۱۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۸
کد خبر: ۲۷۳۱۶۴
آیت الله سیدان:

گشوده شدن درهای رحمت پرودگار در گرو رها شدن از دلبستگی به دنیا است

خبرگزاری رسا ـ آیت الله سیدان گفت: انسان باید از همه شئونات این عالم دل کنده و هر گز به آن دل نبندد. همچنین اگر می خواهد به کمالاتی برسد و درهایی از رحمت به قلبش گشوده شود، لازم است خود را در حد و حصر دنیای مادی نبیند و ار همه شئوناتی که مهیا است، رها شود.
 آيت الله سيدان در مشهد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، آیت الله سیدان، استاد سطح عالی حوزه علمیه، عصر امروز در ادامه سلسله جلسات روش ساختاری تفسیر قرآن کریم که در منزل وی برگزار شد، با بیان این که امیر مؤمنان جامع همه کمالات و فضائل هستند، اظهار کرد: در حقیقت سخن گفتن در زمینه شخصیت و عظمت ایشان مشکل بوده زیرا که انسان به هر کجایی که توجه می کند می بیند که آن نکته و ایده  قابل توجه خاص ایشان بوده و گاهی یک جمله حضرت معیاری برای بخش مهمی از مسائل معرفتی است.

 

این استاد سطح عالی حوزه علمیه با بیان این که انسان نباید خدا را توهم کند زیرا که او به هیچ چیز قابل تشبیه و تصور نیست، گفت: در بحث عدل الهی انسان هرگز نباید خدا را متهم به کارهای خطا و اشتباه کند؛ همچنین در زمینه معارف و خطبه ها بیاناتی مبرهن و کاربردی به کار رفته اند که راه را از بیراهه مشخص می کند و در برابر افکار نادرست بشری بیانات  ایشان در مسائل عبادی، فردی و اجتماعی تعیین کننده است.


شجاعت و عطوفت دو ویژگی بارز امیر مؤمنان بود

 

وی ادامه داد: یکی از بزرگان، کلمات قصار حضرت را در قالب هزار جمله کوتاه جمع آوری کرده بود و می گفت که هر کدام از این ها دنیایی از حکمت ها بوده و یک دنیا عظمت در وجود ایشان نهفته است. حضرت در این زمینه می : «من در ملکوت و هستی نگریستم و از من پنهان نیست آن چه قبل از من در عالم هستی تحقق پیدا کرده و آن چه پس از من تحقق پیدا خواهد کرد».


آیت الله سیدان با بیان این که امیر مؤمنان در عین مهربانی جای دل آوری و شجاعت  بسیاری را داشتند، تصریح کرد: حس شجاعت حقیقی  تنها در ایشان ظهور و بروز داشت؛ همچنین آن جا که بحث رحمت و عطوفت است، باز هم شخصیت ایشان قابل تبیین و بررسی است. شخصیت امیر مؤمنان شخصیتی است که همه گذشته هستی و آینده هستی از ایشان پنهان نبوده و نخواهد بود.


این استاد سطح عالی حوزه علمیه با اشاره به تلازم معارف در سیر رسیدن به تکامل خاطرنشان کرد: اگر انسان مباحث امام علی(ع) را در یک جمله خلاصه کند، همان جمله او را به سمت خوبی ها و خیرها می کشاند. اگر کسی این زمینه ها را بفهمد و در زندگی خود به کار گیرد، به همه خوبی ها و نیکی ها رسیده است و باید به تلازم معارف در سیر رسیدن به تکامل توجه خاص داشت.

 

 دستیابی به جایگاه استمراری ابدی در گرو رواج نیکی ها و خوبی ها است


وی با بیان این که سرای دنیوی محل گذر و عبور است، یادآور شد: در خطبه 198 از نهج البلاغه آمده است: « ای مردم! دنیا جای گذشت است» یعنی جمعیت های گوناگونی از ابتدای خلقت به این دنیا آمده اند و رفته اند؛ در حقیقت دنیا محل عبور است و هیچ کس به صورت دائمی به دنیا نیامده است و طبقات مختلفی از موجودات در سیر زندگی و حرکت خود به سوی آخرت به این دنیا آمده اند و رفته اند.


آیت الله سیدان ادامه داد: در حقیقت دنیا در تمثیل مسافری است که که در یک مکانی مستقربوده و برای زمان موقتی در این مکان ثابت زندگی می کند. اگر یک نفر هم امروز متولد شود صد سال دیگر قطعا نخواهد بود و همه در سیر حرکت به سوی پروردگار بوده و این راه، راهی است که مشخص است و باید از این مسیر برای رسیدن به سرای اخروی استفاده کرد.

 

این استاد سطح عالی حوزه علمیه با بیان این که انسان باید از محل عبور خود برای جایگاه استمراری ابدی هر آن چه که می تواند را برداشت کند، گفت: یک انسان عاقل می گوید وقتی که یک خانه خانه امن اوست باید به آن دقت نظر داشته باشد. امیر مؤمنان علی(ع) نیز می فرمایند: « پرده های ستر پروردگار را که پوشاننده معاصی هستند، نزد پروردگار حفظ کنید و توجه داشته باشید که در معرض دید خداوند متعال هستید».


دل کندن از شئونات دنیوی معیاری برای رسیدن به سعادت اخروی است

 

وی با بیان این که در هنگام گذر از دنیا به آخرت انسان روحش از بدنش خارج می شود، اظهار کرد: در حقیقت باید انسان از همه شئونات این عالم دل کنده و هر گز به آن دل نبندد. اهل بهشت شدن هم بستگی به رحمت واسعه خداوند سبحان دارد اما اگر انسان می خواهد به کمالاتی برسد و در هایی به رحمت و قلبش گشوده شود و مسائلی جز مسائل معمول به او برسد لازم است تا خود را در حد و حصر دنیای مادی نبیند و ار همه شئوناتی که وجود دارد و مهیاست، آزاد و رها شود.


آیت الله سیدان افزود: انسان در این دنیا مورد ابتلا و آزمایش قرار می گیرد  اما در حقیقت او برای غیر این عالم خلق شده است و هنگامی که کسی می میرد، مردم برای هم می گویند که چه میراثی را از خود بر جای گذاشت و از مادیات دنیا چه چیزی دارد اما فرشتگان می گویند که چه پیش فرستاد، یعنی حضرت به او توجه می دهند به لحاظ مالی هر چه این جا بگذارید، به ضررتان بوده و اگر کمی پیش بفرستید به نفعتان خواهد بود. یعنی لازم است هرچه بیش تر آذوقه اخروی برای خود فراهم و تلاش کنیم تا متحمل به ضرر های دنیوی نشویم./864/پ201/ب5

ارسال نظرات