تکنولوژی بستر مناسبی برای تبلیغ معارف اسلام فراهم آورده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان امروز در گردهمایی ائمه جماعات غرب استان اصفهان، گفت: بهره گیری از علوم روز و بکارگیری آن در مسیر ترویج معارف دینی امری لازم و ضروری است.
وی خاطر نشان کرد: تا چند سال گذشته کسی جرأت نداشت یک جلد از کتب الغدیر را به عربستان صعودی ببرد، اما با گسترش تکنولوژی امروز هر جوان حقیقت طلبی می تواند از طریق گوشی همراه و یا اینترنت در منزل خود همه کتب را داشته باشد.
نماینده مجلس خبرگان رهبری مشقت و رنج مبلغان دینی در سال های گذشته را یادآور شد و گفت: در گذشته یک مبلغ برای ترویج اسلام سختی های بسیاری را تحمل می کرد تا بتواند پیام دین را به همه نقاط جهان برساند اما امروزه می تواند این هدف والا را حتی در منزل خود پیگیری و به نتیجه برساند.
وی به آسیب های تکنولوژی و فضای مجازی اشاره کرد و افزود: اگر هر یک از نعمت های الهی حتی چشم و زبان در اختیار انسانی غیر عاقل قرار گیرد تبدیل به نغمت می شود، از این رو این نحوه استفاده از آن ابزار است که آن ابزار را به نعمت یا نقمت تبدیل می کند.
آیت الله طباطبایی نژاد در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح سنت املا یا استدراج پرداخت و گفت: در آیه 44 سوره قلم خداوند می فرماید: «فَذَرْنِي وَمَنْ يُكَذِّبُ بِهَذَا الْحَدِيثِ سَنَسْتَدْرِجُهُمْ مِنْ حَيْثُ لا يَعْلَمُونَ" پس مرا با کسی که این گفتار را تکذیب میکند واگذار به تدریج آنان را به گونهای که در نیابند "گریبان" خواهیم گرفت"».
وی در ادامه بیان کرد: در آیه 182 سوره اعراف نیز به این سنت اشاره شده و آمده است: «والذین کذبوا بآیاتنا سنستدرجهم من حیث لا یعلمون" و کسانی که آیات ما را تکذیب کردند به تدریج از جایی که نمیدانند گریبانشان را خواهیم گرفت".»
نماینده ولی فقیه در استان اصفهان تصریح کرد: سنت استدراج شبیه عمل معلمی است که از دانش آموز خود نا امید شده و او را به حال خود رها می کند.
وی به روایتی از امام صادق (ع) اشاره کرد و اظهار داشت: امام صادق (ع) در بیان معنی استدراج می فرمایند: اگر خداوند برای کسی اراده خیر کند و آن بنده گناهی انجام دهد برای او مشکلی به وجود می آورد تا به او یادآوری کند و اگر خداوند برای کسی اراده شر کرده باشد، پس از انجام گناه، نعمتش را اضافه می کند.
امام جمعه اصفهان استدراج را دردناک ترین عذاب الهی دانست و افزود: امام حسین (ع) استدراج را اینگونه معنا می کنند: استدراج این است که خداوند به کسی نعمتی بدهد اما به او توفیق شکرگزاری ندهد.
آیت الله طباطبایی نژاد خطاب به ائمه جماعات گفت: مراقب باشید به سنت استدراج مبتلا نشوید که انتهای آن اخراج از دین خداست.
وی خاطر نشان کرد: پوشیدن لباس پیامبر (ص) و عزت و احترامی که در جامعه برای شما به واسطه روحانیت تان قائل هستند، نعمتی است که مبادا از شکر آن غافل شوید.
امام جمعه اصفهان افزود: شکرگزاری شما باید عملی باشد از این رو باید به شکرانه این نعمت مساجدی را که مردم ساخته و مهیا کرده و در اختیار شما قرار داده اند به مراکز نشر معارف اهل بیت(ع) و مرکز هدایت جامعه تبدیل کنید.
نماینده مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: برخی از ائمه جماعات در مساجد فقط به خواندن نماز اکتفا می کنند و از ظرفیت های بالقوه مساجد بهره ای نمی برند و این خود مصداق کفران نعمت است./201/1305/ب1