وظیفه مهم نخبگان در شناساندن فضای مجازی به مردم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، ابوذر منتظر القائم کارشناس فضای مجازی در نشست فضای مجازی، چالش ها و فرصت ها که پیش از ظهر امروز در تالار اندیشه اداره کل پژوهش های اسلامی رسانه برگزار شد، نسبت به خطراتی که فن آوری اطلاعات در حوزه فضای مجازی برای نظام دارد هشدار داد.
وی درک صحیح، به روز ماندن، دنبال کردن مسأله و آگاه سازی عموم مردم نسبت به فضای مجازی را از وظایف مهم نخبگان خواند و گفت: مدیریت صحیح و راهبردی در حوزه فضای مجازی با پیدا کردن سؤال های ساده و اصلی و دادن پاسخ های ساده و اصلی به آنها امکان پذیر است.
کارشناس فضای مجازی خاطرنشان کرد: معضلات فضای مجازی به دو طریق حل نشدنی می شود روش اول اینکه معضلات بیش از حد بزرگ شود تا غیرقابل حل شوند و روش دیگر اینکه معضلات کاملا مبهم باشند.
وی با بیان اینکه سؤال های کلیدی در موضوع فضای مجازی و ابعاد مختلف آن ساده و پاسخ ها نیز همه فهم و قابل درک هستند، اظهار داشت: آنچه امروز و در فضای مجازی با آن مواجه هستیم یک وضعیت غیرعادی است.
منتظر القائم گفت: ممکن است برخی بگویند تحولات و مشکلات فضای مجازی منحصر به ما نیست و برای خیلی از جوامع دیگر هم با توجه به دوری و نزدیکی فرهنگ و حکومت و نظام سیاسی و قطب حاکم بر فضای مجازی مشکلات و تبعاتی را به نسبت ضعیف تر و شدیدتر ایجاد کرده است.
کارشناس فضای مجازی سه گرایش در فکر کردن نسبت به حوزه فضای مجازی را جاری خواند و گفت: مرز گفتمانی گم شده است و ما نتوانستیم پیوند این گرایش ها را با نظام ارزشیابی درک کنیم گاهی گرایش ها و دیدگاه هایی که مربوط به مبادی نظریه دیگران بوده به ما سرایت کرده است.
وی دیدگاه نخست را عدم وجود مشکل در فضای مجازی عنوان کرد و اظهار داشت: متأسفانه این دیدگاه به جای اینکه در حوزه علوم انسانی بیشترین مخالفان را داشته باشد بیشترین مدافعان را دارد.
منتظر القائم افزود: اگر ادبیات ما در حوزه علوم انسانی انتقادی و متصل به آبشخور نظریه داخل یعنی انقلاب اسلامی بود، قدرت ها را به درستی می شناختیم و از ابزارها به خوبی استفاده می کردیم.
وی با بیان اینکه موافقان دیدگاه دوم می گویند که لازم نیست کار خاصی به معنای تولید و استقلال انجام دهیم عنوان کرد: این دیدگاه یعنی همه چیز تحت کنترل است، هیچ حرکتی نمی شود کرد و هیچ امیدی نمی توان داشت و تمام حوزه های اقدام در حوزه فضای مجازی در اختیار دشمن است.
کارشناس فضای مجازی دیدگاه سوم را درک واقعیات و حرکت صحیح در این مسیر خواند و گفت: واقعیات را باید دید، درک کرد و بعد به عملیات رسانه ای دشمن لباس واقعیات نپوشانیم و به آینده تراشی های آنها اسم آینده پژوهی ندهیم./920/202/ب3