۲۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۸
کد خبر: ۴۴۴۵۵۴
امام جمعه موقت اصفهان:

مهم ترین اصل در توبه تصمیم بر ترک گناه است

حجت الاسلام والمسلمین میردامادی با بیان این که مهم ترین اصل در توبه تصمیم بر ترک گناه است، گفت: کسانی که در توبه خود تأخیر ایجاد می کنند و به صورت ریایی توبه می کنند خداوند را به مسخره می گیرند.
حجت الاسلام ميردامادي، امام جمعه موقت اصفهان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین سید مجتبی میردامادی در جلسه تفسیر قرآن که شب گذشته در مسجد الغفور خیابان سروش برگزار شد، گفت: مهم ترین اصل در توبه تصمیم بر ترک گناه است.

وی با اشاره به حکمت 417 نهج البلاغه، افزود: یک روز فردی بدون این که تصمیم بر ترک گناه داشته باشد، جلوی امیرمؤمنان(ع) زبان به استغفار کردن می گشاید و امیرمؤمنان(ع) وقتی از نیتش با خبر می شوند، به او می گویند مادرت به عزایت بنشیند، اگر تصمیم به توبه نداری حق نداری استغفرالله بگویی.

حجت الاسلام والمسلمین میردامادی در ادامه ابراز کرد: امیرمؤمنان(ع) در ادامه می فرمایند: «استغفار مقام بلند والایی است و بزرگان باید استغفار کنند نه کسی بلافاصله می خواهد به گناهش ادامه دهد».

امام جمعه موقت اصفهان به مفاهیم و معانی استغفار حقیقی اشاره کرد و تشریح کرد: استغفار شش معنا و مفهوم دارد و کسی که می خواهد استغفار کند باید به این شش مفهوم التزام پیدا کند.

استاد اخلاق حوزه علمیه ادامه داد: اولین مفهوم آن پشیمانی از گذشته است، یعنی انسان در دلش نسبت به گناهانی که در گذشته مرتکب شده، احساس پشیمانی کند، پس اگر کسی هنوز احساس پشیمانی نمی کند، استغفارش بی فایده است.

وی تصمیم قطعی بر ترک گناه را یکی از مراحل مهم برای پذیرفته شدن توبه دانست و اظهار کرد: در کتاب شریف کافی روایتی از امام باقر(ع) نقل شده، که می فرمایند، «کسی که بنا دارد گناهی را ادامه دهد و استغفار می کند مثل کسی است که خدا را به تمسخر گرفته است».

حجت الاسلام والمسلمین میردامادی ادامه داد: فرض کنید با یک نفر چند بار وعده می کنید و هر بار سر وعده حاضر نمی شوید، مطمئن باشید برای دفعات بعدی اگر با او وعده کردید او سر وعده حاضر نخواهد شد، چون احساس می کند او را به تمسخر گرفته اید.

امام جمعه موقت اصفهان مراعات حقوق دیگران را بسیار مهم دانست و اظهار کرد: شرط سومی که برای پذیرفته شدن توبه لازم است، ادای حقوقی است که انسان از دیگران ضایع کرده، اگر حق مردم بر گردن فردی باشد، اگر آن فرد روزی هزار بار هم استغفار کند فایده ای ندارد.

استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به حدیثی قدسی که خداوند می فرماید، «به عزت و جلالم سوگند اگر کسی مدیون کس دیگری وارد محشر شود، نمی گذارم در صراط قدم از قدم بردارد»، تأکید کرد: مطمئن باشید خداوند در حق مردم دخالت نمی کند، پس اگر کسی حقی را از مردم ضایع کرده سریعاً برای جبران آن اقدام کند.

وی ادامه داد: این تضییع حق، ممکن است به اندازه ریالی بدهکاری باشد، این تضییع حق ممکن است به اندازه مسخره کردن یک نفر باشد، تا زنده هستید از مردم حلالیت بطلبید وگرنه در روز محشر جهنم را درک می کنید.

امام جمعه موقت اصفهان به چهارمین رکن استغفار یعنی ادای حق الله اشاره کرد و گفت: اگر نمازی از شما قضا شده، آن را ادا کنید، اگر روزه ای از شما فوت شده، کفاره آن را بدهید وگرنه توبه شما پذیرفته نیست.

حجت الاسلام والمسلمین میردامادی در پایان به شرط پنجم و ششم که به موجب رعایت آنها انسان به مقام علیین می رسد، اشاره کرد و گفت: آب کردن گوشتی که از حرام بر بدن انسان روییده و از بین بردن لذت گناه با استفاده از سختی عبادت، دو عملی است که به موجب رعایت آنها انسان به مقام علیین می رسد./867/202/ب2

ارسال نظرات