قلب سلیم مانع از عذاب انسان می شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام علی رضا تقی زاده کارشناس مسائل مذهبی، شب گذشته در مسجد محمدیه خیابان همدانیان حیا را عامل مهمی در احیای روحیه مذهبی جامعه دانست و گفت: وقتی روح ایمان از دست می رود، حال مناجات گرفته می شود.
وی با اشاره به رساله مراجع تقلید و مقوله انواع نگاه یعنی نگاه به شخص، نگاه به فیلم و نگاه به عکس، ابراز داشت: در انواع نگاه معیار کلی این است که اگر در نگاهی قصد لذت وجود داشته باشد، این نگاه حرام است و باید از آن دوری کرد.
حجت الاسلام تقی زاده با توجه به نقشه های شوم دشمن برای ترویج بی حیایی در جوامع مسلمان بیان کرد: با زیاد شدن نگاه های حرام در جوامع مسلمان، حیاء در جوامع از بین می رود و با از بین رفتن حیاء، حیات معنوی از جامعه گرفته می شود.
کارشناس مسائل مذهبی به روایتی از امیرالمؤمنین که می فرمایند، «نگاه حرام تیری زهر آلود از تیرهای شیطان است»، اشاره کرد و گفت: نگاه حرام روی قلب انسان را تأثیر می گذارد و روح ایمان را از او جدا می کند.
وی تصریح کرد: نگاه حرامی که در روایات معصومین با عنوان زنای چشم از آن یاد شده است، مقدمه ای بر زنای روحی است و زنای روحی مقدمه ای بر زنای جسمی می باشد، بنابراین بهتر است انسان خودش را در معرض نگاه های آلوده و حرام قرار ندهد.
حجت الاسلام تقی زاده در ادامه با اشاره به سخنان رهبرمعظم انقلاب مبنی بر ترویج سبک زندگی اسلامی در جامعه خاطر نشان کرد: سبک زندگی اسلامی یعنی روح حاکم بر جامعه، اسلامی باشد، البته این مسأله قابل تعمیم به عنوان های مختلف نیست، مثلاً نمی توان گفت سبک زندگی اسلامی دانشجویی و در مقابل سبک زندگی اسلامی، سبک زندگی غربی وجود دارد که روح حاکم بر آن برگرفته، از شهوات و غرایز حیوانی است.
کارشناس مسائل دینی به آیه «الامن اتی الله بقلب سلیم» اشاره کرد و افزود: شرط محافظت شدن در برابر روز قیامت، برخورداری از قلب سلیم است و برخورداری از قلب سلیم در گرو حفظ شدن روح و جسم از آلودگی به گناه است.
وی به یکی از یاران امام حسین(ع) به نام عبد الله ابن ضحاک مشرقی اشاره کرد و گفت: عبد الله مشرقی در ابتدا دعوت امام حسین(ع) را مبنی بر همراهی قافله ایشان نپذیرفت(به خاطر حق الناسی که بر گردنش بود) ولی بعد از اندکی تأمل و با گذاشتن یک شرط یعنی پیروزی شدن در برابر دشمن با امام حسین(ع) همراه شد.
حجت الاسلام تقی زاده بیان کرد: گذاشتن شرط برای حجت خدا نخستین اشتباه عبد الله مشرقی بود، که سبب شد اشتباه بزرگ تری از او سر بزند و ظهر عاشورا امام و اهل بیت امام را در میان سپاه عظیم عمر سعد تنها بگذارد.
کارشناس مسائل مذهبی با اشاره به واجب الاطاعة بودن مقام معظم رهبری تصریح کرد: در امر ولایت باید به دنبال انجام وظیفه باشیم، چرا که اطاعت از امر ولی برای رسیدن به مقاصد دنیوی ما به سرنوشت عبد الله مشرقی دچار می کند.
وی با توجه به سفارش پایانی امام حسین(ع) به امام سجاد(ع) که می فرمایند، «بترس از ظلم به کسی که به جز خداوند کسی را ندارد»، افزود: یکی از شاخصه های قیام امام حسین(ع) این است که هیچ کدام از یاران ایشان زیر دِین کسی نبوده اند./867/202/ب1