۱۸ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۹
کد خبر: ۲۷۳۲۳۰
آیت الله طباطبایی نژاد:

عظمت شب های قدر به واسطه نزول قرآن دو چندان شده است

خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان در بیان عظمت شبهای قدر گفت: نزول قرآن در شب قدر عظمت این شبها را دو چندان کرده است.
آيت الله طباطبايي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان، همزمان با بیست و دومین روز از ماه مبارک رمضان به عظمت شبهای قدر اشاره کرد و گفت: بر اساس روایات و شواهد احتمال این که شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان، شب قدر باشد بیشتر است لذا سعی کنید اگر در شب های گذشته بهره کافی نبرده اید، شب 23 ماه رمضان را از دست ندهید.

 

وی در بیان دلایل محتمل بودن شب 23 ام به شب قدر اظهار داشت: در روایات آمده است که حضرت زهرا (س) روز بیست و دوم ماه رمضان فرزندانشان را می خواباند و سعی می کرد شب 23 ماه رمضان ولو با پاشیدن اب به صورت، بچه ها را بیدار نگه دارد.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری خاطر نشان کرد: اعمالی که برای شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان وارد شده است، بیشتر از شب های دیگر است و همین امر نیز ذهن ها را به این سمت راهنمایی می کند که احتمال این شب برای شب قدر بیشتر است.

 

وی تصریح کرد: هر چند وقتی از اهل بیت (ع) در مورد مشخص کردن شب قدر سؤال می شد، می فرمودند: چه می شود که شما هر سه شب را به عبادت بپردازید، لیکن به جهت اهمیت به شب بیست و سوم توجه ویژه ای داشته باشید.

 

آیت الله طباطبایی نژاد با بیان این مطلب که یکی از جهات اهمیت شب های قدر نزول قرآن است، گفت: در یکی از آیات قرآن آمده است: إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ و در آیه دیگری آمده است:  إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةٍ مُبَارَکَةٍ و در آیه دیگری : شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِیَ أُنزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ.

 

وی اظهار داشت: از جمع این سه آیه برمی آید که خداوند قرآن را در ماه مبارک رمضان و در شب مبارکی که شب قدر است نازل کرده است، لذا برخی ایراد می گیرند که قرآن طی 23 سال و به صورت تدریجی بر پیامبر اکرم (ص) نازل شد.

 

وی در پاسخ به این شبهه گفت: این موضوع یعنی تدریجی نازل شدن قرآن در خود قرآن نیز آمده که می فرماید: وَقُرْآنًا فَرَقْنَاهُ لِتَقْرَأَهُ عَلَى النَّاسِ عَلَى مُکْثٍ وَنَزَّلْنَاهُ تَنزِیلًا، یعنی: و قرآنى [با عظمت را] بخش بخش [بر تو] نازل کردیم تا آن را به آرامى به مردم بخوانى و آن را به تدریج نازل کردیم.

 

نماینده ولی فقیه در استان اظهار داشت: بر این اساس هم تاریخ و هم خود قرآن بر نزول تدریجی قرآن صحه می گذارد لذا آن چه مورد توجه است، آن است که قرآن دو مرتبه یکی دفعی که در شب قدر صورت گرفته و دیگری به صورت تدریجی و به فراخور زمان و اتفاقات بر قلب مبارک رسول خدا (ص) نازل شده است.

 

وی تصریح کرد: به تعبیری رسول خدا (ص) همه قرآن را می دانستند لذا برای اجرا به صورت جزء، جزء و به فراخور زمان نیز نازل شده است.

 

آیت الله طباطبایی نژاد گفت: حتی در آیاتی از قرآن کریم خداوند خطاب به پیامبر اکرم (ص) می فرماید، که در خواندن آیات عجله نکن و همین امر نیز نشان از آن است که حضرت محمد (ص) از قبل قرآن را می دانستند./1305/202/ع

 

ارسال نظرات