مشارکت 20 استان کشور در برگزاری برنامه های بزرگداشت روز ملی فردوسی و خیام

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، سید سعید سرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ظهر امروز در نشست خبری اعلام ویژه برنامههای بزرگداشت فردوسی و خیام که در سالن اجتماعات این اداره برگزار شد، اظهار کرد: همایش علمی فرهنگی بزرگداشت فردوسی امسال 23 اردیبهشت در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی برگزار میشود.
وی افزود: این همایش میزبان محققان و پژوهشگران فردوسیشناس است و فعالانی مانند عباس سرافراز، گوهری، حیدرنیا و دیگر اندیشمندان و صاحب نظران در آن به سخنرانی می پردازند.
سرابی با بیان این که در این همایش علمی 120 مقاله به دبیرخانه رسیده است که از آن میان 30 مقاله منتخب ارائه میشود، بیان کرد: همایشی با همکاری مؤوسسه فرهنگی هنری سرای فردوسی در مدرسه شهید مصلینژاد در تاریخ 25 اردیبهشت ماه جاری با حضور نخبگان و اعضای هیأت علمی دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی برگزار میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی درباره دیگر برنامه های بزرگداشت روز ملی گفت: اهدای نشان هنر و فرهنگ به اساتید ادبیات و فردوسیشناس در خراسان رضوی که از سال گذشته برگزار شده بود نیز امسال با تجلیل از سه استاد و چهره فعال در این عرصه ادامه پیدا میکند.
وی همچنین به پنجمین کنگره شعر توس تا نیشابور نیز اشاره کرد و گفت: 400 نفر با هزار و 700 اثر در این کنگره شرکت کردند که 40 اثر از نیشابور و بیش از 500 اثر در بخش شعر سپید را دارد.
برگزاری برنامه های بزرگداست روز ملی فردوسی و خیام در افغانستان و کانادا
سرابی زمان برگزاری این برنامه را 27 اردیبهشت ماه جاری اعلام کرد و ادامه داد: دو شب شعر در این برنامه اجرا میشود و آغاز برنامه در آرامگاه فردوسی و اختتامیه آن در آرامگاه خیام است.
وی از حضور قطعی مقامات عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامههای متنوع بزرگداشت حکیم فردوسی و حکیم خیام در مشهد، توس و نیشابور خبر داد و گفت: بر اساس همکاریهای انجام شده قرار است پس از اتمام این کنگره، در شهرهای دوشنبه و هرات افغانستان این برنامه برگزار میشود.
وی ادامه داد: امسال افزون بر افغانستان در کانادا نیز با حضور آقایان حقی و اسلامیندوشن برنامههای بزرگداشت روز ملی فردوسی و خیام اجرا می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی به برنامههای ویژه روز ملی خیام نیز اشاره کرد و گفت: همایش «آفتاب صبح نیشابور»، رونمایی از مجسمه خیام در باغ نیشابور و برگزاری شعر و موسیقی به همراه کارگاه خوشنویسی از جمله این برنامهها است.
حسین زارع صفت، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری خراسان رضوی نیز درباره برنامه های بزرگداشت روز ملی فردوسی و خیام افزود: بازدید رایگان از آرامگاه فردوسی، حضور کودکان در این مکان، افتتاح فاز دو مرکز اسناد و کتابخانه فردوسی در آرامگاه وی، نقالیخوانی گروههای هنری از گچساران و خراسان در آرامگاه فردوسی، وجود نسخهای 35 صفحهای از نسخ شاهنامه قدیمی فلورانس، تقدیر از 15 فعال شاهنامه و فردوسیشناسی، اجرای نمایش رستم و سهراب از جمله برنامههای میراث فرهنگی در روز ملی فردوسی است.
ثبت جهانی توس
زارع صفت به اقدامات انجام شده برای ثبت جهانی توس اشاره کرد و گفت: این امر میتواند بخشی از مشکلات این منطقه را کاهش دهد.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری خراسان رضوی از فعالیت دوباره شورای احیای توس در سازمان میراث فرهنگی کشور خبر داد و افزود: بودجه این بخش پس از هشت سال از استانی به ملی تغییر پیدا کرده است.
وی با اشاره به این که شورای احیای توس با همکاری دستگاههای دولتی ذیربط، حیات مشترکی را برای این بخش ویژه سرمایهگذاری بخش خصوصی، منفعت ساکنان این منطقه و فعالیت میراث فرهنگی دانست و تصریح کرد: این امر در راستای توسعه شرایط فرهنگی و اقتصادی این منطقه است و میتواند به رشد گردشگر و ماندگاری زائر توجه ویژهای داشته باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی اضافه کرد: در صورتی که در شورای زیارت به دو دیدگاه زائر و زیارت توجه شود میتوان فرهنگ توجه به فردوسی و خیام را در قالب ارائه نمادهایی همچون شاهنامه به زائران را به عنوان سوغات در جامعه گسترش داد./934/پ202/ب5