۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۹
کد خبر: ۴۴۳۶۵۷
امام جمعه موقت اصفهان تبیین کرد؛

اهمیت رسیدگی به فقرا قبل از مرگ

امام جمعه موقت اصفهان با تبیین اهمیت رسیدگی به فقرا قبل از مرگ، گفت: اثر اخروی مال اندکی که قبل از مرگ به فقیران بخشیده می شود، بسیار بیشتر از مالی است که با نوشتن وصیت به فقیران می رسد.
امام جمعه موقت اصفهان

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین سيد مجتبي ميردامادي شب گذشته در سلسله جلسات تفسير قرآن كه هر شب در مسجد الغفور خيابان سروش برگزار مي شود، با اشاره به اهمیت رسیدگی به فقرا، گفت: قبل از فرا رسیدن مرگ، قسمتی از اموال خود را در راه خدا به مستمندان بدهید.

وی با اشاره به حکمت 416 نهج البلاغه که امیرمؤمنان(ع) به امام حسن(ع) می فرمایند، «پسرم از مال دنیا چیزی برای خودت باقی مگذار چرا که اگر فرزندی صالح نصیب تو شود و مال تو را در راه خداوند خرج کند، او سعادتمند شده و چیزی نصیب تو نمی شود و اگر فرزندی طالح نصیب تو شود و مال تو را در راه معصیت خرج کند، بر شقاوت تو در آخرت افزوده خواهد شد»، افزود: منظور از این روایت این نیست که انسان در هنگام مرگ چیزی از مال دنیا برای دادن به فرزندانش به عنوان ارث باقی نگذارد.

حجت الاسلام والمسلمین میردامادی ادامه داد: برخی افراد جامعه نه خمس می دهند، نه زکات می دهند و نه به فکر حرام و حلال بودن پولی هستند که به دست می آورند و بعد از مرگشان هم پول به دست وارث می افتد که این وارث اگر متقی باشد با پولی که به عنوان ارث به دستش رسیده کارهای خوب انجام می دهد و سعادتمند می شود و اگر این وارث صالح باشد با پول پدرش به دنبال عیاشی و خوش گذرانی رفته و به شقاوت گرفتار می شود.

امام جمعه موقت اصفهان با اشاره به آیه« كُتِبَ عَلَيْكُمْ إِذَا حَضَرَ أَحَدَكُمُ ٱلْمَوْتُ إِن تَرَكَ خَيْرًا ٱلْوَصِيَّةُ لِلْوَٰلِدَيْنِ وَٱلْأَقْرَبِينَ بِٱلْمَعْرُوفِ حَقًّا عَلَى ٱلْمُتَّقِينَ» ابراز کرد: انسان اگر با کسب مال حلال و پرداخت حقوق واجبش توانست پولی را ذخیره کند، خوب است وصیت کند و قسمتی از مال خود را برای فرزندانش به ارث بگذارد، مخصوصاً اگر این فرزندان تهی دست باشند.

استاد اخلاق حوزه علمیه افزود: انسان وقتی می میرد یک دفن دارد و یک قبر، اما او می تواند تا یک سوم مالش را وصیت کند تا در راه خیر خرج کنند، مستحب است بخشی از مالتان را زنده هستید به دیگران کمک کنید، این کاری است که امام صادق(ع) قبل از شهادتشان انجام دادند، حتی به دشمنانشان کمک کردند وقتی به ایشان اعتراض کردند که چرا به این افراد کمک کردید، گفتند پیامبر(ص) فرمودند که «با قاطعان رحم نیز صله رحم را نیز انجام بده».

وی با بیان داستانی از دوران صدر اسلام که فردی خرماهای باغش را وقف خوراک فقیران می کند و پیامبر(ص) خرامای لِه شده ای را برمی دارند و می فرمایند، اگر این خرما را در زمانی که در قید حیات بود به فقیران می داد برایش بهتر بود، اظهار کرد: برخی وارثان گوششان بدهکار این حرف ها نیست و می گویند پدرمان غلط کرد که چنین وصیتی کرده، خودش باید این کارها را می کرد.

حجت الاسلام والمسلمین میردامادی ادامه داد: اگر کسی بداند فرزندش متقی است، می تواند وصیت کند و اموالش را به دست او بسپارد، ولی اگر کسی می داند فرزندش فاسق و فاجر است، باید قبل از مرگ قسمتی از مالش را در اختیار فقیران و مستمندان به ویژه اگر این فقیران و مستمندان جزء خویشاوندان او هستند، قرار دهد.

امام جمعه موقت اصفهان با بیان داستان بسیار جالبی از مرحوم آیت الله شوشتری که ذیل این حکمت از نهج البلاغه نقل کرده اند، بیان کرد: روزی حضرت عیسی(ع) با عده ای از صحابه از کنار مزرعه ای عبور می کردند و اصحاب به شدت گرسنه شده بودند و حضرت عیسی(ع) به خاطر ولایتی که دارند و می توانند در تکوین و تشریع تصرف کنند، اجازه می دهند که به اندازه قوتشان بخورند.

استاد اخلاق حوزه علمیه در ادامه داستان گفت: وقتی اصحاب مشغول خوردن غذا بودند، صاحب زمین رسید و گفت، شما از خداوند نمی ترسید که این گونه در ملک من تصرف می کنید؟ حضرت مسیح(ع) دعا می کنند که اجداد این فرد زنده شوند و به او توضیح دهند، وقتی اجداد آن شخص زنده می شوند، فرد متوجه می شود که این ملک مال افرادی زیادی بوده و به او رسیده و دیگر خودش را مالک ملک نمی داند و به حضرت عیسی(ع) می گوید، عذر من را بپذیرید و هر چه می خواهید، از محصولات این مزرعه تناول کنید./867/202/ب2

ارسال نظرات