مراكز تخصصي در شهرستانها طلاب را از رفتن به قم بي نياز ميكند/ اجرای طرح سفیران هدایت از سال آینده در کاشان
حجت الاسلام منصور فرجي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، با اشاره به تغيير و تحول در مديريت حوزه علميه و آمدن شخصيتي كه در عرصه جهاني حرف براي گفتن دارد، گفت: پيش بيني مي شود با آمدن مديريت جديد حوزه و گره زدن آينده حوزه به آينده جهان اسلام خواهيم توانست گام هاي موثري را در حوزه برداريم.
وي با بيان اينكه حوزه امروز نيازمند تحولات اساسي در تدريس است، ابراز کرد: كتابهاي درسي همه ساله نيازمند نگرش جديدي است و اين نگرش جديد به كتب درسي بايد براساس نيازهاي موجود باشد.
حجت الاسلام فرجي آموزش اساتيد و آشنايي آنها با متدهاي جديد تدريس را يكي ديگر از نيازهاي حوزه دانست و با اشاره به اينكه برخي از اساتيد با متدهاي جديد تدريس آشنا هستند، تصريح كرد: استفاده از ابزار جديد تدريس و استفاده از روش هاي جديد تدريس دو مولفه مهم متدهاي تدريس است كه هر دو مولفه در عرصه آموزش جهاني مطرح است كه براي موفقيت حوزه در اين عرصه بايد به اين دو مولفه توجه ويژه اي داشت.
مدير حوزه علميه كاشان بر لزوم حوزه هاي جديد كارآمد در عرصه علوم حوزوي تأكيد كرد و افزود: نياز امروز ما حوزه هاي جديد كارآمدي است كه بتوانند با زمان كمتر افراد شاخصي را در عرصه علوم حوزوي وارد مباحث تبليغي كشور كنند كه اين امر در طرح سفيران هدايت تا حدودي محقق شده است.
وي با اشاره به اينكه بعد از فرمايشات رهبر معظم انقلاب، طرح سفيران هدايت تشكيل و اقدامات خوبي در اين بخش انجام شده است، از اجراي طرح سفيران هدايت شهرستان كاشان در سال آينده خبر داد.
حجت الاسلام فرجي همچنين با بيان اينكه حوزه در سال هاي اخير پيشرفت هاي لازم را نداشته است، افزود: امروز نياز است تا حوزه در بخش هاي ساختماني و سخت افزاري متحول و اقدامات اساسي انجام دهد.
وي ايجاد مراكز متعدد پژوهشي، آموزشي و مشاوره اي، مراكز متعدد آموزش زبان و موضوعات مختلف به شكل محتوايي در زمينه هاي مهدويت، حجاب و عفاف، عرفان هاي نوظهور، عرفان هاي كاذب، خانواده، دوستي هاي دختر و پسر، تربيت فرزند و ازدواج هاي مناسب و متعالي را با استفاده از متدهاي جديد آموزشي از نيازهاي اساسي حوزه اعلام كرد.
مدير حوزه علميه كاشان در ادامه با اشاره به سياست هاي كلان براي توسعه و گسترش مدارس علميه شهرستانها، خاطرنشان كرد: در ديدار شوراي عالي حوزه علميه با رهبر معظم انقلاب در سال 90 ايشان كاشان را به عنوان سرريز قم اعلام كردند و گفتند براي كاشان به عنوان قم دوم برنامه ريزي كنيد.
حجت الاسلام فرجي قدمت حوزه هاي كاشان را چندين صد ساله دانست و بيان داشت: چنين حوزه هايي با اين قدمت نيازمند سياست هاي كلان در بحث بودجه، ساخت و ساز، تخصصي شدن و ساختار مديريتي است.
وي بر توسعه و گسترش مراكز تخصصي حوزه در شهرستانها تأكيد و خاطرنشان کرد: وجود مراكز تخصصي از جمله دانشكده فرق و اديان در شهرستان سبب خواهد شد طلاب نيازمند رفتن به قم نباشند.
حجت الاسلام فرجي از تأسيس دانشكده فرق و اديان در شهرستان كاشان خبرداد و افزود: تأسيس دانشكده فرق و اديان در كاشان يكي از مباحث خيلي جدي در منطقه كاشان است كه پيش بيني ميشود تا سال آينده در كاشان تأسيس شود.
وي با بيان اينكه تربيت نيروهاي متخصص در زمينه های مختلف اجتماعي بايد در سياست هاي كلان حوزه ديده شود، گفت: معضل بزرگ اجتماعي طلاق با آموزش روش هاي صحيح ازدواج و رفع مشكلات زندگي جوانان و آسيب هاي آن به شدت كاهش خواهد داشت كه تحقق آن نيازمند پرورش نيروي تخصصي است كه در سياست هاي كلان حوزه ديده شده است.
مدير حوزه علميه كاشان يادآور شد: تربيت نيروي متخصص در كاشان پيگيري ميشود چرا كه ظرفيت هاي فيزيكي و مالي و نيروي انساني خوبي در بخش خواهران و برادران حوزه كاشان هستند كه ظرفيت هاي نيروي انساني حوزه كاشان حتي فراتر از 15 استان كشور است.
به گفته وي، شهرستان كاشان در زمينه كميت حوزوي با فعاليت 14 حوزه برادران و 4 حوزه خواهران و بيش از 2 هزار و 500 طلبه مشغول به تحصيل و حدود 200 نفر از اساتيد خانم و آقا در بين حوزه هاي كشور در رتبه هشتم قرار دارد و اين ظرفيت بزرگ نيازمند سياستگذاري بهتري است.
حجت الاسلام فرجي همچنين نقش مدارس علميه در ارتقاي ديني مناطق محروم را مهم قلمداد كرد و بيان داشت: براي مناطق محروم برنامه ريزي جدي در سطح كشور انجام شده است كه بخشي از آن فرق و اديان است و بخشي ديگر نيازهاي احكامي و اخلاقي و تربيتي در مراكز محروم است كه حوزه علميه كاشان در بحث تبليغ سالانه بيش از 35 هزار ساعت منبر دارد كه اين ميزان منبر در جلسات مذهبي كاشان پتانسيل بالايي است.
به گفته وي، شهرستان كاشان ظرفيت بالاي مردمي دارد كه هركسي نمي تواند در كاشان سخنراني كند، چرا كه مردم كاشان پاي منبر بزرگ شده اند و سخنران هايي مي توانند در كاشان سخنراني كنند كه حرف هاي نو و كارآمد داشته باشند.
مدير حوزه علميه كاشان همچنين راه اندازي آموزش هاي مجازي، آموزش هاي حضوري و آموزش زبان براي اساتيد و طلاب را از فعاليت هاي انجام شده در حوزه كاشان اعلام كرد و يادآور شد: به شوراي شهر كاشان پيشنهاد داده شد در صورت تخصيص سالانه يكصد ميليون تومان به حوزه، طي يكسال ميتوان يكصد نفر در 10 رشته تخصصي مهدويت، حجاب، فضاي مجازي، عرفان هاي نوظهور و تربيت و خانواده آموزش داد و با اين هزينه اندك نيروهاي تخصصي مستعدي را تربيت كرد.
لازم به ذكر است، مرکز مديريت حوزه هاي علميه شهرستان كاشان در سال 88 با خريداري ساختمان در خيابان شهيد بهشتي رسما تأسيس شد و در مديريت سابق آن، مرحوم حجت الاسلام اسماعيلي فعاليت هاي خوبي انجام شد و بخش عظيمي از فعاليت هاي امروز مديريت حوزه، حاصل زحمات وی در زمينه، آموزشي و اخلاقي و تهذيبي است./301/1307/ب1