۰۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۸
کد خبر: ۲۸۳۲۱۳

آیت‌الله جنتی رییس ستاد امر به معروف و نهی از منکر شد

خبرگزاری رسا ـ نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: براساس قانون رییس ستاد امر به معروف و نهی از منکر از میان یکی از امامان جمعه تهران انتخاب می‌شود که براساس نظر نهایی شورای هماهنگی ائمه جماعات، آیت‌الله جنتی به‌عنوان رئیس این ستاد انتخاب شده است.
حجت الاسلام آقا تهراني نماز جمعه تهران به امامت آيت الله جنتي

به گزارش خبرگزاری رسا،حجت الاسلام مرتضی آقاتهرانی در حاشیه نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در تشریح فرآیند تدوین و تصویب طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر گفت: این موضوع یک بار در سال 82 از سوی معاونت حقوقی و امور مجلس ریاست جمهوری در قالب لایحه‌ای به رئیس جمهور وقت پیشنهاد شد که معاون اول رئیس جمهور در آن دوران نیز به قید فوریت دستور مطرح شدن این موضوع را در کمیسیون لوایح و ارائه آن به دولت را صادر کرد اما پیشنهاد مذکور به دلیل نواقص زیادی که داشت در اولین جلسه رد شد و طرح ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر در دستور کار قرار گرفت.

 

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در همان سال به همین‌منظور 16 جلسه فنی و 6 جلسه فرعی با حضور نمایندگان دستگاه‌های مربوطه از جمله وزارتخانه‌های اقتصاد، آموزش، اطلاعات، کشور، سازمان تبلیغات اسلامی و دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر تشکیل و پیش‌نویس لایحه با کار فشرده گروهی در کمیسیون‌های اصلی و فرعی لوایح تصویب شد و به مدت 2 سال در آخرین روزهای کاری دولت هشتم، متن مصوب کمیسیون لوایح دولت در جلسه هیات وزیران مطرح شد، اما تصمیم مقتضی گرفته نشد که در آن زمان رئیس دولت وقت، تصویب آن را به دولت بعد واگذار کرد که با تغییر دولت و با درخواست مجدد ستاد احیا از رئیس جمهور، لایحه برای بررسی به کمیسیون فرهنگی دولت ارجاع شد.

 

وی ادامه داد: در این رابطه لایحه برای بررسی و کارشناسی بیشتر از طریق دبیر کمیسیون فرهنگی دولت به ستاد ارائه شد و 3 ماه فرصت برای کارشناسی بیشتر دادند، که پس از 11 جلسه کارشناسی با حضور صاحب‌نظران و استادان حوزه و دانشگاه، لایحه با تغییراتی توسط ستاد مجدداً به دولت ارسال شد که این لایحه در نهایت در شهریور سال 86 به تصویب هیات دولت رسید، اما با این وجود این لایحه در دفتر رئیس جمهور باقی ماند.

 

حجت الاسلام آقاتهرانی افزود: پس از این اتفاقات طرح امر به معروف و نهی از منکر با امضای 103 نفر از نمایندگان در سال 89 مطرح و در صحن به تصویب رسید و پس از آن این طرح به کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس به‌عنوان کمیسیون اصلی و کمیسیون فرهنگی به‌عنوان کمیسیون فرعی ارجاع شد. پس از آن با آغاز کار مجلس نهم مجدداً این طرح با قید یک فوریت و امضای 37 نفر از نمایندگان مجلس در دستور کار کمیسیون‌های شوراها و فرهنگی قرار گرفت. پس از تدوین و تصویب طرح مذکور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، این قانون در اردیبهشت‌ماه سال جاری از سوی دکتر لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به دولت ابلاغ شد و 2 هفته بعد از آن زمانی که دولت ایراداتی بر قانون وارد دانست، این قانون در دستور کار هیات عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه‌گانه قرار گرفت که ایرادات رئیس‌جمهور در این حوزه حدود 3 صفحه بود.

 

وی در تشریح شرایط کنونی قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر گفت: کار اجرایی این قانون تقریباً به اتمام رسیده و در شرایط کنونی ستاد مربوطه راه‌اندازی شده و امیدواریم دولت حمایت‌های لازم را از این قانون و ستاد داشته باشد. البته شنیده‌ایم که قوه مجریه قانون را برای اجرا به وزارت کشور ابلاغ کرده است.

 

نماینده مردم تهران در مجلس نهم ادامه داد: یقیناً اگر دولت ایرادات و نقایصی را به قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر وارد می‌کند، می‌تواند به مجلس ارائه کرده تا موضوعات مربوطه در کمیسیون مشترک بررسی شود.

 

حجت الاسلام آقاتهرانی با تاکید بر اینکه قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر یک قانون مردمی است، تصریح کرد: به طور حتم دولت و مسئولان باید از این قانون حمایت کنند. از طرف دیگر اجرا و تبعیت از این قانون وظیفه عمومی است، زیرا در گذشته شاهد بودیم چراغ اصل 8 قانون اساسی که مربوط به امر به معروف و نهی از منکر بود، خاموش و مورد غفلت قرار گرفته بود، اما خوشبختانه با تصویب قانون جدید حمایت مناسبی از این حوزه می‌شود.

 

رییس کمیسیون مشترک رسیدگی به طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، در تشریح مواد قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر گفت: براساس قانون رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر از میان یکی از امامان جمعه تهران انتخاب می‌شود که براساس نظر نهایی شورای هماهنگی ائمه جماعات، آیت‌الله جنتی به‌عنوان رئیس این ستاد انتخاب شده است. از طرف دیگر آیین‌نامه اجرایی ستاد تا 3 ماه دیگر تدوین و اجرایی می‌شود و در این رابطه مجلس نیز دو نفر را به‌عنوان ناظر در این ستاد معرفی می‌کند، البته کمیسیون فرهنگی مجلس 6 نفر را به صحن علنی معرفی می‌کند تا از میان آنان، 2 نفر انتخاب شوند./858/د102/ج

ارسال نظرات