۱۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۲
کد خبر: ۲۹۳۲۵۰

توصیه های آیت الله نوری همدانی به مبلغان/ تبلیغ در مناطق محروم مصداق بارز ایثار است

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله نوری همدانی تبلیغ در مناطق محروم و دور افتاده را مصداق بارز ایثار و از خود گذشتگی دانست و ضمن بیان توصیه هایی خطاب به مبلغان، تاکید کرد: روحانی با تبلیغ در مناطق محروم و روستایی در واقع از خود گذشتگی می کند و این ارزش زیادی دارد.
 آيت الله نوري همداني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله نوری همدانی، ظهر امروز در دیداری با شماری از روحانیان مستقر روستاها و مناطق محروم ضمن تبریک به مناسبت عید تمام نشدنی غدیر، ابراز داشت: غدیر یک حادثه از بین رفته نیست بلکه دستور زندگی برای همه مردم در همه زمان ها است.

 

وی همچنین با یادآوری فاجعه دردناک منا، اظهار داشت: این قضیه آنقدر ناراحت کننده بود که از ذهن ها پاک نخواهد شد و نباید هم بشود.

 

کار مبلغ بسیار مهم و حساس است

حضرت آیت الله نوری همدانی خطاب به روحانیان حاضر در گفت: کار شما بسیار کار مهم و حساسی است و در روایتی از وجود نازنین حضرت فاطمه زهرا(س) است که فرمود پدرم رسول خدا فرمود علمای شیعه با من محشور می شوند و در قیامت از جوایز و خلعت هایی نیز بهره مند خواهند شد که این خلعت ها با دو چیز در ارتباط است اول با میزان علم این عالم که هر قدر بیشتر باشد بهره مندی او از این نعمات بیشتر است و دوم با جدیت در ارشاد و راهنمایی مردم به دین خدا که به همان اندازه مشمول لطف و عنایت ویژه خدا می شوند.

 

تبلیغ در مناطق محروم از خود گذشتگی است

وی با اشاره به مشکلات زیاد روحانی در این گونه از تبلیغ های روستایی، خاطرنشان کرد: روحانی با تبلیغ در مناطق محروم و روستایی در واقع از خود گذشتگی می کند و این ارزش زیادی دارد، این افتخاری است چرا که بنده خودم مقید بودم و تا سن پنجاه سالگی در روستاها و شهرهای کوچک برای تبلیغ می رفتم.

 

استاد درس خارج حوزه علمیه در ادامه با اشاره به اینکه خطابه و تبلیغ یک فن و هنر است، اظهار داشت: تبلیغ مثل درس گفتن ما نیست که مطلبی را مطالعه کنیم و به شاگردان برسانیم بلکه این یک فن و مهارت قوی است که ارتباط تنگاتنگی با علم و ذوق و سلیقه و حتی روانشناسی دارد.

 

دفاتر منظمی برای ثبت مطالب قرآنی و روایی داشته باشید

وی ادامه داد: تبلیغ یک فن است چرا که یک مبلغ در هنگام تبلیغ نیاز به چینش مواد اعم از قرآن، حدیث، تاریخ و غیر آن دارد؛ بنابراین بر هر مبلغی لازم است که دفاتر متعدد و منظمی و به صورت فهرست دار، داشته باشد که در آن مطالب قرآنی، روایی و تاریخی به صورت جدا ثبت شود و در مواقع نیاز بتواند به آنها رجوع و استفاده کند چون می دانید انسان همیشه و برای هر مجلسی فرصت مطالعه ندارد.

 

این مرجع تقلید با تأکید بر چند نکته اساسی در کار مبلغان، ابراز داشت: یکی از وظایف مبلغ این است که انقلاب اسلامی را به خوبی برای مردم تبیین کند و هم برکات مادی و هم معنوی آن را توضیح دهد؛ به عنوان مثال در بحث مادی برای مردم تبیین شود که قبل از انقلاب هیچ چیز نبود؛ نه برق نه آب و نه امکانات رفاهی و مردم در روستاها در فقر و بیچارگی به سر می بردند ولی بعد از انقلاب توجه بسیاری به روستا ها و مناطق محروم شده است.

 

وی در بیان برکات معنوی انقلاب افزود: نخستین برکت معنوی این انقلاب ارتباط دینی و اعتقادی قوی مردم با حکومت بود چرا که مردم قبل از انقلاب ارتباطی با حکومت نداشتند بلکه مثل برده ای در برابر زورگویان بودند و همانطور که مردم پیامبر(ص) را سرزنش می کردند و می گفتتند یک فرد امی فقیر می خواهد بساط افراد زور گو را به هم بزند دقیقا همین حرفها را به امام می گفتند که آمریکا قدرت دارد و طلبه ای از حوزه علمیه می خواهد در برابر او بایستد اما دیدیم هر دو با عنایت به قدرت الهی پیروز شدند.

 

حضرت آیت الله نوری همدانی گفت: انقلاب ما فتح دلهای مردم بود همانطور که خداوند وعده فتح دلها را در هنگام فتح مکه به پیامبر(ص) داده بود، شما نگاه کنید امام خمینی(ره) در آن زمان و رهبر معظم انقلاب در این زمان چه جایگاهی در قلوب مردم پیدا کرده اند و هرجایی فریاد «خامنه ای کوثر است دشمن او ابتر است» بلند است.

 

وی بیان کرد: یکی ثمرات انقلاب اسلامی ما که باید برای مردم بیان شود حکومت ولایی با اقتدار است، چراکه هنگامی که عربستان در فکر کار شکنی بود، وقتی نهیب رهبر معظم انقلاب را در مورد بازگشت پیکر جان باختگان می شنود فورا از کارشکنی دست برمی دارد.

 

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم تربیت شهدا را از دیگر ثمرات این انقلاب ا دانست و تصریح کرد: بنده کتب مربوط به شهدای تمام استان ها را مطالعه و دسته بندی کرده ام؛ با مطالعه وصیت نامه شهدا، انسان در می یابد اینها تربیت شدگان همین منبرها و نماز جمعه ها هستند.

 

وی در پایان ضمن آرزوی موفقیت برای همه مبلغان دینی، از بین رفتن استبداد داخلی، تشکیل نماز جمعه و شناسایی صهیونیست را از دیگر مظاهر انقلاب اسلامی دانست که باید در کنار مسایل دیگر در منابر برای مردم بیان شود./1330/پ202/ج

ارسال نظرات