طلاب فعالیتهای مطالعاتی و پژوهشی خود را گروهی دنبال کنند
![حجت الاسلام علي اکبر الهي خراساني](/Original/1394/05/08/IMAGE635738630500097246.jpg)
حجت الاسلام علی اکبر الهی خراسانی، رییس سابق بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، با بیان این که ما چیزی تحت عنوان سه ماه تعطیلی برای طلاب نداریم، گفت: اگر دانش آموزان و مدارس در این برهه از زمان تعلیل هستند، قرار نیست طلبه ها تعطیلاتی با چنین وسعت داشته باشند و بسیاری از طلاب در طول تابستان درس و پروژه بر می دارند.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: طلاب ما در زمینه علم و فهم دینی کشور به دنبال ارتقای درجه هستند، پس مشخص می شود که تعطیلاتی آن هم با این سطح گسترده سه ماهه وجود ندارد و در تابستان باید فضای درسی حاکم بر حوزه های علمیه فعال شود و اگر حوزه های علمیه شرایطی را فعال کنند که اساتید حضور داشته باشند، طلاب می توانند بخشی از فعالیت خود را ادامه دهند.
وی با بیان این که بخش قابل توجهی از فرصت تحصیل متعلق به تابستان است، تصریح کرد: با این وجود بخشی از تابستان باید به تعطیلات بگذرد درس های اصلی و رسمی را نباید در طول تابستان ترک کرد. مساله بعدی این است که در تابستان به جهت فراغت نسبت به سال تحصیلی و فراغتی که اساتید دارند، فرصتی برای برگزاری برخی دروس جنبی فراهم می شود که در طول سال فرصت برگزاری آن وجود ندارد.
رییس مدرسه علمیه حضرت مهدی(عج) خاطرنشان کرد: این دروس جنبی می تواند تثبیت برخی از دروس اصلی طول سال همانند بحث های مربوط به اصول و روش های تفسیری برای کسانی که کار قرآنی می کنند، باشد و هم می شود بحث های مربوط به تبلیغ و مشاوره پیگیری شوند.
حجت الاسلام الهی خراسانی با بیان این که در طول سال طلاب ممکن است فرصت نکنند تا برخی از مطالعات خود را به صورت دنباله دار پیگیری کنند، گفت: اساتید حوزه نیز اذعان دارند که برخی از دروس را تنها در طول تابستان پیگیری می کردند؛ همچنین سیرهای مطالعاتی هم در زمینه اعتقادات می توانند جامعه محور و شخصیت محور باشند؛ منتخبی از آثار شهید مطهری شامل سیرهای مطالعاتی شخص محور هستند.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: طلبه تعطیلی خاصی در طول سال ندارد و ظرافتی نیز در این زمینه برای آنها وجود ندارد و تنها باید در برنامه تغییر ایجاد شود، به عنوان مثال به جای دروس اصلی بیشتر به دروس جنبی بپردازند. همچنین آنان باید بخشی از وقت درس را به فعالیت های مطالعاتی، تبلیغی و پژوهشی اختصاص دهند و تنها باید حداقل ها را برای تعطیلی در نظر بگیرند.
وی با اشاره به ارزیابی گروهی در زمینه مسائل مطالعاتی و پژوهشی، یادآور شد: نقش سایر طلاب، دوستان و هم گروهی ها را نباید نادیده در نظر گرفت. نقش دوستان ما بسیار مهم است و اگر ما در قالب یک گروه فعالیت های مطالعاتی و پژوهشی خود را دنبال کنیم یک نظارت گروهی را برای خود به وجود آورده ایم که افراد حاضر در آن مدام وضعیت خود را ارزیابی کرده و مشکلات را بازبینی می کنند.
حجت الاسلام الهی خراسانی ادامه داد: استفاده از این فرصت جلوی عمده ای از آفت ها را می گیرد و انسان می تواند با توجه بیشتری به معنویات در این فرصت گران بها به خود سازی بپردازد. در واقع تهذیب نفس، انسان را از هدر دادن اوقات بر حذر می دارد و من مطالعه حالات بزرگان را بخشی از فعالیت خود سازی می دانم./864/ت302/ب4