۲۸ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۱
کد خبر: ۴۶۸۱۰۸
حجت الاسلام ارزانی مطرح کرد؛

انصاف و صداقت دو مؤلفه فراموش شده اخلاق پیامبر و امام صادق در جامعه امروزی

مدیر کل ارشاد و فرهنگ اسلامی اصفهان گفت: اخلاق پیامبر(ص) و ائمه(ع) مؤلفه های مثبت زیادی داشته است که انصاف و صداقت مهم ترین مؤلفه های آن است که در جامعه امروزی به فراموشی سپرده شده است.
حجت الاسلام ارزانی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی در سخنرانی شب گذشته که مصادف با جشن میلاد پیامبر اکرم(ص) و امام جعفر صادق(ع) در ورزشگاه مدرسه شباهنگ واقع در خیابان رکن الدوله برگزار شد، گفت: غربیها در برخی از مؤلفه های اخلاقی از مسلمانان بهتر عمل می کنند.

وی در ابتدا با عرض تبریک به مناسبت ولادت انوار مقدس پیامبر(ص) و امام جعفر صادق(ع)، افزود: بنده به نوبه خودم از همه عزیزانی که در برپایی این جشن بزرگ نقش داشته اند و بدین صورت مودت خود را با اهل بیت(ع) اظهار کرده اند، تشکر می کنم.

حجت الاسلام ارزانی ادامه داد: در میان مناسبتهای تاریخی بین اقشار مختلف مسلمان اشتراکاتی وجود دارد و میلاد پیامبر(ص) یکی از آن اشتراکات است که یک میلیارد و چهارصد میلیون نفر انسان در دنیا آن را پذیرفته اند و امام خمینی(ره) با نامگذاری زیرکانه و عالمانه این ایام به نام هفته وحدت، علاوه بر متحد کردن هر چه بیشتر مسلمانان جهان، قصد معرفی مکتب تشیع را به مسلمانان دیگر داشته اند.

مدیر کل ارشاد و فرهنگ اسلامی اصفهان با مطرح کردن این سؤال که عوامل موفقیت پیامبر(ص) در انتشار دین اسلام در جهان چه بوده است؟ تشریح کرد: مهمترین مؤلفه ای که پیامبر(ص) به واسطه آن با دست خالی، دین اسلام را جهانی کرد، مؤلفه اخلاق بود، مؤلفه ای که خداوند در آیه چهارم سوره قلم که می فرماید «وَإِنَّکَ لَعَلى خُلُقٍ عَظِیمٍ» روی آن تأکید می کند.

وی با ابراز تأسف برای وضعیت فعلی جوامع اسلامی و با بیان اینکه دروغ یکی از بزرگترین گناهانی است که در اخلاق پیامبر(ص) و ائمه(ع) هیچ جایگاهی نداشته است، افزود: همزمان با فوت یکی از فرزندان پیامبر(ص) به نام ابراهیم، خسوف اتفاق می افتد و برخی از مردم این اتفاق را به مرگ ابراهیم ربط می دادند، این بهترین فرصت برای پیامبر(ص) بود تا مردم را بترساند و بسیاری از آنها را به اسلام دعوت کند ولی پیامبر(ص) مردم را دور هم جمع کردند و به آنها فرمودند، مرگ ابراهیم و خسوفی که اتفاق افتاد هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارد.

حجت الاسلام ارزانی با بیان داستانی دیگر از صدر اسلام، خاطرنشان کرد: برخی از قبیله ها برای اینکه اسلام بیاورند، قصد داشتند شروطی را بر پیامبر(ص) تحمیل کنند، مثلاً برخی خطاب به پیامبر(ص) می گفتند اگر بخواهی با تو همراه شویم باید جانشین تو از میان قبیله ما باشد ولی پیامبر(ص) در پاسخ به آنها می فرمودند، هرگز چنین چیزی امکان ندارد و جانشین بعد از من توسط خداوند تعیین می شود.

مدیر کل ارشاد و فرهنگ اسلامی اصفهان انصاف را دومین مؤلفه اخلاقی پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) دانست و تشریح کرد: زمانی که یکی از شاگردان امام صادق(ع) به نام زراره در مباحثه با یکی از زندیقان شهر به پیروزی می رسد و خبر این پیروزی را به امام صادق(ع) می دهد، امام صادق(ع) به او می فرمایند، زراره تو در مباحثه با رد کردن همه حرفهای او انصاف را رعایت نکردی، چرا که برخی از حرفهای آن زندیق حرفهای منطقی و درستی بود.

وی با توجه به آیه شصت و یکم سوره آل عمران که می فرماید «فَمَنْ حَاجَّکَ  فِیهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَکُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَکُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَةَ اللَّهِ عَلَى الْکَاذِبِینَ» ادامه داد: مباهله پیامبر(ص) با مسیحیان که یکی از واقعه های مستند تاریخی است، نشانه انصاف پیامبر(ص) بوده است چرا که ایشان در این مباهله همه عزیزان خود را به میدان آوردند.

حجت الاسلام ارزانی با انتقاد از افرادی که می گویند، در کشورهای غربی فساد مطلق حاکم است، توضیح داد: بنده در سالهای مدیدی که در غرب زندگی می کرده ام این کلام را رد می کنم که در کشورهای غربی فساد مطلق حاکم است، گاهی غربیها در برخی از آموزه های اخلاقی از مسلمانان بهتر عمل می کنند./867/203/ب2

 

ارسال نظرات