۳۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۸
کد خبر: ۲۶۸۳۴۳
آیت الله طباطبایی نژاد:

تقوای الهی در سایه معرفت به خدا محقق می شود

خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در اصفهان گفت: تقوا مراتب و درجه هایی دارد، که هر چه ایمان و معرفت ما نسبت به پروردگار بیشتر شود، درجات تقوا نیز بالاتر می رود.
آيت الله طباطبايي، نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه اصفهان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان همزمان با سومین روز ماه مبارک رمضان معرفت و شناخت خدا را لازمه به وجود آمدن تقوا دانست و گفت: تقوا زمانی در وجود کسی ایجاد می شود که نسبت به خدا معرفت داشته و معتقد باشد که خداوند ناظر و شاهد بر اعمال و رفتار اوست.

 

وی خاطرنشان کرد: اگر کسی معتقد باشد که "الحاکم هو الشاهد" می داند در روز قیامت محکمه ای به پا می شود که حاکم آن خود شاهد بر اعمال ما بوده از این رو هر چه این اعتقاد قوی تر باشد، تقوا و دوری ما از گناه بیشتر خواهد بود.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: تقوا نیز مراتب و درجه هایی دارد، که هر چه ایمان و معرفت ما نسبت به پروردگار بیشتر شود، درجات تقوا بالاتر می رود.

 

وی افزود: ممکن است کسی با وعده های کوچک فریب نخورد، اما هنگامی که وعده و وعیدها بزرگتر شود، وسوسه شده و به دام شیطان بیفتد بنابراین اگر از درجات بالای تقای برخوردار بود، هرگز به دام شیطان نمی افتاد.

 

آیت الله طباطبایی نژاد به آیه 201 سوره اعراف اشاره کرد و گفت: "إِنَّ الَّذینَ اتَّقَوا إِذا مَسَّهُم طائِفٌ مِنَ الشَّیطانِ تَذَکَّروا فَإِذا هُم مُبصِرونَ" هر کس تقوای الهی داشته باشد، هنگامی که شیطان او را وسوسه کند، به یاد خدا متذکر شده و بینا می شود، از این رو هر چه ایمان قوی تر باشد، توان انسان در برابر وسوسه های بزرگ نیز بیشتر می شود.

 

وی خاطرنشان کرد: روزی احمد شاه گفت: آقای مدرس با ما همکاری نمی کند، و شهید مدرس در جواب گفت: من ترس و طمع ندارم، بنابراین هر کس در امور مملکت و مسائل دینی با ما همراه باشد، با او همراهی می کنیم.

 

نماینده ولی فقیه در استان، امام خمینی (ره) را مصداق دیگری از یک انسان متقی و راستین برشمرد و گفت: حضرت امام(ره) در سال 1343 که از زندان آزاد شدند گفتند: والله من تاکنون نترسیده ام و همان روزی که من را دستگیر کرده بودند، آن ها می ترسیدند و من آرامشان می کردم.

 

وی نداشتن ترس و طمع را نتیجه برخورداری از درجات بالای ایمان دانست و گفت: هیچ چیز جز قدرت ایمان نمی تواند در انسان چنین نیرویی ایجاد کند که ترس و طمع را در وجود خود بخشکاند.

 

وی به سخنی از امیرمؤمنان(ع) اشاره کرد و گفت: حضرت علی (ع) از رسول خدا (ص) در مورد بهترین عمل در ماه رمضان سؤال می کنند و آن حضرت می فرمایند: بهترین عمل دوری از گناه است، یعنی دوری از گناه خود یکی از مهم ترین عبادت هاست.

 

آیت الله طباطبایی نژاد به روایتی دیگر از امام علی(ع) استناد کرد و گفت: دوری از گناه بهتر از انجام کارهای نیک است./1305/پ202/ب4

ارسال نظرات