۰۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۶
کد خبر: ۳۱۷۶۷۸
چرایی و پشت پرده هجمه به شورای نگهبان در گفت وگوی رسا با علما و شخصیت های حوزوی؛

دفاع تمام قد مراجع و علما از شورای نگهبان/ انفعال شورای نگهبان توهمی باطل است

خبرگزاری رسا ـ هر زمان پای انتخابات در میان است، عده ای در داخل با طرح دغدغه های واهی و دروغین در صدد تردید آفرینی و تشکیک در سلامت انتخابات هستند، اوج این هجمه های بی رحمانه و غیر منصفانه نیز متوجه شورای نگهبان قانون اساسی است؛ هجمه هایی که البته هیچ گاه دلیل قانع کننده ای برای آن مطرح نشده و نمی شود.
شوراي نگهبان شوراي نگهبان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، هر ساله در ایام انتخابات نام شورای نگهبان و نظارت استصوابی این نهاد بر سر زبان ها می افتد، بر اساس قانون اساسی شورای نگهبان باید بر انتخابات ها نظارت داشته و صلاحیت داوطلبان را مورد بررسی قرار دهد.
 
با نظارت جامع و دقیق شورای نگهبان و دیگر نهادهای نظام اسلامی به خوبی از آرای مردم در طول این سال ها صیانت شده است که روی کار آمدن دولت ها، مجلس ها و رییس جمهورهایی با طرز فکرهای گوناگون مؤید بارز این نکته است.
 
حضرت امام خمینی(ره) بارها و بارها از این نهاد مهم و نظارتی حمایت کرده و همگان را به حفظ شأن شورای نگهبان توصیه کردند، به عنوان مثال بنیانگذار کبیر انقلاب در جمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی فرمودند که مجلس اگر رأی داد و شورای نگهبان هم آن رأی را پذیرفت، هیچ کس حق ندارد یک کلمه راجع به این بگوید. من نمی‏گویم رأی خودش را نگوید؛ بگوید؛ رأی خودش را بگوید؛ اما اگر بخواهد فساد کند، به مردم بگوید که این شورای نگهبان کذا و این مجلس کذا، این فساد است، و مفسد است یک همچو آدمی، تحت تعقیب مفسد فی‏الارض باید قرار بگیرد.
 
ایشان در این دیدار همچنین تأکید کردند مردمی که به قانون اساسی رأی دادند منتظرند که قانون اساسی اجرا بشود؛ نه هر کس از هر جا صبح بلند می‏شود بگوید من شورای نگهبان را قبول ندارم، من قانون اساسی را قبول ندارم، من مجلس را قبول ندارم، من رئیس جمهور را قبول ندارم، من دولت را قبول ندارم. نه! همه باید مقید به این باشید که قانون را بپذیرید، ولو برخلاف رأی شما باشد. باید بپذیرید، برای اینکه میزان اکثریت است؛ و تشخیص شورای نگهبان که این مخالف قانون نیست و مخالف اسلام هم نیست، میزان است که همۀ ما باید بپذیریم؛ بپذیرند آن چیزی را که مجلس به آن رأی می‏دهد و شورای نگهبان آن را موافق قانون و موافق شرع می‏داند. باید بپذیرند اینها را. اگر می‏خواهید که از صحنه بیرونتان نکنند، بپذیرید قانون را. نگویید هی قانون، و خودتان خلاف قانون بکنید.
 
رهبر کبیر انقلاب در تاریخ 26 اردیبهشت سال 63 در سخنانی با هدف تبیین جایگاه رفیع شورای نگهبان و خطر تضعیف آن فرمودند:
 
«چنانچه مشاهده می‏شود پس ازانتخابات مرحلۀ اول از دوره دوم مجلس شورای اسلامی، افرادی که نظریۀ شورای محترم نگهبان در ابطال یا تأیید بعضی حوزه‏ها موافق میل‏شان نبوده است دست به شایعه افکنی‏زده و اعضای محترم شورای نگهبان ـ ایدهم اللّه‏ تعالی ـ را که حافظ مصالح اسلام و مسلمین هستند، تضعیف و یا خدای ناکرده توهین می‏نمایند و به پخش اعلامیه و خطابه در مطبوعات و محافل دست زده‏اند غافل از آنکه پیامد چنین اعمال و جوسازی‏ها آن هم در دورۀ دوم مجلس و نگذشتن سالی چند از انقلاب چه خواهد بود. امید است چنین اعمال، بی‏توجه به نتایج ناروا و اسف‏بار آن باشد.
 
معلوم نیست در صدر مشروطیت در دورۀ اول بافقهای ناظر به قوانین این نحو عمل شده باشد. در آن زمان به تدریج فقها را از مجلس بیرون راندند و به سر این ملت آن آوردند که دیدیم.
 
من به این آقایان هشدار می‏دهم که تضعیف و توهین به فقهای شورای نگهبان امری خطرناک برای کشور و اسلام است. همیشه انحرافات به تدریج در یک رژیم وارد می‏شود و در آخر، رژیمی را ساقط می‏نماید. لازم است همه به طور اکید به مصالح اسلام و مسلمین توجه کنیم و به قوانین، هر چند مخالف نظر و سلیقۀ شخصی‏مان باشد احترام بگذاریم و به این جمهوری نوپا که مورد هجوم قدرت‏ها و ابرقدرت‏هاست وفادار باشیم.
 
در خاتمه باید بگویم که حضرات آقایان فقهای شورای نگهبان را با آشنائی وشناخت تعیین کردم و احترام به آنان و حفظ مقامشان را لازم می‏دانم و امید آن دارم که این نحو امور تکرار نشود. و به شورای نگهبان تذکر می‏دهم که در کار خود استوار باشید و با قاطعیت و دقت عمل فرمایید و به خدای متعال اتکال کنید. از خداوند تعالی عنایت و رحمت برای ملت عزیز را خواستارم.»
 
همچنین رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای امسال در دیدارهای گوناگون بر جایگاه ویژه و مهم شورای نگهبان تأکید کردند، ایشان در دیدار با اقشار مختلف مردم در شهریور ماه امسال فرمودند: یکی از بزرگ‌ترین برکات وجود شورای نگهبان همین است که مراقبند؛ مراقب خطا و اشتباهند و اجازه نمیدهند تخلّفی انجام بگیرد؛ رأی مردم حقّ‌النّاس است. ما بیخود این اعتمادی را که مردم به نظام دارند، با حرفهای بی‌منطق مخدوش نکنیم. گاهی به وزارت کشور ایراد میگیرند، گاهی به شورای نگهبان ایراد میگیرند.

 
شورای نگهبان، چشم بینای نظام برای انتخابات است؛ در همه‌ی دنیا هم یک چنین چیزی وجود دارد -حالا اسمش چیز دیگر است؛ اینجا اسمش شورای نگهبان است- مراقبند، ببینند آن کسی که وارد میدان انتخابات میشود، نامزد انتخابات میشود، آیا صلاحیّت دارد یا نه؛ بخشی از این حقّ‌النّاس، همین حقّ رأی شورای نگهبان است؛ همین حقّ نظارت استصوابی و مؤثّر شورای نگهبان است؛ این جزو حق‌النّاس است، این را باید رعایت کرد، این را باید حفظ کرد.
 
ایشان همچنین در دیدار اخیر خود با مردم آذربایجان شرقی نسبت به برنامه های دشمن در استانه انتخابات هشدار دادند و تأکید کردند: یکی از کارهایی که آنها(دشمنان) امروز بجد دنبال میکنند این است که شورای نگهبان را تخریب کنند؛ ببینید برادران و خواهران عزیز! تخریب شورای نگهبان معنا دارد. آمریکایی‌ها از اوّل انقلاب با چند نقطه‌ی اساسی در کشور و در نظام جمهوری اسلامی بشدّت مخالف بودند که یکی‌اش شورای نگهبان بود؛ سعی کردند، تلاش کردند و از بعضی افراد داخلی غافل و بی‌توجّه هم سوءاستفاده کردند بلکه بتوانند بساط شورای نگهبان را جمع کنند -البتّه نتوانستند و نمیتوانند- حالا درصددند تصمیم‌های شورای نگهبان را زیر سؤال ببرند.
 
معنای این کار چیست؟ جوانهای عزیز ما به این درست توجّه کنند؛ وقتی تصمیم‌های شورای نگهبان زیر سؤال رفت و ادّعا شد که اینها غیر قانونی است، معنایش چیست؟ معنایش این است که انتخاباتی که پیش رو است، غیر قانونی است؛ وقتی انتخابات غیر قانونی شد، برخلاف قانون شد، نتیجه‌اش چیست؟ نتیجه‌اش این است مجلسی که بر اساس این انتخابات تشکیل خواهد شد، غیر قانونی است؛ معنای غیر قانونی بودن مجلس این است که در طول چهار سال هر قانونی که در این مجلس بگذرد، اعتبار ندارد و بی‌اعتبار است؛ یعنی کشور را چهار سال در خلأ مجلس و خلأ قانون نگه داشتن؛ معنای تخریب شورای نگهبان این است و دشمن این را میخواهد.
 
البتّه آن‌کسانی که با دشمن در داخل هم‌صدایی میکنند، بیشترشان ملتفت نیستند چه‌کار میکنند. من متّهم نمیکنم کسی را به خیانت؛ ملتفت نیستند، توجّه ندارند امّا واقع قضیّه این است. تخریب شورای نگهبان، اینکه شورای نگهبان را ما زیر سؤال ببریم و بگوییم که تصمیم‌گیری‌هایشان برخلاف قانون بوده است، تخریب شورای نگهبان نیست، تخریب انتخابات است، تخریب مجلس است.
 
اگر می توانستند شورای نگهبان را از بین میبردند یا نظارت او را بی‌اثر میکردند که نتوانستند. حالا که نتوانستند، به این راه‌ها متوسّل شدند، از این راه‌ها دارند وارد میشوند؛ باید حواسمان جمع باشد.
 
با این وجود هر زمان پای انتخابات در میان است، عده ای در داخل با طرح دغدغه های واهی و دروغین در صدد تردید آفرینی و تشکیک در سلامت انتخابات هستند، اوج این هجمه های بی رحمانه و غیر منصفانه نیز متوجه شورای نگهبان قانون اساسی است؛ هجمه هایی که البته هیچ گاه دلیل قانع کننده ای برای آن مطرح نشده و نمی شود.
 
بر این اساس خبرگزاری رسا، در گفت وگو با علما و بزرگان حوزه علمیه قم به بررسی روند نظارت شورای نگهبان پرداخته و به شبهاتی که علیه این نهاد انقلابی مطرح می شود پاسخ داده است که این سخنان به شرح زیر است:
 
حضرت آیت الله نوری همدانی از مراجع تقلید در درس خارج خود با بیان این که همه باید در تمامی مراحل انتخابات اعم از ثبت نام، بررسی صلاحیت ها، تبلیغات و اعلام نتایج تابع قانون باشند، خاطرنشان کرد: همه مسائل مرتبط با انتخابات در قانون به صورت شفاف آمده است، همان قانونی که نمایندگان مردم در خبرگان قانون اساسی تدوین کردند و شورای نگهبان مجری آن است.
 
 
وی با تاکید بر این که شورای نگهبان طبق قانون و موازین اسلامی عمل می کند و نوع نظارت آن نیز استصوابی است، گفت: قوانین درباره خبرگان و مجلس کاملا مشخص است و همه باید طبق این قوانین عمل کنند.
 
 
این مرجع تقلید هجمه و حمله به شورای نگهبان را اقدامی ناپسند و زشت خواند و تاکید کرد: حضرت امام(ره) درباره مخالفت با نظرات شورای نگهبان مواضع بسیار صریح و روشنی دارند؛ حضرت امام مقابل با شورای نگهبان را مفسد معرفی کردند.
 
 
حضرت آیت الله نوری همدانی در دیدار وزیر کشور نیز با اشاره به حق شورای نگهبان، تاکید کرد: حق کسی نباید ضایع شود، همان گونه که حق شورای نگهبان نیز بایستی حفظ شود.
 
 
این مرجع تقلید افزود: همان گونه که حق هر فرد حق الناس محسوب می شود که باید حفظ و دقت شود؛ از طرفی شورای نگهبان نیز حق الناس است و اگر کسی بی جهت این نهاد که قانون اساسی مشخص کرده و وظیفه نظارت استصوابی برای او قائل شده را تضعیف کرد، این هم حق الناس است.
 
 
عضو فقهای شورای نگهبان بیان داشت: با صراحت عرض می کنم فقهای شورای نگهبان تحت هیچ فشاری درباره هیچ کس حاضر نیستند نظر بدهند و ما غیر از قانون هیچ چیز دیگر را قبول نداریم.
 
رییس مجلس خبرگان با تاکید بر این که تشخیص اجتهاد مربوط به فقهای شورای نگهبان است، گفت: اثبات علمیت و اظهار و نظرهایی که در گوشه و کنار و در رسانه ها مطرح می شود اعتبار قانونی ندارد و نمی شود به آنها اتکا داشت و اعتماد کرد؛ این مساله مربوط به فقهای شورای نگهبان است.
 
عضو فقهای شورای نگهبان تاکید کرد: با صراحت عرض می کنم، فقهای شورای نگهبان غیر از قانون هیچ چیز دیگر را قبول ندارند، اجازه اجتهاد برای امور حسبیه و شرعیه خوب است و نباید اجازه داد خارج از چارچوب قانون نکته ای گفته شود.
 
 
آیت الله مؤمن: نظارت شورای نگهبان حتما باید استصوابی باشد
آیت الله محمد مؤمن عضو فقهای شورای نگهبان نیز در گفت وگو با رسا، در پاسخ به این سؤال که چرا حتما باید نظارت شورای نگهبان استصوابی باشد؟ 12 نفر اعضای شورای نگهبان را انتخاب کرده‌اند تا نظارت داشته باشند. این‌جا موضوعی مطرح می‌شود که نظارت شورای نگهبان استصوابی است یا نه؟ نظارت اگر استصوابی نباشد تنها این می‌شود که ـ شورای نگهبان ـ ببیند کاری انجام می‌گیرد و هر طور شد شد ولو تشخیص هم داده باشد که یک سری افراد بی ربطی آمده‌اند خودشان را برای ریأست جمهوری، نمایندگی مجلس خبرگان و مجلس کاندیدا کرده‌اند. اگر نظارت بر این نحو باشد که هیچ ارزشی ندارد، آنچه ارزش دارد این است که نظارت نظارت استصوابی باشد، به این معنا که افراد ببیند آن فردی که واقعا صلاحیت دارد تأیید می‌شود تا نماینده مجلس شود و مردم مطمئن باشند. این کار باید به چند نفر مورد وثوق و اعتماد سپرده شود؛ افراد مورد وثوق و اعتماد بهتر از این 12 نفر که شش نفرشان فقیه و مجتهد هستند، مسائل اسلامی را می‌دانند، عادل، کارشناس و زمان شناس هستند، است؟! ـ تمام این‌ها جزو خصوصیاتی است که باید فقها داشته باشند ـ مسلما باید نظارت شورای نگهبان استصوابی باشد مسلما باید این‌ها ـ شورای نگهبان ـ نظارت داشته باشند تا ببیند این افراد چگونه افرادی هستند. این کار کار بسیار سنگینی است که بر عهده شورای نگهبان بوده و برای این است که مردم مطمئن شوند اشخاصی که انتخاب می‌شوند افراد دارای شرایط هستند و نظارت قطعا استصوابی است؛ به این معنا که می‌خواهند ببیند آدم درست به مجلس آمده یا نه؟ نه یک فردی که عنوان کرده آدم درستی است و کارهایی نیز کرده است، برای نمونه با پول و تبلیغات خود را جا انداخته و مردم بی چاره هم که نمی‌توانند خصوصیات افراد را خودشان رسیدگی کنند؛ پس باید ناچارا افرادی باشند که تشخیص بدهند این‌ها ـ نامزدها ـ افراد درستی هستند یا خیر؟ اعضای شورای نگهبان برای این کار قرار داد شده‌اند و این کار کار بسیار دشواری است. منتها در موضوع نظارت بر انتخابات این‌گونه است که 12 نفر اعضای شورای نگهبان باید به وضع افرادی که می‌خواهند نماینده شوند رسیدگی کنند. یعنی فردی که شایسته است را بگویند که تو می‌توانی نام نویسی کنی.
 
عضو فقهای شورای نگهبان با بیان این که شورای نگهبان نمی تواند مشکلات و اسرار مردم را به صورت علنی بیان کند، گفت: گاهی ممکن است افرادی به حسب ظاهر فردی را صالح ببینند اما چون اطلاعی از گزارش های منابع قانونی ندارند تعجب می کنند که چرا فلان شخص رد صلاحیت شده است.
 
وی متهم کردن شورای نگهبان به نگاه حزبی و جناحی را غیر واقعی و نادرست خواند و عنوان کرد: شورای نگهبان جز ملاک های قانونی و شرعی هیچ چیز دیگری را مد نظر ندارد، اگر کسانی بر اساس این ملاک های قانونی رد یا تأیید صلاحیت شدند به دلیل داشتن و نداشتن این ملاک ها است حال می خواهد این فرد به هر گروه و حزبی وابسته باشد یا حتی وابسته نبوده و مستقل باشند؛ اگر واجد ملاک ها بودند و شورای نگهبان احراز کرد تأیید می کند اما اگر واجد ملاک ها نباشند تأیید نمی کند؛ این روال قانونی و عادی شورای نگهبان است.
 
عضو هیأت رییسه مجلس خبرگان با انتقاد از هجمه های بسیار به شورای نگهبان گفت: دلیل هجمه روشن است، کسانی می خواهند آدم های خود را بدون رعایت موازین قانونی در مجلس و نهادهای تصمیم گیری نفوذ دهند از این رو هجمه را در همین راستا آغاز می کنند تا شورای نگهبان منفعل شود و نتواند به تکلیف شرعی خود عمل کند، به صراحت عرض می کنم با شناختی که بنده از فقهای شورای نگهبان دارم این توهم، توهمی باطل است؛ قطعا با غوغا سالاری نخواهند توانست که به هدف خود برسند.
 
وی افزود: نظارت استصوابی یک شعار سیاسی نیست بلکه یک رفتار قانونی است، اول انقلاب که هنوز شورای نگهبان نبود حضرت امام(ره) نماینده ای در انتخابات ریاست جمهوری قرار دادند تا نظارت کند، نظارت این نمایندگان استصوابی بود و مسعود رجوی را به خوبی و درستی رد کردند؛ ناظری که از سوی امام(ره) بود این فرد را رد کرد نه شورا و هیأت اجرایی، بنابراین نظارت استصوابی هم ریشه تاریخی داشته و هم مبنای قانونی دارد؛ جنجال در این رابطه جنجالی بی ریشه است.
 
آیت الله خاتمی با اشاره به مسأله برسی صلاحیت ها در شورای نگهبان اظهار داشت: گر شورای نگهبان افراد را تأیید می کنند روی مبنا است و اگر رد صلاحیت نیز انجام می دهند مبنای قانونی دارد، بنابراین اینکه شورای نگهبان به رد صلاحیت های جناحی متهم شود تهمتی است که فردای قیامت جوابی نخواهد داشت.
 
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: هر زمان که هجمه ها به شورای نگهبان شدید می شد حضرت امام به صحنه می آمدند و شدیدتر از این نهاد دفاع می کردند و حریم شورای نگهبان را در جایگاه خود حفظ می کردند از همین رو دیگر کسی جرأت نمی کرد در دوران حضرت امام به شورای نگهبان دست اندازی کند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که شکست شورای نگهبان شکست نظام جمهوری اسلامی ایران است، اظهار داشت: کسانی که امروز می گویند خط امام و راه امام، باید همانند امام راحل جایگاه و موقعیت شورای نگهبان را حفظ کنند.

وی ادامه داد: تضعیف شورای نگهبان سبب تضعیف قانون اساسی و تضعیف یک نهاد برتر حافظ شرع و قانون اساسی است، از تضعیف شورای نگهبان تنها ضد انقلاب و دشمنان اسلام و بدخواهان ملت سود می برند؛ از همین رو رهبر معظم انقلاب نیز در تداوم حمایت های قاطعانه امام راحل، حمایت قاطعانه خود را از شورای نگهبان دریغ نکرده اند.

آیت الله کعبی با بیان این که اگر نظارت شورای نگهبان در انتخابات نبود استبداد بر این کشور حکومت می کرد، ابراز داشت: شورای نگهبان توانسته در مقابل قلدری، زورگویی، خیره سری و یکه تازی ایستادگی کند، شورای نگهبان هم نسبت به صیانت از رأی مردم درخشیده و هم جلوی تقلب، خرید رأی و ناهنجاری های انتخاباتی را گرفته و به افراد غیر صالح که صلاحیت های حقوقی و فقهی لازم را نداشتند اجازه نداده که در حاکمیت نفوذ پیدا کنند.
 
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به برنامه‌های دشمن برای براندازی یا تغییر رویکرد نظام اسلامی ایران گفت: برای تضعیف رهبری، تضعیف شورای نگهبان را در دستور قرار داده‌اند؛ چون شورای نگهبان بازوی محکم و متقنی برای رهبری است.
 
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: اگر شورای نگهبان تضعیف شود، دیگر خشتی روی خشت بند نمی‌شود؛ همه باید بدانند که خواسته اصلی دشمن تضعیف شورای نگهبان است؛ بنابراین نباید در زمین دشمن بازی کرد.
 
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این‌که دشمنان ما در صدد تضعیف این جایگاه و نهادهای منتسب به آن هستند، تأکید کرد: ما باید به هر وسیله‌ای که شده از شورای نگهبان، خبرگان، رهبری و این نظام محافظت کنیم و نگذاریم تضعیف بشود. نباید در اصول نظام دست برد، اگر در اصول نظام دست ببرند هیچ چیز نمی‌ماند. دشمن می‌خواهد این پایه‌ها را بلرزاند. کار نفوذی‌ها همین است.
 
 
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه با اشاره به پشت پرده و اهداف هجمه های بسیار علیه شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان با دقت صلاحیت ها را بررسی کرده و تنها گزارش های رسیده را ملاک اظهار نظر قرار نمی دهد، بنابراین این که تاکنون نظام اسلامی و ولایت فقیه حفظ شده می توان گفت از زحمات همین شورای نگهبان بوده است.
 
وی عنوان کرد: اگر نظارت شورای نگهبان به صورت استصوابی نباشد نظارت محقق نمی شود، نظارت استصوابی در معنای نظارت خوابیده است، این که گفته می شود شورای نگهبان فقط باید اطلاع داشته باشند خب این که شامل همه مردم می شود و اختصاص به شورا ندارد، این که بگوییم مجری اطلاع رسانی کند و شورای نگهبان این اطلاعات را دریافت کند معنای نظارت نیست.
 
 
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم شورای نگهبان را از نعمت های الهی دانست که ضامن برگزاری انتخابات سالم به شمار می رود و گفت: شورای نگهبان از آغاز ورود افراد به عرصه انتخابات تدابیر لازم را برای جلوگیری از نفوذ دشمن و صیانت از صحت انتخابات را تا پایان نتایج مدیریت می کند، از این رو شورای نگهبان بیشترین نقش را در سلامت انتخابات دارد.

حجت الاسلام والمسلمین رجبی با بیان این که اعضای شورای نگهبان به ویژه فقهای آن افرادی متقی و عادل هستند، ابراز داشت: فقهای بزرگوار حاضر نیستند ذره ای از مسأله انتخابات که حق مسلم مردم است کوتاه بیایند و همچنین مماشات نکرده و تحت تأثیر جو و فشارهای داخلی و خارجی قرار نمی گیرند.

وی عنوان کرد: پرونده سفید و درخشان آنها در طول انقلاب گواه این حقیقت است، هدف از هجمه به شورای نگهبان این است که انتخابات و اقتدار ملی کشور و اعتماد مردم به نظام دچار خدشه شود یا نقش سرنوشت ساز شورای نگهبان را در سلامت انتخابات زیر سؤال ببرند.
 
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم مرجعی که در نظام جمهوری اسلامی برای تشخیص شرایط وجود دارد شورای نگهبان است، شورای نگهبان به عنوان یک نهاد حقوقی شرایط داوطلبان را بررسی کرده و باید آنها را احراز کند، شورای نگهبان بر اساس قانون عمل می کند و کسانی که قانون را قبول دارند باید تمکین کنند.

حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی با بیان این که متهم کردن شورای نگهبان حرکتی غیر منطقی است، ابراز داشت: عده ای می خواهند بدون رعایت ضوابط وارد صحنه قانون گذاری و دیگر صحنه ها شوند از این رو دست به چنین کارهای بدون استدلال می زنند.
 
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: هر کسی بر خلاف قانون و مبانی سخن بگوید حرفش غیر منطقی بوده و بر خلاف وحدت ملی و مصلحت نظام است، اگر این مطالب را کسانی بگویند که خود امانتدار و مجری قانون هستند بر خلاف وحدت ملی است حال آن که رهبر انقلاب فرمودند امسال سال وحدت است.
 
 نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان این که مخالفان انقلاب و فتنه گران با تضعیف شورای نگهبان در صدد هستند تا افراد خود را نفوذ دهند، ابراز داشت: این هجمه های وسیعی که از داخل و خارج نسبت به شورای نگهبان وجود دارد جای تعجب دارد.

وی عنوان کرد: این هجمه ها از افراد مشکوک و ضد انقلاب بسیار شنیده می شود که برای تضعیف اصل نظام و انقلاب تلاش می کنند و سعی دارند افراد مورد نظر خود را نفوذ دهند، دلسوزان انقلاب باید از اصالت و روند قانونی کار شورای نگهبان حمایت کنند و در برابر هجمه های علیه شورای نگهبان بایستند.


نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: باید هوشیار بود چه بسا فتنه گران فتنه ای جدید تحت عنوان رد صلاحیت ها در حال تدارک هستند، مسؤولان نظام باید مراقب باشند در مسیر حرکت فتنه گران قرار نگیرند؛ مسؤولان با اصیل انقلاب و رکن رکین قانون یعنی شورای نگهبان نباید برخورد غیر قانونی انجام دهند.
 
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی گفت: از ابتدا عده ای با نظارت استصوابی شورای نگهبان مخالف بودند، عده ای دوست نداشتند که شورای نگهبان نظارتی داشته باشد تا هرکس خواست به راحتی وارد مراکز حساس شود، این در حالی است که لازمه این تفکر ایجاد هرج و مرج در کشور است.
 
 
آیت الله مجتهد شبستری با بیان این که امروز نیز کسانی هستند که چون صلاحیت آنها تأیید نمی شود با شورای نگهبان مخالف می کنند، اظهار داشت: از آنجایی که قانون تکلیف را روشن و اعلام کرده که نظارت استصوابی لازم است و صلاحیت ها را شورای نگهبان باید تأیید کند بنابراین تخریب ها علیه شورای نگهبان یاوه، بیهوده و بی نتیجه است.
 
امام جمعه تبریز با بیان این که اظهارات غیر مسؤولانه و تلاش برخی برای دخالت در کار شورای نگهبان قطعا به نفع نظام نیست، ابراز داشت: هر کدام از ارکان نظام و قانون اساسی تضعیف شود به صلاح کشور نیست، شورای نگهبان نیز یکی از ارکان قانون اساسی و نظام جمهوری اسلامی است.

وی عنوان کرد: تضعیف شورای نگهبان به هیچ نحوی صلاح نیست، کسانی که دم از قانونمندی می زنند باید توجه داشته باشند که قانون مشخص کرده که شورای نگهبان بر تأیید صلاحیت ها و سلامت انتخابات نظارت داشته باشد؛ بنابراین کسی نباید سخنان بی اساس را مطرح کند که تضعیف نظام بوده و سخنانی است که خوشایند آمریکا و دشمنان انقلاب اسلامی است.
 
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان اظهار داشت: نفوذ همواره یک نسخه پیچیده شده از سوی دشمن و معاندان بوده است، برای این که جلوی نفوذ بدخواهان گرفته شود و هدف اصلی انقلاب که حاکمیت مکتب است تحقق پیدا کند باید مجموعه ای وجود داشته باید که مراقبت کند که در نظام جمهوری اسلامی این مجموعه شورای نگهبان است.

نماینده مردم هرمزگان در مجلس خبرگان رهبری با بیان این که شورای نگهبان را همواره حضرت امام(ره) و رهبر معظم انقلاب حمایت کرده اند، ابراز داشت: وجود شورای نگهبان برای صیانت از انقلاب یک ضرورت است، مجموعه ای که مورد تأیید امام راحل بوده و امروز نیز رهبر انقلاب به عنوان سکاندار نظام این مجموعه را تایید می کند.
 
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان با بیان این که تا زمانی که شورای نگهبان در مرز قانون فعالیت می کنند جای اعتراض و هجمه وجود ندارد، ابراز داشت: کسانی که برای انتخابات ثبت نام کردند با علم به فعالیت قانونی شورای نگهبان وارد عرصه شدند و موضوع بررسی صلاحیت ها بر کسی پوشیده نبوده است.
 
 
وی عنوان کرد: همواره در سال های انتخابات هجمه ها به شورای نگهبان صورت می گرفته است، ممکن است توطئه ای وجود داشته باشد و بخواهند فضا را برای شورای نگهبان سنگین کنند، جالب این است زمانی که با دواطلبان مصاحبه می شود و از آنها سؤال می کنندکه اگر شورای نگهبان بر اساس نظارت استصوابی و قانونی ردشان کنند آیا قبول دارند پاسخ می دهند که نسبت به نظر شورای نگهبان تمکین می کنند.
 
عضو جامعه روحانیت مبارز با رد اتهام نگاه جناحی در بررسی صلاحیت ها توسط شورای نگهبان اضافه کرد: این ادعا نادرست است و در همین دوره مشاهده شد که در رد صلاحیت ها و عدم احرازها از همه جناح ها بوده است، خیل کثیری از آنها جزو اصولگرایان بودند، همچنین از جناح های دیگر نیز رد شده اند.
 
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری با بیان این که اظهارات غیر مسؤولانه و دخالت در کار شورای نگهبان نادرست بوده و به نفع نظام نخواهد بود، گفت: شورای نگهبان فیلتر است و مصالح کلی نظام اقتضا می کند که چنین فیلتری وجود داشته باشد.
 
نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری گفت: گاهی افراد با کمک فتنه گران خارجی و دست اندرکاران داخلی شانتاژهایی علیه نهاد مبارک شورای نگهبان به راه می اندازند و به قصد تخریب ارکان نظام فعالیت های گسترده ای را در عرصه های گوناگون تبلیغی انجام می دهند.


وی ادامه داد: در صورتی که شورای نگهبان صلاحیت فردی را احراز کند برای انتخابات اطلاع رسانی لازم را به مردم انجام خواهد داد، در صورتی که احراز نشود یا احراز عدم صلاحیت صورت گیرد به یقین در انجام وظیفه قانونی خود لحظه ای درنگ نخواهند کرد؛ مردم با اعتمادی قریب 4 دهه ای که به شورای نگهبان دارند می دانند که آن ها کسانی نیستند که جناحی و حزبی عمل کنند.

نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری با بیان این که شورای نگهبان بر اساس سلیقه شخصی و فردی با افراد برخورد نمی کند، ابراز داشت: شورای نگهبان مصلحت نظام را در نظر می گیرد و آن گونه که لازم است به وظیفه قانونی و شرعی خود عمل می کنند.
 
 عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: شورای محترم نگهبان متشکل از فقهای محترم برای صیانت و پاسداری از مراکز حساس نظام از جمله مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان است.

وی افزود: از زمان حضرت امام(ره) به یاد داریم که ایشان نسبت به حفظ حرمت این شورای محترم به ملت تأکید می کردند، امروز نیز گروه ها، نمایندگان و کسانی که خود را در معرض قرار دادند باید به این جهت توجه کنند که مبادا حرمت شکسته شودکه دشمن به دنبال شکسته شدن حرمت شورای نگهبان است.
 
 نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان تأکید کرد: نظارت شورای نگهبان به شکل کنونی در زمان حضرت امام(ره) نیز بوده است، اگر از افرادی که در شورای نگهبان بودند همانند حضرت آیت الله صافی که اکنون از مراجع تقلید هستند پرسیده شود تنها تفسیری که مطرح می شود نظارت استصوابی است.

حجت الاسلام والمسلمین دیرباز با بیان این که نظارت استطلاعی تشریفاتی بوده و تنها اسم نظارت در آن وجود دارد، اظهار داشت: مسأله نظارت استصوابی منافاتی با آزادی های عمومی پیدا نمی کند، این که افرادی برای مجلس شورای اسلامی و خبرگان کاندیدا شوند احراز صلاحیت آنها بر اساس قانون به عهده شورای نگهبان است.

وی ادامه داد: کسی نمی گوید که اعضای شورای نگهبان معصوم هستند اما بنا دارند که با دقت به وظایف خود عمل کنند که خوشبختانه تا کنون این چنین بوده و در آینده نیز همین گونه خواهد بود.
 
نماینده مردم خراسان رضوی در خبرگان خاطرنشان کرد: حقیقتا شورای نگهبان وظیفه دینی، امانتداری، اسلامی و ملی خود را در تمامی انتخابات عملی کرده است، در دوره های گذشته نیز تلاش های بسیاری برای تخریب شورای نگهبان صورت گرفته اما خوشبختانه به نتیجه نرسیده است.
 

وی ادامه داد: دلیل هجمه ها و تخریب ها علیه شورای نگهبان این است که برخی شورای نگهبان را برای خود مانع می بینند، شورای نگهبان مجمعی فقهی و حقوقی است که مسائل را با دقت بررسی می کند اما برخی به دنبال منافع خود و جریان های خود هستند از این رو زیر بار بررسی ها شورای نگهبان نمی روند.

آیت الله عالمی با بیان این که وقتی افراد می بینند شورای نگهبان در برابر خواسته های آن ها به انحراف نمی رود موضع گیری می کنند، ابراز داشت: این حرکت افراد غیر قابل انتظار نیست، مردم باید در برابر این هجمه های نادرست هوشیار باشند.
 
نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری با اشاره به هجمه های بسیار مدعیان قانونمداری علیه شورای نگهبان گفت: هجمه به شورای نگهبان بی سابقه نیست و ما همواره با این امر مواجه بوده ایم.

وی افزود: یک طیفی همیشه در تلاش بودند که در عرصه های تصمیم گیری نظام همانند مجلس ، دولت و خبرگان نفوذ و ورود پیدا کنند اما فیلتری قابل توجه، عادل و بصیر به نام شورای نگهبان بر سر راه آن هاوجود دارد، شورای نگهبان با ساز و کار بسیار حساب شده که برای انتخابات تدارک دیده و تجربه های بسیاری که دارد به یقین جلوی نفوذ افراد نا صالح را می گیرد.

امام جمعه شهرکرد با بیان این که از آنجایی که شورای نگهبان اجازه ورود چنین افرادی را نمی دهد آن ها پروژه سم پاشی و تبلیغات های مسموم را پیگیری می کنند، اظهار داشت: شورای نگهبان خوشبختانه نیازی به توصیه ندارد که به آنها بگوییم همچنان ایستادگی کنند؛ به حول قوه الهی شورای نگهبان محکم ایستاده و وظیفه قانونی خود را انجام می دهد.

وی ادامه داد: مردم باید باید توجه داشته باشند که تحت تأثیر جو سازی ها قرار نگیرند، فتنه ای که قبلا تجربه شده مجددا برخی در حال رقم زدن هستند؛ برخی مسؤولان دولتی و دست اندرکاران انتخاباتی، استانداران و حتی شخص رییس جمهور به گونه ای سخن گفت که واقعا در شأن وی نبود./1323/ز502/ج
تهیه و تنظیم: محمد قمین
ارسال نظرات