۱۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۰
کد خبر: ۲۷۱۳۶۹
آیت الله فقیهی:

استفاده ابزاری و گزینشی از بیانات امام مصداق بارز تحریف است

خبرگزاری رسا ـ عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: اگر امام راحل را قبول دارید، باید تمامی سخنان­های ایشان را قبول کنید، نه اینکه از سخن ایشان سوء استفاده کنید و چنین کسانی قصد سوء استفاده از سخنان امام راحل را دارند.
آيت‌الله فقيهي، عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت­الله محسن فقیهی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بعد از ظهر امروز در جلسه تفسیر قرآن کریم که در مسجد سلماسی قم برگزار شد، به تفسیر سوره حمد پرداخت و خاطرنشان کرد: مسأله تفسیر قرآن به قرآن یکی از جهات مورد توجه در تفسیر است؛ یعنی اگر یک آیه از قرآن خوانده و تفسیر می­شود، یا باید با روایات تفسیر شود که از ائمه اطهار(ع) وارد شده و یا باید با خود قرآن، قرآن را تفسیر کرد که بعضی از آیات قرآن برخی دیگر را تفسیر کنند.

 

وی با اشاره به آیات پایانی سوره حمد اظهار داشت: آیه «اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِیمَ صِرَاطَ الَّذِینَ أَنْعَمْتَ عَلَیْهِمْ غَیرْ الْمَغْضُوبِ عَلَیْهِمْ وَ لَا الضَّالِّین»؛ در این آیات سه جمله وجود دارد که باید به معنای آن دقت کرد؛ بهترین دعایی که باید هر روز در نماز از خداوند متعال بخواهیم، این است که ما را به راه راست هدایت کند.

 

آیت­الله فقیهی تصریح کرد: برخی به زندگی و مادیات دیگران افسوس می­خورند و این را «انعمت علیهم» می­دانند؛ برای فهمیدن معنای این جمله که چه کسانی مورد لطف و نعمت خدا هستند، باید از خود قرآن به این مسأله پی برد؛ خداوند در آیه 69 سوره نسا می­فرماید «وَ مَنْ یُطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ فَأُولئِکَ مَعَ الَّذینَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَیْهِمْ مِنَ النَّبِیِّینَ وَ الصِّدِّیقینَ وَ الشُّهَداءِ وَ الصَّالِحینَ وَ حَسُنَ أُولئِکَ رَفیقا»؛ طبق این آیه پیامبران، راستگویان، شهدا و صالحان کسانی هستند که خدا به آنها لطف کرده و مورد عنایت خدا هستند.

 

استاد حوزه علمیه قم یادآور شد: کسانی در جامعه هستند که مرتکب گناه می­شوند، اما لباس دین نمی­پوشند و نمی­گویند ما مؤمن هستیم؛ افراد دیگری هستند که ظاهر مثبتی داشته و ادعای مذهبی­گری دارند و گناه می­کنند که مغضوب علیهم بوده و مورد غضب خدا هستند و به اسم دین، قرآن، تسبیح و ذکر با این وضع کلاهبرداری می­کنند و به دنبال شهوت رانی بوده و خلاف شرع عمل می­کنند.

 

وی افزود: کسی که خدا و رسول را اطاعت می­کند، دوست انبیا و شهدا می­شود، «وَ حَسُنَ أُولئِکَ رَفیقا» و آن فرد را به رفاقت قبول می­کنند؛ غیر المغضوب علیهم  والضالین چه کسانی هستند و خداوند به چه کسانی غضب کرده است؟

 

آیت­الله فقیهی با اشاره به آیه 13 سوره مائده خاطرنشان کرد: طبق آیه «یُحَرِّفُونَ الْکَلِمَ عَنْ مَواضِعِه»، یکی از گروه­هایی که خداوند به آن­ها غضب کرده است، کسانی هستند که احکام و کلام خدا را از جای خود تحریف می­کنند و واقعیت احکام خدا را برای مردم بیان نمی­کنند.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به سخنی از رهبر انقلاب اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب جمله­ای را درباره کسانی که کلمات امام راحل را تحریف میکنند، بیان کردند؛ بنده گاهی اوقات روزنامه­های دو طرف(اصلاح طلبان و اصول گراها ) را مطالعه می­کنم و هر کدام از این دو گروه، کلماتی از امام خمینی(ره) را که به نفع خودشان است را انتخاب و از آن به نفع خود استفاده کرده و آن را تیتر کرده و درشت می­کنند؛ اگر امام راحل را قبول دارید، باید تمامی سخنان­های ایشان را قبول کنید، نه اینکه از سخن ایشان سوء استفاده کنید و چنین کسانی قصد سوء استفاده از سخنان امام راحل را دارند.

 

وی تصریح کرد: باید تمام کلمات قرآن را با هم فهمید و کسانی که از کلام خداوند سوء استفاده می­کنند، مورد غضب خدا هستند؛ کسی که قیافه مقدسی به خود بگیرد و سعی می­کند خود را مقدس جلوه دهد، گناهان او بیشتر از دیگران است و کل چهره او دروغ است.

 

آیت­الله فقیهی افزود: برخی با عمل خود دروغ می­گویند که مورد غضب خداوند هستند و کسانی که از قرآن، پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع) سوء استفاده می­کنند، گناهشان شدیدتر است.

 

استاد حوزه علمیه قم منافقان را در زمره مغضوبین دانست و گفت: از جمله گروه­هایی که در قرآن از آنها به عنوان مغضوب علیهم یاد شده، کسانی­اند که تحریف می­کنند؛ طبق سخن قرآن کریم، کسانی که ربا می­گیرند نیز مورد غضب خدا هستند؛ گروه دیگری که مورد غضب خداوند متعال قرار می­گیرند، منافقان­ هستند؛ خدا از انسان منافق که ظاهری مناسب و باطنی خراب دارد و ظاهر و باطنش با هم یکی نیست، بدش می­آید.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم یادآور شد: ما هر روز 10 بار در نماز از خدا می­خواهیم که ما را جزو مغضوب علیهم قرار ندهد؛ نفاق مراتبی دارد و یکی از نفاق­ها این است که ظاهر و باطن با یکدیگر تناسب نداشته باشد؛ مشرکان از دیگر کسانی هستند که مورد غضب الهی قرار می­گیرند.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: ظانّین بالله، کسانی هستند که گمان بد به خدا دارند و هر مشکلی که بر سرشان می­آید، ابراز ناراحتی می­کنند؛ گاهی اعمالی از انسان سر می­زند که عکس­العمل اعمال، نتایجی می­شود که مطابق میل انسان نیست و در این صورت چنین فردی گمان بد به خدا می­برد که ظانین بالله کسانی­اند که مورد غضب الهی هستند./822/پ201/ج

ارسال نظرات