوند بخواهد هرکس را هدایت کند نورانیت علم را به دلش می افکند.
وی حوزه های علمیه را پیشگام نشر فرهنگ دینی در جامعه دانست و افزود: امروز نگاه جوامع در حوزه دین به این مکان مقدس است که باید با اصول و راهکارهای علمی در این خصوص حرکت کرد تا نتیجه مناسب حاصل شود.
نماینده مردم استان مازندارن در مجلس خبرگان در ادامه سخنان خود گفت: قرآن برای همه است یعنی همه را می تواند هدایت کند اما در اول سوره بقره خداوند می فرماید: که هدیً للمتقین یعنی متقین از قرآن استفاده می کنند؛ اگر این کوشش در درس با تقوا همراه شود نور می شود.
وی با بیان این که خیلی ها درس خواندند و تلاش کردند ولی چون تقوا نداشتند گمراه شدند، ادامه داد: علم و اخلاق با در حوزه باید همزمان رشد کند تا شاهد تعالی حقیقی طلاب باشیم./950/پ202/ب1