مخاطبشناسی مهمترین لازمه موفقیت روحانیان در تبلیغ دینی است
![حجت الاسلام اسماعیلی](/Original/1395/02/16/IMG14224060.jpg)
حجتالاسلام علی اسماعیلی، مدیر حوزه علمیه تخصصی امام خامنهای (مدظلهالعالی) بجنورد، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، با اشاره به نقش ویژه حوزههای علمیه و روحانیان در جامعه اسلامی، اظهار کرد: حوزههای علمیه در طول تاریخ سکاندار و متصدی فرهنگ و دیانت مردم بوده و در تصدی این مسؤولیت نیز در حد توان ظاهر شدهاند.
وی با بیان اینکه حوزههای علمیه و روحانیان از ابتدای تأسیس تاکنون تمام سعی و تلاش خود را در راستای هدایت مردم به کار گرفتهاند، ادامه داد: هرچند که در برخی از دورهها به دلیل عوامل جانبی، فعالیت حوزههای علمیه فراز و فرود داشته اما هیچگاه متوقف نشده است.
حجتالاسلام اسماعیلی اضافه کرد: روحانیت، قشری است که در تقویت باورهای دینی در جامعه نقشی بسزایی داشته و دائماً در حال آموختن مسائل دینی به مردم بوده بهگونهای که بحث درباره عملکردهای آنها از عهده چندین کتاب قطور هم بر نمیآید.
وی اظهار کرد: همه عالمان و صاحبان فکر میدانند که از زمانهای قدیم مجتهدان و روحانیت در نشر و ترویج فرهنگ ناب محمدی تلاش و سعی فراوان کرده و در این راه از همه امکانات موجود ازجمله تربیت شاگردان، نوشتن کتب و غیره برای حفظ دین و رساندن هر چه سالمتر آن به آیندگان استفاده کردهاند و حتی برخی از روحانیان جان و مال خود را نیز به منظور رسیدن به این هدف والا فدا کردهاند.
حجتالاسلام اسماعیلی تصریح کرد: از زمانی که حوزههای علمیه در ایران تأسیس شد روحانیت این وظیفه را بیشتر احساس کرده و فعالیت آنها افزایش یافت اما در عصر فعلی به دلیل شیوع خرافات و ظهور اندیشههای جدید که در مقابل دین قرار گرفتهاند، وظایف آنها سختتر شده است.
به گفته وی اهمیت و جایگاه روحانیت در منطقه خاورمیانه به ویژه در ایران اسلامی بر همگان مشهود و نمایان بوده و کسی نمیتواند این قضیه را انکار کند اما برای برخی هنوز جایگاه و نقش تأثیرگذار این قشر روشن نیست و یا اطلاعات کامل و تفصیلی در این زمینه ندارند.
حجتالاسلام اسماعیلی تصریح کرد: با وجود فعالیت پیوسته و جدی روحانیان و حوزههای علمیه، متأسفانه همیشه دشمنان و اسلام هراسی آنها مانع و سد بزرگی در مقابل روحانیت بوده و این دشمنان همواره سعی در تخریب روحانیت داشتهاند.
وی اضافه کرد: البته افزون بر فعالیت دشمنان، برخی مواقع روحانیت و حوزههای علمیه نیز به خاطر کجسلیقگی، غفلت و یا سایر موارد در رسیدن به هدف والای هدایت مردم چندان مؤفق نشدهاند.
حجتالاسلام اسماعیلی ادامه داد: برای موفقیت بیشتر طلاب، روحانیان و حوزههای علمیه در زمینه تبلیغات دینی و ترویج آموزههای اسلامی در جامعه باید مواردی چون ارتباط مستمر با مردم، همدردی و همسطحی زندگی مادی و معیشتی مردم و روحانیان و مخاطبشناسی مورد توجه بیشتر طلاب و روحانیان باشد.
مدیر حوزه علمیه تخصصی امام خامنهای (مدظلهالعالی) بجنورد افزود: طلاب و روحانیت همواره نقاط ضعف و قوت داشتهاند که باید تلاش کنند نقاط ضعف خود را برطرف و نقاط قوت را تقویت کنند چرا که تأکید رهبر معظم انقلاب نیز رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت در مدارس علمیه است./302/9314/ب1