۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۲
کد خبر: ۲۶۶۹۶۸
رییس جمهور در نشست خبری:

دولت به خوبی تحریم را مدیریت کرد/ 1+5 دنبال زیاده خواهی نباشد توافق در دسترس است/ اجازه افشای اسرار کشور را نخواهیم داد

خبرگزاری رسا ـ رییس جمهور در نشست خبری با خبرنگاران داخلی و خارجی با تاکید بر این که دولت به خوبی تحریم ها را مدیریت کرده و خواهد کرد گفت: اگر طرف مقابل به دنبال زیاده خواهی نباشد، توافق در دسترس است.
نشست خبري رييس جمهور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در نشست خبری خود که در محل نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، به بیان دیدگاه های خود درباره مسائل داخلی و بین المللی و همچنین مذاکرات هسته ای پرداخت و تاکید کرد که دولت  در این مدت به خوبی تحریم را مدیریت کرده است.

 

وی تصمیم های دولت را کارشناسی شده توصیف و تاکید کرد: دولت هیچ تصمیمی نگرفته مگر این که با کارشناسان و صاحبنظران مشورت کرده است.

 

رییس جمهور هدف 24 خرداد را حفظ همه حقوق ملت در داخل و خارج دانست و گفت: در این راستا ما باب مذاکره ملی در چارچوب منطق را با 5+1 آغاز کردیم.

 

وی با تشکر از مقام معظم رهبری برای ترسیم خطوط اصلی و حمایت جدی ایشان از مذاکره کنندگان گفت: ایشان با نفس گرم شان در این کشور وحدت و انسجام ملی را به خوبی حفظ کردند؛ همچنین باید از ملت بزرگ ایران تشکر کنم، از حمایت مستمرشان از دولت به ویژه در مذاکرات هسته‌ای که روبرو با شش قدرت جهانی هستیم.

 

وی افزود: باید از مذاکره کنندگان قوی خود و وزیر خارجه که سرپرستی مذاکرات را بر عهده دارند تشکر کنم که دستاوردهایشان افتخار ملی است؛ ما در شرایطی هستیم که دو سال پیش هیچ قدرت بزرگ غربی و شرقی به داشتن حق غنی سازی در کشور ما اذعان نمی‌کردند ولی امروز قدرت‌های بزرگ دنیا و 5+1 به این حق اذعان دارند و آن را به رسمیت می شناسند.

 

رییس جمهور تاکید کرد: آنچه تاکنون بدست آورده ایم موجب افتخار ملی است، غنی سازی حق ما بود اما کسی به آن اذعان نمی کرد.

 

وی در پاسخ به سؤالی تاکید کرد: ما در مذاکرات جدی هستیم، دنبال تلف کردن وقت و خرید زمان نیستیم، عجله نداریم اما در عین حال از همه امکان خود برای دستیابی به توافق استفاده می کنیم.

 

رییس جمهور کشورمان با تاکید بر این که خطوط قرمز از ابتدا مشخص بود، تصریح کرد: چارچوب هایی که تعریف شده همواره مورد توجه بوده است، مذاکره کنندگان به طور جدی این مسیر را دنبال می کنند، اگر طرف مقابل مراعات کند و به حقوق و منافع ملی ما احترام بگذارد و دنبال زیاده خواهی نباشد توافق در دسترس است. 

  

وی در بخش پاسخ به سؤوالات خبرنگاران به تک تک خبرنگاران در حد مقتضیات زمان از قرار زیر پاسخ داد:
 
خبرگزاری صدا و سیما جمهوری اسلامی:
ایران توافق خوب را خواهد پذیرفت حال به نظر شما چقدر با توافق خوب فاصله داریم و تا چه حد دستیابی به آن میسر است؟
تلاش داریم به توافقی برسیم با تأمین حقوق ملت ایران با توجه به تمام خطوط قرمزی که تعریف شده است؛ چارچوب های کلی مورد نظر جمهوری اسلامی ایران مورد قبول 5+1 است؛ در جزئیات اختلاف نظرهای فراوانی داریم که باید حل بشود؛ ما در مذاکرات جدی هستیم؛ دنبال تلف کردن وقت و خرید زمان نیستیم؛ خود را محصور در زمان خاص نمی‌بینیم؛ عجله نداریم اما در عین حال از همه فرصت و امکان مان برای دستیابی به توافق استفاده می‌کنیم؛ خواست ملت ایران برایمان مهم است؛ چارچوب‌های نظام همواره مورد توجه بوده است؛ مذاکره کنندگان ما این مسیر را پی می‌گیرند؛ اگر طرف ما این چارچوب را مراعات کند و به حقوق ملت ما احترام بگذارد.
 
خبرنگار روزنامه ابتکار:
رویکرد فرهنگی دولت چیست؟ با توجه به لغو گسترده کنسرت‌های موسیقی در یک سال گذشته و بویژه در یک هفته اخیر که بازتاب گسترده‌ای داشت و متأسفانه کماکان ادامه دارد؛ هم لغو کنسرت‌ها و هم انتقادات ادامه دارد.
از ابتدا اعلام کردیم که امور فرهنگی حتی الامکان باید به اصحاب فرهنگ واگذار شود؛ فضا را باید کاملاً به گونه‌ای ترسیم کنیم که هم برای آن‌ها که می‌خواهند از کالای فرهنگی استفاده کنند مهیا باشد.
مرجع ما قانون است؛ چون مرجع قانونی برای این کار معلوم شده دخالت دیگران شایسته نیست؛ باید بگذاریم این کار عملیاتی بشود؛ اینکه خوب یا بد است یا مثبت یا منفی است وظیفه ما عمل به قانون است؛ دنبال اجتهاد شخصی نباشیم؛ اگر قانون پیاده شود و اجتهاد برای حوزه‌های علمیه باشد و ما در چارچوب قانون خود را ملزم بدانیم و هر دستگاه مجوزش قابل احترام باشد همه چیز حل می‌شود.
وقتی در چارچوب قانون مجوز داده می‌شود و مردم برای کنسرت آماده می‌شوند این دخالت‌ها تضییع حقوق مردم است قبل از اینکه تضییع حقوق مسئولان باشد؛ فکر کنید 24 خرداد ادامه دارد؛ همان مردمی که به این سیاست‌ها رأی دادند در حمایت از راه و مسیر انتخابی خود در صحنه هستند؛ ما باید از این مشکلات عبور کنیم و با وحدت٬ انسجام و با حضور مردم در صحنه از این مشکلات عبور خواهیم کرد؛ دولت خود را ملزم به اجرای قانون می‌داند.
از نظر ما وقتی مجوز قانونی صادر می‌شود لغو آن توسط دستگاه‌های دیگر کاملاً نادرست است و اگر قوه قضاییه می‌خواهد وارد شود باید در مواردی باشد که توجیه داشته باشد.
 
خبرگزاری ملی چین سی سی تی
در مورد مذاکرات هسته‌ای ارزیابی شما از آینده مذاکرات در زمینه لغو تحریم‌ها که نگرانی ایران است چقدر پیشرفت حاصل شده است و اگر توافق انجام شود چقدر زمان می‌برد که تمام تحریم‌ها لغو شود.
اساس مذاکرات رو به پیش هست گرچه در برخی مسائل اختلاف نظر وجود دارد اما در زمینه تحریم٬ تحریم‌های اقتصادی در اصل اینکه با اجرای توافق تمام تحریم‌های اقتصادی برداشته خواهد شد تردیدی وجود ندارد؛ اما نسبت به همزمانی این لغو تحریم‌ها و اقدامات ایران اختلافاتی وجود دارد که ما مصر به لغو یکجا و همزمان همه تحریم‌ها هستیم.
طرف ما در هر جلسه شرایط ایران را می‌پذیرد و در جلسه بعد از ابتدا شروع به چانه زنی می‌کند؛ زمانی که پیش روی ما هست اگر طرف مقابل ما هم به چارچوب‌های ما متعهد بماند و نخواهد موارد جدیدی را وارد کند به نظرم می‌توانیم به توافق برسیم اما اگر بخواهد چانه زنی بیشتر کند نمی‌شود.
 
خبرگزاری مهر
در ابتدای دولت تدبیر و امید با محوریت اعتدال این امید در علما و حوزه علمیه به وجود آمد که دولت در کنار حوزه‌های علمیه باشد؛ اما هر قدر که پیش رفت مشکلات فرهنگی دولت بیشتر شد تا علما حجاب٬ عفاف٬ حضور بانوان در ورزشگاه‌ها٬ وظایف دولت برای نیروی انتظامی و کنسرت‌های پشت سر هم واکنش نشان دادند.
دولت می‌گوید که همه دستگاه‌ها و نیروی انتظامی باید به قانون عمل کنند و قانون هم با شرع مخالف نیست؛ امام هم فرموده بودند که قانون برای همه لازم الاجرا است؛ ما در این زمینه اختلافی نداریم ولی در مسائل دیگر فرهنگی دولت ملزم به اجرای قانون است؛ ضمن اینکه حقوق مردم هم باید حفظ شود؛ امام در زمینه مسائل فرهنگی یک بن بستی که قبلاً فکر می‌شد را باز کردند.
آغاز انقلاب حرف‌های زیادی بود؛ بعضی می‌گفتند که خانم‌ها در تظاهرات نباید شرکت کنند چون صدای شعارشان را نامحرمان می‌شنوند؛ امام در پاریس موضع گیری‌ صریحی دارند؛ خانم‌ها وقتی می‌خواهند رأی بدهند خم می‌شویم و می‌گوییم بیایید؛ از انتخابات که می‌گذریم رأی و عقیده ما عوض می‌شود خانم های ما و مادران و زنان به دین و آیین و فرهنگشان معتقدند و احترام می‌گذارند.
به عفت و حجاب و چارچوب‌های قانونی احترام می‌گذارند ما نباید تصور کنیم که می‌خواهیم اسلام را پیاده کنیم و خانم‌ها می‌خواهند برعکس قوانین اسلام حرکت کنند؛ خانم‌ها مثل آقایان در تمام زمینه‌ها بلکه پیشتازند در همه راهپیمایی‌ها و انتخابات اینطور است و ما باید حق نشاط و شادی و زندگی اجتماعی در چارچوب موازین دینی و اجتماعی را برای همه مغتنم بشماریم؛ در این زمینه در کلیات مشکلی نیست و در مصادیق مشکل وجود دارد.
 
خبرنگار دیگری از رییس جمهور پرسید
درباره حل مسائل مختلف تحریم‌ها را مؤثر دانسته‌اید؛ شما آب خوردن مردم را نیز به رفع تحریم‌ها گره زده‌اید؟
در گذشته در یک دوره هشت ساله‌ای هفتصد و بیست میلیارد دلار صرف واردات شد و کشور کاملاً متکی شد به بیرون و آن هم علامت لازم برای تحریم داد؛ اگر اقتصاد مقاومتی بود و در جامعه ما به خودمان متکی بودیم و نه به دلار نفتی این فشارها بر ما وارد نمی‌شد.
این دولت تمام برنامه‌هایش در شرایط تحریم وضع و اجرا شده است؛ در زمان تحریم توانسته تورم را از 40 به 15 برساند در زمان تحریم توانسته کشور را از رشد منفی به رشد مثبت برساند سرمایه‌گذاری منفی را به مثبت برساند؛ در زمینه صنعت و کشاورزی ما دارای رشد مثبت شده‌ایم؛ در یک سال گذشته برای واردات کشاورزی و محصولات غذایی بیش از 8 میلیارد دلار صرفه جویی کردیم.
این دولت در زمان تحریم برنامه ریزی کرده و مشکلات را حل کرده ولی این نکته باید یادمان باشد که تحریم هیچ گاه موفق نبوده به اهدافش نرسیده در ایران هم تحریم موفق نیست؛ باید بین موفق بودن و مؤثر بودن فاصله بیاندازیم.
تحریم می‌خواست ما را عقب بیاندازد ولی موفق نبود؛ تحریم مشکل‌ها را برای ما به وجود آورد؛ مسلم است که تأثیر مدیریت بر اقتصاد بسیار بیشتر از تحریم‌ها است؛ ولی این که بگوییم تحریم هیچ تأثیری ندارد درست نیست.
ما در ایران برای محیط زیست و آب نیاز به سرمایه‌گذاری بزرگ داریم؛ این سرمایه را اگر بخواهیم از خارج وارد کنیم تحریم در همه زمینه‌ها مشکل به وجود آورده نه اینکه ما نمی‌توانیم که مقاومت کنیم در زمینه ادامه حیات مشکلی نداریم.
ولی هیچ کشوری پشت درهای بسته به اقتصاد بزرگ دست نخواهد یافت این ظلم بزرگی است که می‌خواهند دروازه‌های ما را ببنندند؛ ولی دولت توانسته خیلی از مشکلات را حل کند و حل می‌کند و خواهد کرد.
 
خبرنگار فان اشتاین
پارسال خبرنگار غربی اینجا بود ولی الان یک سال است که زندان هستند آیا پیگیرید؟ اشاره کردید به همزمانی اقدامات به برداشتن تحریم‌ها٬ تخمین شما از فاصله بین امضای قرارداد و اجرای قرارداد چقدر خواهد بود؛ شما چقدر می‌خواهید باشد؛ تحریم‌های بانکی یک ساله از نظر شما قابل قبول است؛ پروتکل الحاقی را قبول دارید؟
بنده رئیس دولت و رئیس جمهور هستم و اجرای قانون اساسی وظیفه بنده است؛ نسبت به حقوق شهروندی ایرانیان و خارجیان در ایران حساس هستم و دنبال می‌کنم؛ موارد حقوق افراد را دنبال می‌کنم و این مورد از وظایف دولت مستثنی نیست.
جای بحث است؛ عددهایی که شما گفتید درست نیست؛ حتماً تحریم‌های بانکی یک ماه طول می‌کشد؛ آن زمانی که ما به توافق برسیم تا اجرای توافق یک فاصله‌ای خواهد بود؛ چند ماهه و جزو موارد بحث است؛ آنچه ما دنبالش هستیم این است که بلافاصله بعد از توافق در فصل هفت تأیید کند و آن توافق در همان مصوبه شورای امنیت تمام قطعنامه‌های قبلی را در زمینه مسائل هسته‌ای لغو کند؛ شاید بشود گفت اولین تضمین اجرایی توافق است که توسط شورای امنیت تأمین خواهد شد که اهمیت دارد.
بعد از آن که تحریم‌ها چطور لغو شود بحث می‌کنیم اعلام طرح و اجرای آن و تعهدات ایران هم طول می‌کشد که هفته‌ها و ماه‌ها طول می‌کشد که همه تعهدات اجرا شود؛ زمان هنوز محل بحث است اما چند ماه طول می‌کشد.
درباره پروتکل الحاقی تبلیغاتی کردند؛ بسیاری از کشورهای دنیا پروتکل الحاقی را اجرا می‌کنند و الان از 80 کشور به 120 کشور رسیده است؛ این تعهدات دو طرفه است؛ هر چه در 124 کشور است در ایران هم اجرا می‌شود؛ در این پروتکل چیزی به نام بازرسی وجود ندارد؛ ما در 2004 تا 2006 اجرا کردیم؛ همان زمان هم حرف‌های بی اساسی می‌زدند که الان هم حرف‌های بی اساس است؛ ایران استثنا نیست و پروتکل اجرا می‌شود ولی این نکته اساسی این است که ایران اجازه افشای اسرارش را به بهانه پروتکل نمی‌دهیم.
ایران در بسیاری از فناوری‌های مختلف اسراری دارد که شبیه آن پروتکل عضو کنوانسسیون شیمیایی هستیم؛ آنجا هم حفظ کردیم اسرار را و حفظ می‌کنیم و تنها مربوط به ایران نیست.
بسیاری از کشورها عمل کردند و عمل می‌کنند و آن چه که برای ایران مهم است اینکه ثابت کند که اتهامات بی اساس بر علیه ایران که ایران دارد بمب هسته‌ای می‌سازد یا در پی بمب هسته‌ای است بی اساس است لذا این مدت در طول 2001 تا 2015 که چهارده پانزده سال است آژانس اعتراف کرده که اثری از موارد مشکوک پیدا نکرده و صلح آمیز است.
 
یکی دیگر از خبرنگاران نظر رییس جمهور را  درباره خصوصی سازی و بازار سرمایه پرسید که وی در پاسخ گفت:
اجرای سیاست‌های اصل 44 بسیار مهم است؛ باید انجام می‌شد که رهبری هم فرمودند بسیار مهم بود؛ موارد قانونی درست رعایت نشده و واگذاری‌ها در چارچوب قانون نبوده است؛ در اصل 44 اساسش این بود که مدیریت را به بخش خصوصی بگوییم؛ متأسفانه شرکت‌های نه دولتی و نه خصوصی بلکه خصولتی آمدند و نگذاشتند که این کارها انجام شود؛ تلاش بر این است که این سیاست‌ها به خوبی عمل شود و تخلفی صورت نگیرد.
آمار و ارقام اقتصادی دولت در این زمینه دخالتی ندارد چراکه بانک مرکزی دارای استقلال است و ما نه چیزی را سفارش می‌کنیم و نه دخالت می‌دهیم و آن‌ها هم در چارچوب مقررات عمل می کنند، نتایجی می‌دهیم که آمار مرکز معیار آمار خواهد بود.
بانک مرکزی آمارهایی داشته و دارد اما اینکه اثر این در زندگی مردم و بورس چگونه است متفاوت است؛ کاهش نرخ تورم ارزان شدن نیست؛ تورم صفر هم خوب نیست بلکه تورم در دنیا سه تا چهار درصد است و بنابراین آنچه دولت دنبالش است و سیاست دولت است اینکه اثر این فعالیت‌های اقتصادی را نشان دهیم؛ دولت دخالت مستقیم بر بازار سرمایه ندارد؛ ولی نظارت دارد و حمایت می‌کند؛ بازار سرمایه را باید بلند مدت نگاه کنیم و اساس بازار سرمایه به رونق اقتصادی وابسته است؛ هر مقدار بتوانیم رونق اقتصادی به وجود آوریم بازار سرمایه‌مان باید خوب باشد. درآمدهای نفتی ما کاهش پیدا کرده و با سختی امسال را می گذارنیم. 
 
روزنامه همشهری
قوانین زیادی بوده که مانند دولت گذشته به آن‌ها توجه نشده است؛ قیمت حامل‌های انرژی و اضافه شدن به یارانه‌ها٬ تأخیر در آزادسازی سهام عدالت مطابق قانون؛ منع هزینه کلان در بخش ورزش و مانند این‌ها سئوال اساسی این است که چرا قوانینی که نیازی به پول هم ندارد اجرایی نمی‌شود.
بعضی قوانین در چارچوب امکانات و یا بعضی از موارد هزینه‌ای دولت در چارچوب درآمدهاست؛ منوط به این است که درآمد لازم استحصاء بشود؛ هر موردی که بوده مثل محیط کسب و کار اتفاقاً چیزی است که دولت مصوب کرده و در حال اجراست؛ از نظر کسب و کار 22 رتبه به سمت مثبت حرکت کردیم.
در سهام عدالت دولت به دنبال تهیه لایحه است که قبل از آن باید هماهنگی انجام بدهیم که دولت لایحه را تقدیم مجلس خواهد کرد؛ ممکن است که قانونی باشد که دولت اجرا کرده یا نکرده است؛ قوانین پنج ساله که رو به پایان است؛ ما آیین نامه‌ها را اجرایی و عملیاتی کردیم؛ اساس کار دولت اجرای قوانین است؛ مانند قانون خدمات جامع برای ایثارگران اجرایی شده است؛ در سال گذشته 1700 میلیارد تومان برای اجرای این قانون هزینه شده است.
 
ایلنا
علیرغم وعده جنابعالی فضای کنسرت‌ها لغو می‌شود، اخلالگران در هر مراسمی دست به کار می‌شوند؛ نه تنها با این افراد بی شناسنامه برخورد نشده؛ دولتی که نتوانسته اخلال در سخنرانی‌ها را کنترل کند چه تضمینی دارد که در انتخاباتی که 75 در صد مدیران همراه با دولت نیستند موفق باشد.
مسائل سیاسی و اجتماعی یک روزه و یک شبه حل و فصل نمی‌شود؛ ما باید ببینیم که روند نسبت به دو سال پیش به سوی حل و فصل بوده یا تأثیری نداشته است؛ شرایط کشور را از شرایط مناسبی نبود برگردانیم به شرایط مناسب و قانونی در جامعه؛ نمی‌توانیم بگوییم که در 22 ماه تغییری حاصل نشده است.
شانزده آذر٬ خانه سینما٬ خانه احزاب و انجمن‌های دانشجویی فعال شده اینطور نیست که هیچ حرکتی نشده باشد ولی اینکه ما انتظار داشته باشیم که همه مشکلات جامعه در 22 ماه حل بشود انتظار بالایی است؛ نکته مهم این است که ما نباید مأیوس بشویم وقتی صدا کردند باید بگوییم که به نفع کشور نیست اساس 24 خرداد آمدند گفتند که افراط و تفریط نباشد حرف‌ها و نظرات در چارچوب قانون باشد. همه ما باید بدانیم که دولت هیچ کاری را در سیاسی فرهنگی اجتماعی و اقتصادی هیچ کاری را بدون حمایت مردم نمی‌تواند انجام دهد؛ همانطور که مردم در صحنه آمدند باید بمانند تا این را مشکل حل شود.
شورای امنیت ملی هیچ مصوبه‌ای ندارد که ممنوع التصویر شود؛ هر کسی که این را انتصاب داده خلاف کرده و باید مورد مجازات قرار بگیرد.
 
شبکه خبر
در دو سال گذشته وعده‌هایی داشتید و پس از دو سال اگر بخواهید وعده محقق شده و اصلا محقق نشده را نام ببرید چیست.
تلاش ما این بوده که همه وعده‌ها را عملیاتی کنیم؛ در اقتصاد خواستیم که شرایط آرامی ایجاد بکنیم؛ در سیاست خارجی به دنبال تعامل سازنده با دنیا بودیم که عمل کردیم؛ یادمان نرود که دو سال پیش چه خبر بوده است؛ ارتباطات با اروپا دیپلماسی و اقتصادی چگونه شده است؛ سایر همسایگان جز یکی دو تا که تغییر مثبتی نبوده است ما شاهد تحول هستیم.
در مسائل سیاسی و فرهنگی هم وضع با 22 ماه پیش خیلی فرق کرده ولی به تمام اهدافمان نرسیدیم ولی تا 4 سال هم ممکن است موفق نباشیم ولی مردم بدانند که تلاشمان بوده که آنچه وعده دادیم عمل کنیم اما یک نکته این است که برخی از امور کل حاکمیت باید دست به دست بدهد دولت به تنهایی قادر نیست همه باید کمک کنند دولت٬ مجلس و قوه قضائیه.
 
شبکه تلویزیونی روس الیوم
وزارت دفاع پنتاگون اعلام کرده که پایگاه نظامی در عراق مانند الانبار ایجاد خواهند کرد برای مبارزه با داعش نظر جمهوری اسلامی ایران چیست
سیاست جمهوری اسلامی ایران تغییر نکرده و سیاستی است که از دو سال پیش بوده و ادامه پیدا می‌کند تعهد ما این است که به ثبات منطقه کمک کنیم مخصوصاً در رابطه با مبارزه با تروریسم وظیفه مهمی می‌دانیم هم برای خود و همه برای همه ملت‌های جهان ما پیش بینی می‌کردیم که شرایط منطقه چطور خواهد بود.
دو سال پیش در سازمان ملل متحد جهان عاری از خشونت را پیشنهاد دادیم و گفتیم که آینده چگونه خواهد بود در آن زمان برای قطعنامه جواب مثبت داده شد.
ما در عراق پایگاه نظامی نداریم؛ واحد نظامی نداریم؛ در سوریه واحد نظامی نداریم؛ کاری که در عراق انجام می‌دهیم کار مستشاری است برای عراق و سوریه و هدف ما مبارزه با تروریسم است که می‌خواهیم ثبات برگردد؛ در این کشورها بخصوص سوریه می‌خواهیم دموکراسی برگردد.
 
آفتاب یزد
افزایش بنزین و حذف یارانه‌های اقشار پر درآمد گفتگوهای رو در رو با مردم را لازم داشت که در دولت شما کمتر می‌بینیم.
من به سهم خودم باید بیشتر حضور پیدا کنم و با رسانه‌ها و مردم صحبت کنم اشکال وارد است؛ همه مردم باید کارهای دولت را بدانند که بگویند حرکت درست یا نادرستی است؛ افزایش در بنزین و حامل‌های انرژی من این را نمی‌پسندم؛ مجموعاً قیمت هشتصد تومان بود که این را کردیم هزار تومان دلیلش هم روشن است که مقامات دولتی برای مردم توضیح دادند و بیان کردند که طبق قانون مجلس امسال می‌بایست که تمام حامل‌های انرژی را به فوب خلیج فارس می‌رساندیم.
قیمت بنزین را که فاصله داریم و نفت سفید و گازوئیل که خیلی تفاوت فاحش است؛ ما آن‌هایی که در زندگی مردم خیلی تأثیر داشت مراعات کردیم؛ نفت سفید و گاز همینطور در زمینه بنزین از دو نرخی تک نرخی کردیم عمدتاً فساد زیادی داشت که برای جلوگیری از فساد این کار را کردیم که اگر توضیح داده نشده اولاً می‌خواهم از مردم سپاسگذاری کنم که بعضی از رسانه های داخلی و خارجی که دنبال فضایی بودند مردم اعتنا نکردند و شرایط دولت و کشور را احساس می‌کردند و ما باید مجری قانون باشیم که کشور این مشکل را برای ما گذاشته بود.
یارانه‌های ما بر مبنای همین قیمت‌های حامل‌های انرژی است و امسال به خاطر قیمت نفت حدود ده هزار میلیارد تومان کسری داریم و این افزایش یا تک نرخی شدن حداکثر سه هزار میلیارد تومان جبران می‌کند؛ یارانه پر درآمدها را دستور دادم یارانه کسی را قطع کنند که مطمئن باشند که پر درآمد است.
 
روزنامه قدس
در اولین مصاحبه در 15 مرداد 92 فرمودید که معیار ما جیب مردم است نه آمارهای بانک مرکزی و جاهای دیگر٬ حذف یارانه‌ مردم٬ سوخت٬ نان و ... با آمارهای دولت همخوانی ندارد.
من یک مقدار توضیح دادم که آنچه دولت دارد اعلام می‌کند آن‌ها یک سبدی دارند و بر مبنای آن می‌آیند و محاسبه می‌کنند البته ما خودمان روزانه قیمت اجناس را می‌بینیم خودم حداقل هفته‌ای یکی دو بار آمار را می‌بینم.
معیار باز هم جیب مردم است هنوز هم قبول دارم در زمینه گرانی و ارزانی البته آن‌ها هم چارچوب و معیاری برای آمارشان دارند؛ بازار دچار ثباتی است که نوسان را نمی‌بینیم قیمت اجناس را می‌بینیم و در خرده فروشی‌ها و معاملات کلان بازار تغییرات آنچنان نیست معنی‌اش مشخص است که به طور متوسط 15 درصد نسبت به پارسال گران شده ارزانی نیست و تفسیر ما باید یکی باشد نسبت به چیزی که اجرا می‌شود؛ تلاش دولت این است که زندگی مردم بهتر باشد؛ کسری درآمد نفتی کشور از نظر ریالی که به خزانه باید ریخته شود 20 هزار میلیارد تومان است.
بزرگترین مشکل کشور اشتغال است؛ ما تا رونق اقتصادی و جذب سرمایه نتوانیم داشته باشیم در کشور این همه پسر و دختر ما که بیکار هستند البته آمار و ارقام ما رقم بالایی 550 هزار نفر اضافه شده است و از آن طرف بازنشسته شده اند و خیلی جاها تعطیل شده است که آمار اشتغال خالص مناسب نیست؛ اینکه می‌گویم جامعه ما باید آرام باشد و افراطی‌گری را کنار بگذاریم و وضع اقتصادی ما تحرک پیدا کند یک هدف بزرگش اشتغال برای هدف قشر جوان ماست.
 
تلویزیون العراقیه
عراق ایران را به عنوان شریک اساسی خود می‌داند و در جنگ علیه تروریسم همانطور که شما فرمودید جمهوری اسلامی ایران کمک‌های مشورتی انجام می‌دهد؛ سوال من این است که آیا توقع کمک بیشتر را خواهیم داشت یا حذف داعش را خواهیم دید؟
جمهوری اسلامی ایران در چارچوب بین المللی کمک اقتصادی٬ سیاسی و نظامی در قالب مستشاری می‌کند و یا نیازمندی‌های عراق برای خرید تسلیحاتشان باشد؛ ایران کاملاً آمادگی دارد؛ ایران و عراق دو کشوری هستند که از لحاظ تاریخی دینی و مذهبی در طول قرن‌ها کنار هم بودند؛ وظیفه خودمان می‌دانیم که حمایت کنیم این حمایت را ادامه خواهیم داد و در صورت نیاز دولت عراق این حمایت‌ها را بیشتر می‌کنیم؛ شک نداریم که گروه‌های تروریستی از بین می‌روند ولی مشکل به وجود می‌آورند برای مردم و زندگی آن‌ها؛ این گروه‌ها را باید منهضم کنیم که منطقه را ترک کنند.
 
یکی دیگر از خبرنگاران
آیا شما دلواپس نیستید که بعد از اجرای توافق کسانی کارهایی بکنند که این قرارداد در حد کاغذ بماند و فرآیند فروپاشی آن به محض انعقاد فراهم شود؟
من دلواپس نیستم، بلکه همیشه امیدوارم؛ به دنبال این هستیم که تمام مشکلات را از ایران تا آمریکا حل کنیم یک اجرای موفق در ژنو داشتیم و این توافق را در زمان کوتاه‌تری دو طرف اجرا کردیم و در دو طرف گروه‌هایی به دنبال به هم زدن آن بودند؛ بعضی از کشورها فکر می‌کنند که اگر توافق انجام شود قدرت ایران بیشتر می‌شود و مداخله در منطقه می‌کند که ما نمی‌خواهیم این کار را بکنیم و مشکلاتی هم می‌خواهد از پیش روی ما برداشته بشود. من امیدوارم که اگر این توافق انجام شود همه دوست دارند که عمل کنند و باید عمل کنند و وقتی در شورای امنیت توافق بشود همه به دنبال توافق خواهند بود؛ مشکلات همیشه پیش می‌آید که باید به دنبال حل و فصل آن باشیم. آن‌هایی که می‌خواهند این توافق را به هم بزنند به اعتقاد خودشان عمل می‌کنند.
 
روزنامه ایران
شما درباره تخریب‌گران دولت یعنی کسانی که با جامه نقد تخریب می‌کنند گفتید که شخصیت واقعی تخریب‌گران دولت را به مردم نشان می‌دهیم؛ اگر ما توافق کنیم این نقدها شدت می‌گیرد.
اگر ما به توافق نزدیک شویم کار سخت می‌شود حرکت برای توافق نهایی و متن نهایی کند شده است؛ یک مقدار می‌تواند طبیعی باشد و یک مقدار این است که خیلی تلاش می‌کنند که این توافق ایجاد و حاصل نشود؛ یک مقدار طبیعی است و همه توانمان را به کار بگیریم که به نهایت برسیم در این مسائل افکار عمومی همه مردم است و خواست مردم است و مردم ما می‌خواهند که توافق عزتمندانه حاصل شود و مقام معظم رهبری هم بر توافق با حفظ تمام چارچوب‌ها تأکید دارند.
مردم حواسشان باشد که عده‌ای به اسم نقد دنبال تخریب دولت هستند؛ روشن است که چه تفاوت‌هایی وجود دارد نقد٬ دلسوزانه و مشفقانه است؛ تخریب به دروغ٬ تهمت و حرف‌های نا صحیح و ادبیاتی متوسل می‌شود که با فرهنگ ما سازگار نیست ما باید تخریب گران را دعوت کنیم به نقد؛ عکس العمل مردم ما بهترین راه است مردم ما اگر در برابر تخریب عکس العمل درست نشان بدهند مسیر را عوض می‌کنند.
تشویش اذهان عمومی و حرف‌های نا امید کننده زدن کار نادرستی است؛ چون اگر دولت اجازه به نقد ندهد کار نادرستی کرده است یا اینکه کار استبدادی بکند کار نادرستی است.
 
المیادین
طرح‌های تجزیه بسیاری از کشورهای منطقه را تهدید می‌کند و شما از نظر نظری مخالف تجزیه کشورهای منطقه هستید؛ ولی عملی چه می‌کنید؛ در پرتو بحران‌های کنونی که موج تروریسم منطقه را در می‌نوردد آیا قصد ندارید سران کشورهای ایران٬ ترکیه و عربستان سعودی را دور هم بیاورید برای حل و فصل عاقلانه بحران‌های کنونی منطقه٬ که قادر نیستند مشکلاتشان را حل کنند.
تغییر جغرافیای سیاسی منطقه به ضرر همه خواهد بود ما باید وحدت و انسجام کشورهای منطقه را به سهم خودمان حل کنیم؛ هر گونه ادامه و تجزیه مساوی است با ضرر همه کشورهای منطقه؛ در این زمینه باید دو کار انجام دهیم یک کار همان است که اشاره کردید با کشورهای منطقه باید گفت و گو کنیم؛ مخصوصاً کشورهای همسایه در این منطقه باید حضور جدی پیدا کنند یعنی فعالیت سیاسی و اقتصادی و منطقه‌ای در این زمینه را باید افزایش دهیم؛ سوم قدرت حکومت مرکزی است که باید قدرت مرکزی عراق و سوریه را قوی کنیم؛ بعضی از مجامع در آمریکا تجزیه عراق را مطرح کردند و بعضی از قدرت‌های بزرگ به دنبال تجزیه عراق هستند و این سیاست را به طور جدی پیگیری می‌کنند؛ جمهوری اسلامی ایران برای جلوگیری از تجزیه راهکارهای در دسترس خود را به کارگرفته و خواهد گرفت.
 
خبرگزاری برنا
بودجه دولت برای مسکن جوانان چه زمانی عملیاتی می‌شود؟
در مسکن اقداماتی قبلاً شد که برای این دولت مشکلاتش باقی ماند؛ صدها هزار خانه مسکن مهر باقی ماند که نیمه کاره بود و مکان‌هایی بود که امکاناتی نداشت؛ خانه‌ای که ساخته می‌شود باید دارای امکانات شهری باشد؛ اسمش مسکن بود ولی مسکن نبود و سکونتی را ایجاد نمی کرد که مردم بتوانند سکون و آرامش داشته باشند.
دولت در این زمینه بار زیادی به دوشش افتاده که بسیاری از مسکن مهر را تکمیل کردیم؛ اخیراً طرحی برای مسکن قرار گرفته شد که بتوانیم وامی را در اختیار بگذاریم؛ یک سالی شاید طول بکشد که اجرایی و عملیاتی بشود؛ حتماً تأثیر خواهد داشت؛ یک بودجه‌ای هم در وزارت ورزش و جوانان انجام شده است؛ غیر از این طرح‌هایی که دولت اعلام کرده در امسال یا اوایل سال دیگر درباره آن صحبت می‌کنند.
وی در پایان از اصحاب رسانه تشکر کرد و گفت: بسیاری از آمار و ارقام ریز را که مطرح نکردم به دلیل اینکه سالگرد دولت نزدیک است و در اوایل شهریور ماه که هفته دولت است مصاحبه دیگری خواهیم داشت و فعالیت های دولت در طول دو سال را به عرض ملت و اصحاب رسانه خواهیم رساند./836/ز502/ج
ارسال نظرات