مدیر حوزه علمیه خواهران الزهرا بوشهر:
انسان حقیقی اهل ایمان و عمل صالح است
خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزه علمیه خواهران الزهرا(س) بوشهر درباره عمل صالح گفت: ما در دعای جوشن کبیر هزار صفت را برای خدا برمیشمریم و اگر بخواهیم عمل صالح داشته باشیم، باید همه این صفات خدا را در خود ایجاد کنیم و کسب صفات خدا و انجام عمل صالح، فقط نماز و روزه و زکات نیست، بلکه باید با خوندل خوردن صفات خدا را در وجود خود تقویت کنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بوشهر، پیش از ظهر امروز، رباب بازیاری، مدیر حوزه علمیه خواهران الزهرا(س) بوشهر، در مکتب فاطمیه این شهر با اشاره به چرایی خلقت انسان، گفت: ما باید از خود بپرسیم که چرا خداوند ما انسانها را آفریده و از روح خود در ما دمیده است، مگر ما انسانها که هستیم که خداوند ما را اشرف مخلوقات نامیده و صدوبیست وچهار هزار پیامبر و یازده امام معصوم را فدای هدایت ما کرده و کدام خصوصیات، ما را از دیگر موجودات متمایز کرده که خداوند از میان همه مخلوقاتش، انسانها را گرامی داشته است.
وی افزود: ما یک دنیای مشکوک و یک دنیای قطعی داریم که دنیای ما تا زمان مرگ، مشکوک و پسازآن قطعی است.
بازیاری ادامه داد: ما انسانها در دنیای مشکوک زندگی میکنیم، یعنی نمیدانیم چه مقدار و تا چه زمانی زنده هستیم و درحالیکه آینده این دنیا اصلاً معلوم نیست، برای آن خیلی زحمت میکشیم و علاوه بر خود برای آینده و دنیای مشکوک فرزندانمان هم تلاش و سرمایهگذاری میکنیم.
مدیر حوزه علمیه خواهران الزهرا(س) بوشهر با اشاره به دنیای قطعی بعد از مرگ، گفت: خداوند در سوره معراج فرموده است، مدتزمان آن دنیای قطعی، پنجاههزار سال است که در هر هزار سال از انسان یک سؤال میپرسند و نتیجه اعمال او را به وی میچشانند و اگر بعدازاین پنجاههزار سال وارد بهشت شویم، تا زمانی که خداوند خدایی میکند، ما هم خواهیم بود.
وی اضافه کرد: با این وجود آیا درست است که ما انسانها پنجاه هزار سال عمر قطعی و پس از آن عمر جاودان قیامت را فدای عمر مشکوک خود کنیم؟ ما نمیدانیم چه کسی هستیم و به همین خاطر هم گاهی از خداوند درباره دلیل آفرینش خود سؤال یا شکایت میکنیم.
بازیاری همچنین با اشاره به سوره تحریم، اظهار داشت: بر طبق آیات قرآن، خداوند به ما انسانها دستور داده است که خودمان و خانوادههایمان را از آتش جهنم نگاهداریم، و گرنه ما را در آتش جهنم میسوزانند؛ بنابراین ما موظف هستیم علاوه بر خود، خانواده خود را هم هدایت کنیم و خداوند هیچکس را بهتنهایی وارد بهشت نمیکند.
مدیر حوزه علمیه خواهران الزهرا(س) بوشهر تصریح کرد: خداوند موجودات خود را در قالب 5 گروه بزرگ جامدات، گیاهان، حیوانات، ملائکه و انسان آفریده است که هرکدام از این گروهها خصوصیاتی دارند که ما انسانها هم دارای همان خصوصیات هستیم.
وی خاطرنشان کرد: جامدات حجم و وزن دارند، انسان هم دارد؛ گیاهان رشد، تغذیه و تولیدمثل میکنند، قدرت بدنی، زیبایی، لطافت و ظرافت دارند و انسانها هم این خصوصیات را دارند.
استاد حوزه علمیه در ادامه گفت: حیوانات نیز شعور، غریزه و شهوت، ازدواج و تولیدمثل، عواطف و احساس مسؤولیت خانوادگی، تفریح، مسکن گزینی، زندگی اجتماعی و سلسله مراتبی، حس کمک به همنوع و غیر همنوع دارند و ما انسانها هم این خصوصیات را داریم و حتی حیوانات قابل تربیت هستند و از چیزهایی که خوششان نمیآید دوری میکنند و ما هم اینگونه هستیم.
بازیاری اشاره کرد: خداوند در قرآن میفرماید تمام موجودات اعم از گیاهان، حیوانات، جامدات و... ذکر و تسبیح میگویند و انسان نیز دارای خصوصیاتی مشترک با دیگر موجودات است و چهبسا گاهی دیگر موجودات در تسبیح خدا و اعمال خوب از انسان پیشی میگیرند، پس چرا انسان خلیفه الهی در زمین شده است و فخرفروشی ما به سایر موجودات به چه دلیل است؟
وی یادآور شد: خداوند در آیه 74 سوره بقره میفرماید من پنج نمونه انسان آفریدهام بعضی از انسانها مثل سنگ(جمادات) اهل نمازخواندن هستند و بهعنوانمثال سنگهای مسجد هنگامیکه مردم در مسجد حمد و سوره میخوانند، به لرزه افتند و نماز میخوانند.
مدیر حوزه علمیه خواهران الزهرا(س) بوشهر افزود: گروه دیگری از انسانها از سنگ پستتر هستند و نماز نمیخوانند، حتی بعضی از این انسانها آنقدر قصی القلب شدهاند که هیچچیزی در آنها اثر نمیکند، درحالیکه قطرات آب در سنگ اثر میکند و سنگ را سوراخ میکند.
استاد حوزه علمیه اظهار داشت: گروه سوم از انسانها، طبق آیه 79 سوره اعراف چهارپا و حیوان هستند و گروه دیگری نیز از آنهم بدتر هستند، چراکه حیوانی مانند زنبورعسل الگوی حیا است، اما برخی انسانها، پرده حیا را میدرند.
بازیاری تأکید کرد: گروه پنجم انسانهای حقیقی هستند که خداوند در سوره عصر، به آنها اشارهکرده و فرموده است که همه انسانها در خسران و ضرر هستند و زندگی را باختهاند، مگر کسانی که ایمان آوردند و عمل صالح انجام دادند.
مدیر حوزه علمیه خواهران الزهرا(س) بوشهر درباره عمل صالح گفت: ما در دعای جوشن کبیر هزار صفت را برای خدا برمی شمریم و اگر بخواهیم عمل صالح داشته باشیم، باید همه این صفات خدا را در خود ایجاد کنیم و کسب صفات خدا و انجام عمل صالح، فقط نماز و روزه و زکات و... نیست، بلکه باید با خوندل خوردن، صفات خدا را در وجود خود تقویت کنیم.
وی ابراز داشت: زندگی امروزه ما دچار چشم و همچشمیها شده است و هرروز دغدغه بهروز کردن وسایل زندگی و غذای جسم راداریم، اما از بهروز کردن غذای روح و خواندن کتاب غافل هستیم؛ به همین دلیل باید در وجود و زندگی ما یک انقلاب رخ بدهد، وگرنه همه ما در خسران هستیم.
استاد حوزه خاطرنشان کرد: قرار ما با خداوند این نبود و امام حسین(ع) با آن عظمت زیر سم اسب نرفت تا زندگی امروز ما اینگونه تهی از صفات خدایی باشد.
وی افزود: رسیدن به کمال، نیاز به علم حوزوی و دانشگاهی ندارد، فقط کافی است به آنچه میدانیم عمل کنیم تا راهها برایمان باز شود و بیشتر بدانیم؛ اما اگر به دانستههایمان عمل نکنیم، روزبهروز غافلتر میشویم و در خسران فرو میرویم./846/202/ب2
ارسال نظرات