اخبار کوتاه فرهنگی از خراسان رضوی
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد به نقل از روابط عمومی حوزه علمیه خراسان، معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه خراسان گفت: ثبت نام متقاضیان تدریس ویژه مدارس سطوح یک، دو و سه از اول اردیبهشت94 آغاز شده است.
حجت الاسلام مهدوی ارفع با اعلام این خبر افزود: ثبت نام متقاضیان تدریس در دو قالب حق التدریس و اعزامی (تمام وقت شهرستان، ویژه برادران) از طریق سایت این حوزه به نشانی www.hozehkh.com انجام میشود.
معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه یکی از ارکان اساسی نظام آموزشی در حوزههای علمیه استاد است که نقشی برجسته و بی بدیل دربالندگی، رشد و شکوفایی استعدادهای متعلم را دارد، ابرازداشت: انجام این نقش مستلزم تواناییها و برخورداری از مهارت ها در حوزه های مختلف دانشی، روشی، مهارتی و برخورداری از خصایص و ویژگی های شخصیتی است که جمع همه این موارد در یک فرد، استادی موفق می سازد و فقدان یکی از ابعاد در کارکرد اساتید ایجاد خلل نموده و در اهداف نظام آموزشی قابل وصول نخواهد بود.
وی افزود: بدین منظور جهت ارتقاء کیفیت آموزش در حوزه علمیه خراسان، معاونت آموزش و پژوهش جهت تامین استاد دروس عمومی، مهارتی و تخصصی بر اساس شرایط ذیل (مندرج در آئین نامه ضوابط تدریس)، آزمون گزینش اساتید حق التدریس و تمام وقت شهرستان (اعزامی-ویژه برادران) را در سال تحصیلی 94-95 برگزار میکند.
حجت الاسلام مهدوی ارفع، ارائه مدرک تحصیلی از مراکز علمی معتبر حوزوی، یک سطح بالاتر از سطح تقاضای تدریس، متناسب با نظام آموزشی جاری و قبولی در ارزیابیهای علمی و مهارتی مربوط به عنوان درسی انتخابی و اخذ مجوز دائم تدریس را از شرایط اختصاصی اساتید تمام وقت شهرستان و حق التدریس برشمرد.
وی درباره اساتید اعزامی به شهرستانها توضیح داد: این گروه از افراد متعهد به خدمت حداقل سه سال و تدریس و حضور علمی در مدرسه به میزان 126 ساعت در ماه هستند و یکی دیگر از شرایط آنان عدم همکاری با سایر مراکز دولتی و غیر دولتی است.
وی با بیان اینکه کارت ورود به جلسه آزمون مورخ 94/3/2 تا 94/3/8 از طریق سایت حوزه علمیه خراسان قابل دریافت است، گفت: آزمون کتبی مورخ 94/3/8 برگزار و اعلام نتایج آن در تاریخ 94/4/15 اطلاع رسانی می شود.
معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه خراسان، زمان مصاحبه علمی را مورخ 94/5/15 تا 94/5/25 اعلام و خاطر نشان کرد: نتایج مصاحبه اول شهرویور94 از طریق سایت حوزه علمیه خراسان اطلاع رسانی خواهد شد.
وی با بیان اینکه مکان آزمون متعاقبا اعلام خواهد شد، افزود: متقاضیان تدریس بعد از قبولی در آزمون کتبی و مصاحبه علمی، میبایست در دوره آموزش بدو خدمت (مهارت روش تدریس) شرکت کنند.
آغاز ثبت نام دوره تخصصی تربیت مربی نقد وهابیت از امروز
دوره تخصصی تربیت مربی نقد وهابیت در راستای منویات مقام معظم رهبری، ویژه خواهران دارای مدرک تحصیلی حوزوی (حداقل سطح 2) و دانشگاهی (حداقل کارشناسی) از سوی مرکز آموزشی طوبی برگزار خواهد شد.
محتوای آموزشی این دوره شامل «مبانی اعتقادی تشیع»، «تبارشناسی وهابیت»، «شبهه شناسی وهابیت و شیوههای پاسخگویی به شبهات»، «رصد حضور مذاهب اسلامی در جغرافیای کشور و جهان» و «روش طرح سوالات تهاجمی ویژه شبهات اختصاصی و مشترک وهابیت» است.
همچنین امتیازات حضور در این دوره تخصصی عبارتند از: بهره مندی از اساتید توانمند و مطرح استانی و کشوری، دسترسی به منابع تخصصی، بانک چند رسانهای و مشاوره های علمی، به همراه نقد و بررسی فیلمهای مناظراتی و طرح شبهات وهابیت، عضویت دانش آموختگان موفق در حلقه های تربیت محقق و مبلغ و انتشار مقالات آنها در فصلنامه جستار و اعطاء گواهینامۀ پایان دوره.
خواهران طلبه می بایست در بازه زمانی یکم تا پنجم اردیبهشت ماه جاری به صورت حضوری و یا از طریق شبکه معالم به نشانی maalem.ir ثبت نام نمایند. پس از انجام ثبت نام اولیه، مصاحبه علمی در تاریخ ششم اردیبشهت ماه از سوی مرکز آموزشی طوبی انجام گرفته و کلاس های دوره آموزشی در تاریخ نهم اردیبهشت برگزار خواهد شد.
منابع مصاحبه شامل کتاب «کلام اسلامی نوشتۀ دکتر سعیدی مهر» و «وهابیت، مبانی فکری و کارنامه عملی نوشتۀ آیت الله سبحانی» است و همچنین «دارا بودن تحصیلات حوزوی (حداقل سطح دو حوزه) و دانشگاهی (حداقل کارشناسی)»، «قبولی در مصاحبه علمی» و «تشکیل پرونده آموزشی» از جمله شرایط پذیرش می باشد. اولویت پذیرش با طلاب حوزه های علمیه است.
علاقه مندان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 05132236336 و یا به نشانی چهارراه خسروی، خیابان شهید اندرزگو، شهید اندرزگو 12(کوچه آیت الله خامنه ای)، مرکز آموزشی طوبی تماس حاصل نمایند.
برگزاری دورۀ تخصصی تربیت مربی کودکان و نوجوانان ویژۀ خواهران
دورۀ تخصصی «تربیت مربی کودکان و نوجوانان» با ضرورت آگاهی مادران و مربیان از «نقش روانشناسی و هنر در انتقال مفاهیم دینی به کودکان و نوجوانان»، «روانشناسی دوره های مختلف تربیتی کودکان و نوجوانان» و «راه های برقراری ارتباط بهتر با کودکان و نوجوانان» از سوی مرکز آموزشی طوبی ویژه خواهران دارای مدرک حوزوی و دانشگاهی برگزار می شود.
مواد آموزشی این دوره تخصصی شامل «ویژگی و شاخصههای تربیت دینی فرزندان»، «راهکارهای روانشناختی برخورد با مسایل و مشکلات فرزندان»، «آشنایی با سبکهای ادبی در حوزۀ قصهگویی و شعر ویژه مخاطب کودکان و نوجوانان» و «کارگاههای مهارتها و فنون حرفهای در آموزشهای اعتقادی برای مخاطب کودک و نوجوان اعم از: کارگاه انتقال مفاهیم دینی با کاردستی، کارگاه بازی و مسابقه، کارگاه کاغذ و تا، کارگاه مداحی، سرود و آوا و .....» می شود.
بنابر این گزارش «بهره مندی از اساتید توانمند و مطرح استانی و کشوری»، «دسترسی به منابع تخصصی، بانک چند رسانهای و مشاوره های علمی»، «عضویت دانش آموختگان موفق در حلقه های تربیت محقق و مبلغ و انتشار مقالات آنها در فصلنامه جستار» و «اعطاء گواهینامۀ پایان دوره» از مهم ترین امتیازات این دوره آموزشی است.
خواهران طلبه می بایست در بازه زمانی یکم تا پنجم اردیبهشت ماه جاری به صورت حضوری و یا از طریق شبکه معالم به نشانی maalem.ir ثبت نام نمایند. پس از انجام ثبت نام اولیه، مصاحبه علمی در تاریخ ششم اردیبشهت ماه از سوی مرکز آموزشی طوبی انجام گرفته و کلاس های دوره آموزشی در تاریخ نهم اردیبهشت برگزار خواهد شد.
منابع مصاحبه شامل کتاب های «الاخلاق شبّر» و «قرائت و درک آیات و روایات» است. همچنین «دارا بودن تحصیلات حوزوی (حداقل سطح دو حوزه) و دانشگاهی (حداقل کارشناسی)»، «قبولی در مصاحبه علمی» و «تشکیل پرونده آموزشی» از جمله شرایط پذیرش می باشد. اولویت پذیرش با طلاب حوزه های علمیه است.
علاقه مندان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 05132236336 و یا به نشانی چهارراه خسروی، خیابان شهید اندرزگو، شهید اندرزگو 12(کوچه آیت الله خامنه ای)، مرکز آموزشی طوبی تماس حاصل نمایند.
علوم و تفسیر قرآن از نگاه شیعه و اباضیه بررسی شد
نخستین جلسه دفاعیه رساله دکتری جامعة المصطفی(ص) العالمیة مشهد با موضوع علوم و تفسیر قرآن بین شیعه و اباضیه، 29 فروردینماه در مجتمع آموزش عالی مشهد برگزار شد.
محمدمحمود اللواتی، طلبه جامعة المصطفی(ص) العالمیة مشهد از کشور عمان در نخستین جلسه دفاعیه رساله دکتری این مرکز، رساله دکتری خود را با موضوع علوم القرآن و تفسیره بین الشیعه و الاباضیه در رشته تفسیر تطبیقی ارائه کرد.
در ابتدای این جلسه حجتالاسلام دکتر محمدعلی رضاییاصفهانی به عنوان استاد راهنما گفت: بنده شاهد تلاشهای زیاد محمدمحمود اللواتی طی دو سال اخیر بودهام و ایشان با وجود رفت و آمدهای مداوم به کشور عمان، پیشرفت خوبی در تألیف این رساله و رفع اشکالات آن داشته است.
وی افزود: این رساله گام مهم و مفیدی در میان مسائل قرآنی کشور عمان هست و اگر به عنوان کتاب چاپ شود، میتواند منبعی برای تحقیق درباره مسائل علوم قرآنی اباضیه شناخته شود.
محمدمحمود اللواتی، طلبه جامعة المصطفی(ص) العالمیة مشهد نیز در حاشیه این جلسه در گفتوگوی گفت: اباضیه در واقع بخشی از جامعه اسلامی را تشکیل میدهند و برخلاف آنچه تاکنون میشناختیم، علاوه بر شیعه و سنی باید اباضیه را هم گروه سوم تشکیلات اسلامی بدانیم.
اللواتی با بیان اینکه اکثر فرقه اباضیه در عمان و کشورهای حاشیه خلیج فارس، بعضی از کشورهای آفریقایی و همچنین کشور فرانسه ساکن هستند، افزود: در حقیقت اباضیه از دوران گذشته جزو خوارج شناخته شده بودند اما خودشان این مسئله را انکار میکنند و میگویند ما شواهد و دلایلی داریم که هیچ وقت جزو خوارج نبودیم، هرچند در یک مقطع زمانی با خوارج هم مسیر شدیم.
ایجاد وحدت در بین مذاهب اسلامی؛ هدف از بررسی علوم قرآنی اباضیه
وی درباره هدف و علت انتخاب این موضوع گفت: از آنجایی که بنده اهل کشور عمان هستم و از نزدیک با آنان در ارتباط بودم، این موضوع را انتخاب کردم و هدف من ایجاد وحدت در بین مذاهب اسلامی بود تا از اینکه وهابیت آنان را در صف خودشان قرار دهند، جلوگیری و از آنها چهرهای معتدل معرفی کنم.
طلبه جامعة المصطفی(ص) العالمیة مشهد اظهار کرد: محور اصلی مسلمانان قرآن است و از بهترین جهتی که میتوانستم وارد این موضوع شوم، استفاده از قرآن برای ایجاد وحدت بود به گونهای که علوم و تفسیر قرآن را از نگاه شیعه و اباضیه بررسی کردم.
وی گفت: متأسفانه خیلیها این دو مذهب را نقطه مقابل هم میدانند این در حالی که مسائل اختلافی آنها بسیار کم و وجه تشابه بسیاری دارند.
اللواتی در پایان عنوان کرد: بنده حدود دو سال برای این رساله زحمت کشیدم که البته منابع تفسیری کم و محدود اباضیهها این کار را سختتر کرده بود.
یادآور میشود، حجج اسلام قربانزاده، ناصحیان و رستمی به عنوان اساتید داور این جلسه دفاعیه بودند و حجتالاسلام مهدوی مهر که از طریق ویدئو کنفرانس از شهر کاظمین در ارتباط بود، کار استاد مشاور این رساله دکتری را بر عهده داشت./930/پ203/ب5