شب قدر بهترین فرصت برای رسیدن به حیات معنوی است
وی با اشاره به اینکه انسان به عنوان گل سرسبد هستی دارای دو حیات میباشد، افزود: حیات اول مادی بوده که دغدغه مهم انسان در آن حفظ جسم است و با دیگر موجودات و جنبندگان تفاوتی ندارد و حیات دوم معنوی است که بسیار با ارزش بوده و دارای ویژگیهای ملکوتی میباشد که این امتیاز انسان را با دیگر موجودات متفاوت میکند.
آیتالله حسینی بوشهری با اشاره به حیات معنوی همه جوامع بشری، بیان داشت: همه جوامع بشری خود را از حیات معنوی مستغنی نمیدانند و خود را نیازمند حیات معنوی میدانند.
مدیر حوزههای علمیه کل کشور با بیان حیات معنوی انسان، تصریح کرد: کسی که دارای حیات معنوی باشد ویژگی خاصی را دارا میباشد؛ حیات معنوی در ادیان مختلف نامحدود بوده و انسان برای وارستگی به آن نیازمند است.
اسلام به حیات مادی و معنوی انسان اهمیت میدهد
وی با اشاره به اهمیت اسلام به عنوان حیات مادی و معنوی، افزود: اسلام نه تنها به حیات معنوی اهمیت داده بلکه به حیات مادی نیز توجه دارد.
آیت الله حسینی بوشهری در ادامه بیان داشت: در حیات مادی انسان برای گذران زندگی خود و خانواده تلاش میکند و خداوند انسانی را که برای حیات مادی خود و خانواده تلاش کند را به مجاهد در راه خود تشبیه کرده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این که بیشتر توصیه شده که به حیات معنوی توجه داشته باشیم، ابراز داشت: به انسان توصیه شده که بیشتر به حیات معنوی توجه کند و حیات مادی خود را مزرعه آخرت قرار دهد زیرا حیات مادی وسیله رسیدن به حیات معنوی است.
وی با بیان این که خداوند کتاب آسمانی را برای انسان نازل کرد تا حیات معنوی خود را پیدا کند، عنوان کرد: خداوند کتاب آسمانی را برای انسان نازل کرد تا حیات معنوی خود را پیدا کند بر همین اساس خداوند در آیهای از قرآن میفرماید: ما راه را نشان دادیم عدهای به بیراهه میروند و عدهای هم راه را پیدا میکنند.
شناخت خود یکی از راههای رسیدن به حیات معنوی است
آیتالله حسینی بوشهری با اشاره به اینکه برای رسیدن به حیات معنوی چهار راه وجود دارد، گفت: چهار راه برای رسیدن به حیات معنوی وجود دارد؛ راه اول این است که انسان با تلاش به معرفت و شناخت خود از دین اضافه کند.
استاد حوزه علمیه قم افزود: تلاش در افزایش معرفت و کسب علم راهی برای رسیدن به حیات معنوی است؛ دعوت اهل بیت(ع) این بود که که پیام دین را برسانند تا مردم با شناخت دین اعمال خود را انجام دهند.
تنها شناخت دین کافی نیست باید عمل نیز باشد
وی با اشاره به گام دوم را برای رسیدن به حیات معنوی، گفت: تنها شناخت کافی نیست و بین علم و عمل تفاوت وجود دارد و انسانها باید در کارهای خود عمل داشته باشند یعنی هر آنچه که به آن علم داریم عمل کنیم و بزرگان دین توصیه میکنند که هر چه یاد گرفتهاید عمل کنید.
نماینده مجلس خبرگان رهبری افزود: در قیامت دوگونه پرسش میشود از عدهای میپرسند چرا برای یادگیری و شناخت اقدام نکردید و از عدهای دیگر سوال میشود شما که شناختید و یاد گرفتید چرا عمل نکردید.
مدیر حوزه های علمیه با اشاره به اینکه افرادی که اهل عمل هستند نزد خداوند دارای آبرو و جایگاه هستند، عنوان کرد: افرادی که اهل عمل هستند نزد خداوند دارای آبرو و جایگاه بالایی هستند و با خداوند رابطه خوبی دارند زیرا به آنچه خداوند فرموده عمل میکنند و خداوند نیز به وعده خود درباره آن بنده عمل میکند.
آیتالله حسینی بوشهری با اشاره به گام سوم رسیدن به حیات معنوی، بیان داشت: برای رسیدن به حیات معنوی باید موانع راه را شناخت خداوند متعال ما انسانها را دارای فطرت خلق کرده است و برای هدایت ما پیامبر(ص) و قرآن را فرستاده اما همه این موارد برای رسیدن به حیات معنوی کافی نیست.
برای رسیدن به حیات معنوی باید دشمنان دین را شناخت
وی افزود: خداوند راه را به ما نشان داده موانع را نیز که بر سر راه است را مشخص کرده در نتیجه تنها انجام عمل کافی نیست بلکه باید موانع یعنی دشمنان دین را نیز بشناسیم.
مدیر حوزه علمیه کل کشور با اشاره به دشمنان انسان، اظهار داشت: خداوند به حضرت موسی(ع) میفرماید هیچ دشمنی بالاتر از هوای نفس انسان نیست طوری که به الوهیت من نیز شرک دارد.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به دشمن اول انسان، گفت: دشمن اول انسان شیطان است که اعمال انسانها را متفاوت نشان میدهد زیباییها را بد و بدیها را در نظر مردم خوب جلوه میهد؛ شیطان از انبیاء الهی هم مایوس نبود و برای گمراه کردن آنها تلاش میکرد ولی هیچگاه به هدف خود نرسید.
وی با اشاره به حادثه روز عاشورا، تصریح کرد: در روز عاشورا زشتیها خوب و خوبها زشت جلوه داده شد و دشمنانی که آمده بودند تا با فرزند رسول خدا(ص) بجنگند خود را لشگر خدا میدانستند و به یکدیگر بهشت را وعده میدادند و این همان جلوه شیطان بود که در روز عاشورا خود را به نمایش گذاشت.
هوای نفس انسان را از راه راست خارج میکند
مدیر حوزه علمیه کل کشور در ادامه با اشاره به موانعی که بر سر راه انسان قرار میگیرند، ابراز داشت: یکی دیگر از موانع هوای نفس انسان است که با مال و شهوت بر سر راه او قرار میگیرد؛ دیگری دوستانی هستند که با هوای نفس و وسوسههای شیطانی آنها انسان را از راه راست خارج میکند.
آیتالله حسینی بوشهری با اشاره به راه چهارم برای رسیدن به حیات معنوی، افزود: یکی از راههای رسیدن به حیات معنوی استفاده از فرصتها میباشد که شب قدر یکی از همان فرصتها است.
وی گفت: شب قدر شبی است که قرآن در این شب نازل شده و دعاها مستجاب میشود و پیامبر(ص) میفرمایند: هر کس شب قدر را زنده نگه دارد خداوند گناهان گذشته او را میبخشد.
مدیر حوزه علمیه کل کشور با اشاره به حدیثی از پیامبر(ص)، بیان داشت: پیامبر(ص) فرمودند: امت من امتیازی دارد که دیگر امتها آن را ندارند و آن وجود شب قدر است و این امتیازی ویژه است.
آیتالله حسینی بوشهری در پایان خاطر نشان کرد: شب قدر شب توسل به عزیزترین عزیزان خداوند متعال میباشد./807/پ201/ج