۳۰ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۷
کد خبر: ۴۵۶۵۵۴
مدیر گروه فرهنگ و کمیسیون ملی یونسکو در ایران:

تربیت فرزند دور از گزاره های دستوری باشد

مستکین گفت: اگر می خواهیم کودکان خود را اهل کتاب پرورش دهیم نباید از گزاره های دستوری استفاده کرد، چیزی که کودکان را به کتاب و کتابخوانی سوق خواهد داد آن است که خانواده ها خود اهل کتاب و کتابخوانی باشند و محیط منزل را برای گرایش به کتاب زمینه سازی کنند.
مستکین

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، عبدالمهدی مستکین مدیر گروه فرهنگ و کمیسیون ملی یونسکو در ایران پیش از ظهر امروز در نشست باشگاه های کتاب خوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهار داشت: چه کنیم تا کودکان ما فرهنگ مدار، نیک آیین و نیک شرست شوند.

وی ادامه داد: اگر می خواهیم کودکان خود را اهل کتاب پرورش دهیم نباید از گزاره های دستوری استفاده کرد، چیزی که کودکان را به کتاب و کتابخوانی سوق خواهد داد آن است که خانواده ها خود اهل کتاب و کتابخوانی باشند و محیط منزل را برای گرایش به کتاب زمینه سازی کنند.

مدیر گروه فرهنگ و کمیسیون ملی یونسکو در ایران با اشاره به کلام امیرمؤمنان(ع) در زمینه تربیت فرزند، ابراز داشت: تاز زمانی که دل کودک سخت نشده است باید به تربیت کودک مبادرت کرد، طبق بیان پیامبر اکرم (ص) هفت دوره اول برای تربیت جسم، هفت دوره دوم تربیت روح او وهفت سال سوم زمان شخصیت بخشی به کودک است.

وی با بیان اینکه باید به کودک عشق و مهرورزی را بیاموزیم، تصریح کرد: ساختار یک خانواده باید هوشمندانه باشد، خانواده هوشمند می تواند با مدیریت خانواده و درون زندگی یک زندگی پایدار ایجاد کرد، باید ابتدا پدر و مادر خود را تربیت کنند تا بتوانند در تربیت فرزند موفق عمل کنند.

مستکین وظیفه پدر و مادر را بسیار سنگین خواند و ادامه داد: باید اجازه داد کودک در خانه شادی کند، نباید خانه را مانند میدان مین برای کودک کرد و با دکوراسیون غیر ضروری فضای شادی و بازی کودک را محدود کنیم.

علی اصغر سید آبادی مدیر کل دفتر برنامه ریزی و مطالعات فرهنگی و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این نشست، اظهار داشت: باشگاه های کتابخوانی بر محور کتاب خوانی فعال شکل گرفته است، در کتابخوانی فعال مطالعه کننده بیش از متن داشته هایی را کسب می کند.

وی ادامه داد: به منظور توسعه فرهنگی و ترویج کتاب‌خوانی با همکاری سازمان‌های مرد‌م‌نهاد ترویج کتاب‌خوانی، شبکه شهرهای دوستدار کتاب، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، و معاونت امور فرهنگی وزارت  فرهنگ و ارشاد و اسلامی «جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان» را برگزار می‌کند.  

سید آبادی ادامه داد: باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان گروه‌های کتاب‌خوانی هستند که با حضور دست‌کم 12 کودک یا نوجوان برای مبادله کتاب و خواندن کتاب‌های مبادله شده و دیگر کتاب‌ها و زیر نظر یک مربی بزرگ‌سال تشکیل و پس از ثبت در دبیرخانه مرکزی جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان فعالیت می‌کند.

وی با بیان اینکه کتاب به مثابه نفت خامی است که فرآورده های بسیاری از آن قابل استخراج است، ابراز داشت: زمانی که از کتاب سخن به میان می آید، در حقیقت سخن از اخلاق، علم، صنعت، کشاورزی و تولید سخن به میان می آید، کتاب در حقیقت تنها چیزی است که تمام میراث بشری را در خود جای داده است.

مدیر کل دفتر برنامه ریزی و مطالعات فرهنگی و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: در واقع زمانی که سخن از کتاب به میان می آید سخن از تمام خوبی ها و تمام آن چیزی که سبب ریست و زندگی مترقی و رفاه همراه است به میان می آید.

وی با بیان اینکه باشگاه های کتابخوانی یک حرکت مردمی است، افزود: در حقیقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تسهیل گر و هدایت گر این حرکت است،‌ در بسیاری از استانها این فعالیتها آغاز شده است اما شهر تبریز برنامه باشگاه های کتاب را شروع نکرده است و انتظار می ورد استقبال چشم گیری در تبریز شکل بگیرد.

سید آبادی خاطرنشان کرد: باشگاه‌های کتاب‌خوانی برای ثبت مشخصات خود پس از دریافت معرفی‌نامه از اداره ارشاد شهر، به پایگاه اینترنتی www.bookpromotion.ir مراجعه خواهند کرد، این پایگاه پاسخگوی پرسش‌های احتمالی خواهد بود.

یکی از حمایت‌های معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان، ارائه تخفیف ویژه از طریق کتاب‌فروشی‌ها برای خرید کتاب است. به اعضای باشگاه‌های کتاب‌خوانی به ازای خرید تا سقف مبلغ ۵۰ هزار تومان ۵۰ درصد تخفیف تعلق می‌گیرد./202/854/ب1

ارسال نظرات