درسهای نهجالبلاغه برای کارگزاران نظام اسلامی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام رضا محمدی، استاد حوزه علمیه قم، ظهر امروز در شبستان امام خمینی(ره) حرم حضرت فاطمه معصومه(س) با اشاره به اینکه اصول اخلاقی در میان انسانها مشترک است و دروغ، تهمت، دزدی و ظلم در هیچ فرهنگی پسندیده نیست، گفت: احترام به اصول و ارزشها مهمترین درس نهجالبلاغه برای بشریت است.
وی افزود: سخنان حضرت علی (ع) در نهجالبلاغه مخصوص همه انسانها است و حضرت سعی میکنند با بیدار کردن وجدان ها و یادآوری اصول و ارزشهای مشترک به بشریت به آنها یادآوری کنند که انسان برای پاکی خلق شده و حق ندارد با پلیدی سرمایه خود و دیگران را تباه کند.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: حضرت علی (ع) در جوامع انسانی به دنبال زنده کردن حس عدالت طلبی و ظلم ستیزی بودند و مردم در تمامی امت ها به دبنال عدالت هستند که این موضوع نشان میدهد رویکرد حضرت علی (ع) یک رویکرد فرا مذهبی به بشریت در روی کره زمین است.
وی با اشاره به اینکه حضرت همواره از کارگزاران حکومتی میخواهد که طبق معیارهای اسلامی رفتار کنند، افزود: حضرت به شدت به مدیران که کم کاری کرده و پست مدیریت را مخصوص به خود دانسته و با مردم مانند رعیت رفتار میکردند به شدت برخورد میکرد و تا جایی که توانست کارگزاران شایسته برای مردم منصوب کرد.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: حضرت امیر (ع) بر خلاف دیدگاه رایج مردم را گوسفند نمیدیدند که کارگزاران باید مانند یک چوپان بر آنها مسلط شوند بلکه حضرت همیشه کارگزار حکومتی را در مقام یک خادم می دیدند که نه تنها در پیشگاه مردم و ولی امر مسلمین بلکه به خاطر کارها و کم کاری های خود باید در مقابل خداوند که ولی اصلی انسان هاست پاسخگو باشد.
وی افزود: حضرت همواره کارگزاران خود را به ترس از معاد و عذاب دعوت کرده و همیشه به آنها یادآوری میکنند که حکومت مانند مرکب موقتی است که انسان سوار میشود بنابراین کارگزاران نباید به این مرکب دل بسته و آخرت خود را به خاطر آن ویران کرده و به اندازه ارزنی به مردم ظلم کند.
استاد حوزه علمیه قم مشورت با انسانهای صالح و دوری از انسانهای منافق صفت را از دیگر خواستههایی عنوان کرد که حضرت امیر (ع) از کارگزاران خود داشتند و آنها را از هم نشینی با افراد ترسو، چاپلوس و دنیاگرا بر حذر می داشتند و اگر کسی در این زمینه به انحراف میرفت ابتدا به او توصیه و گوشزد میکردند و پس از آن اگر به رویه قبلی ادامه میداد او را از کار برکنار می کردند.
حجت الاسلام محمدی با اشاره به اینکه مسؤولان حکومتی در نظام اسلامی باید آیینه تمام نمای کارگزار خوب در نهجالبلاغه باشند، یادآور شد: شایسته نیست کارگزاران نظام اسلامی از موقعیت و مقام خود برای جمع آوری ثروت و مال دنیا استفاده کرده و به جای خدمت به مردم کم کاری را الگوی کاری خود قرار داده و همیشه برای کم کاری خود توجیه و دلیل ارائه کنند./837/پ202/ی