۲۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۱
کد خبر: ۴۳۱۵۶۹
حجت الاسلام حاجی زاده:

ماه رمضان فرصتی برای کسب معرفت و تقوای الهی است

امام جمعه اهر گفت: در قرآن راه‌هایی برای افزایش تقوای الهی بیان‌شده است که همه این راه‌ها در یک عنوان اصلی «عبودیت» خلاصه می‌شود.
رمضان المبارک

حجت‌الاسلام جواد حاجی‌زاده، عضو شورای استانی حوزه علمیه آذربایجان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، به تشریح فضائل و برکات ماه مبارک رمضان پرداخت و اظهار داشت: رمضان، ماه نزول قرآن است، پس چه‌بهتر که عظمت این ماه مبارک از دیدگاه آیات نورانی کلام‌الله مجید مورد بررسی قرار گیرد.

 

وی با بیان این‌که ماه مبارک رمضان فرصتی برای کسب معرفت و تقوای الهی است، خاطرنشان کرد: در قرآن راه‌هایی برای افزایش تقوای الهی بیان‌شده است که همه این راه‌ها در یک عنوان اصلی «عبودیت» خلاصه می‌شود. به این معنا که هرکسی تقوای الهی می‌خواهد باید بندگی خدا کند و هر چه را خداوند امرونهی کرده اطاعت کند.

 

امام‌جمعه اهر با اشاره به این‌که روزه‌داری یکی از مصادیق عبودیت است، تصریح کرد: خداوند متعال در آیه 183 سوره بقره می‌فرماید؛ «ای کسانی که ایمان آورده‌اید، روزه بر شما مقرر شده است، همان‌گونه که بر کسانی که پیش از شما بودند مقرر شده بود، باشد که پرهیزگاری کنید.»

 

حجت‌الاسلام حاجی‌زاده افزود: در این آیه به‌صراحت بیان‌شده که روزه بستری برای کسب تقوای الهی است؛ بنابراین کسی که می‌خواهد تقوای الهی کسب کند یکی از مهم‌ترین راه‌های آن بهره‌گیری از روزه است. این روزه همان جهاد نفس است؛ زیرا روزه انسان را خدایی می‌کند.

 

وی با اشاره به حدیثی از مولای متقیان حضرت علی (ع) درباره روزه‌داری گفت: امام علی (ع) فرموده‌اند؛ «همانا بهترین چیز که نزدیکی خواهان به خدای سبحان بدان توسل می‌جوید، ایمان به خدا و پیامبر و جهاد در راه خداست که موجب بلندی کلمه مسلمانی است و یکتا دانستن پروردگار که مقتضای فطرت انسانی است؛ و برپاداشتن نماز که آن ستون دین است و دادن حق مستمندان که واجب شرع مبین است و روزه ماه رمضان که نگهدارنده از عقاب است».

 

حجت‌الاسلام حاجی‌زاده افزود: همان‌طوری که تقوای الهی انسان را از خشم الهی در امان نگه می‌دارد و انسان را از دوزخ دور می‌کند، روزه به‌عنوان تقوا و سپر عمل می‌‌کند و عمل وقایع و حفظ و نگهداری از دوزخ را انجام می‌دهد، این بدان معناست که تقوای الهی از راه روزه‌داری کسب می‌شود و این‌گونه، نفس تحت سلطه عقل و قلب سلیم قرار می‌گیرد.

 

وی گفت: اگر کسی می‌خواهد جهاد نفس کند باید به ‌گونه‌ای عمل کند که یک روزه‌دار عمل می‌کند، ازاین‌رو جهاد نفس در ساختار روزه تحقق‌یافتنی‌تر از جای دیگر است و همین روزه موجب کسب تقوای الهی و رهایی از دوزخ و کسب درجات عالی عبودیت و شهود خواهد شد.

 

امام جمعه اهر با اشاره به این‌که ماه رمضان فرصتی برای تمرین عبودیت و بندگی در دیگر ایام سال است، افزود: تک تک لحظات این ماه می تواند به عنوان فرصتی طلایی برای شناخت حقیقت عبودیت استفاده شود، در حقیقت رمضان فرصتی برای توبه به درگاه الهی و شناخت صراط مستقیم است.

 

وی افزود: آثار روزه‌داری بایستی در تمامی اعمال، رفتار و گفتار مؤمنان تجلی یابد، چنانکه حضرت علی(ع) می فرمایند؛ روزه قلب بهتر از روزه زبان است و روزه زبان بهتر از روزه شکم، بنابراین از جهتی دیگر نیز می توان به روزه‌داری در روزهای گرم و طولانی فصل تابستان توجه کرد./302/854/ب1

ارسال نظرات