کار ساخت ناوشکن سهند تا پایان سال به اتمام می رسد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، امیر دریادار پیمان جعفری تهرانی معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران امشب در نخستین نشست از سلسه نشست های بصیرتی مدرسه علمیه معصومیه که با موضوع «اقتدار نظامی و امنیت» برگزار شد، اظهار داشت: ما دریانوردان اعتقاد داریم که باید مراقب باشیم که در دریا راه خود را گم نکنیم؛ اگر دریانورد نتواند مسیر کشتی خود را به درستی انتخاب کند، نمی تواند خود را به مقصد برساند.
وی گفت: از دیرباز مرسوم بوده که دریانوردان شمال کره زمین را شناسایی و نسبت به آن مسیر را تعیین می کردند؛ وسیله ای که برای این امر انتخاب می شد، قطب نما بود؛ مصداق قطب نما در جامعه ما مصداق درستی است که رهبر معظم انقلاب فرمودند بصیرت قطب نمای حرکت در اوضاع پیچیده امروز است و اگر امروز ما بصیرت نداشته باشیم هماند دریانوردی خواهیم بود که در دریا گم شود.
معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش تصریح کرد: در آیات الهی در قرآن مصادیق زیادی از اهمیت دریا بیان شده است؛ طبق بررسی ها سطح مساحت کره 361 میلیون کیلومتر مربع است که 29 درصد مساحت کل کره زمین را خشکی در بر گرفته و مابقی آب است؛ در قرآن تقریبا این نسبت در آیات الهی در استفاده از کلمات بر و بحر قابل مشاهده است و این مسأله نشان دهنده این است که آنچه در کره زمین وجود دارد، مصداقش در آیات الهی وجود دارد.
وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب افزود: مقام معظم رهبری می فرمایند البته شما خوب می دانید که در کشور ما در طول سالیان دراز به مسأله دریانوردی بسیار بی احترامی و بی اهتمامی شده است یعنی ما مردمی هستیم که وقتی یک طرف مرزمان به آن رسیدیم متوقف شدیم بر خلاف ملت هایی که وقتی به آن رسیدند آب برایشان با خشکی یکی بود مثل انگلیسی ها خیلی از اروپایی ها وقتی به دریاهایشان رسیدند و پایشان را در قایق هایشان گذاشتند و مثلا تا هندوستان آمدند یعنی برایشان آب و خاک تفاوتی نمی کند.
جعفری تهرانی ضمن بیان نقش نداجا در دوران دفاع مقدس ابراز داشت: در دوران دفاع مقدس آمادگی دفاع را داشتیم و از قبل از این که رژیم بعث حمله کند پیش بینی های لازم را داشتیم؛ ما از 17 فروردین 1359 تحرکات رژیم بعثی را در دریا دنبال می کردیم و نمونه های این تحرکات بسیار زیاد بود و این نشان دهنده پایش ما پیش از شروع هجوم رژیم بعثی بود.
وی گفت: صدام فردی مجنون و به دنبال کشتار و ایجاد بحران در منطقه بود و چنین فردی را غربی ها شناسایی کرده بودند و از او پشتیبانی کردند؛ عراق کشوری است که دسترسی آن به آب های آزاد بسیار کم است و دچار خفگی ژئوپولیتیکی است و صدام قصد داشت با حمله به ایران این خفگی را رفع کند.
معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش به حضور مشترک نداجا در میدان نبرد در خشکی و دریا اشاره و تصریح کرد: نیروی دریایی ارتش به غیر از حضور صحنه دریا، در خشکی هم در صحنه هایی همچون حماسه مقاومت 34 روز در خرمشهر، پشتیبانی و دفاع از جزیره آبادان در دوران محاصره، عملیات های ثامن الائمه، بیت المقدس، خیبر، بدر و والفجر 8 حضور داشت.
وی افزود: شیوه های مختلفی برای حمل و نقل کالا وجود دارد که هر چه مسیر طولانی تر باشد، استفاده از مسیرهای دریایی معنادارتر است.
معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش اظهار داشت: کشورهای پویا شهرهای تأثیرگذارشان در نزدیکی سواحل دریا واقع شده است که با توجه به این که بیشتر شهرهای ایران از دریا فاصله دارند، این مسئله نشان می دهد که ما برای رسیدن به نقطه آرمانی فاصله داریم و باید امروزه به صورت جدی روی آن کار کنیم که رهبر معظم انقلاب از دولت و نیروهای مسلح خواستار مهیا کردن زیرساخت های این نیاز شده اند.
جعفری تهرانی ضمن تقسیم بندی آبها ابراز داشت: از لحاظ حقوقی آب ها به داخلی، سرزمینی، نظارتی، انحصاری و آزاد تقسیم می شوند؛ کشورمان یک کشور دریایی است؛ ما 15 همسایه داریم که با سه همسایه مرز زمینی، با هشت همسایه مرز دریایی و با 4 کشور مرز های آبی و خشکی داریم و 31 درصد مرز کشورمان مرز آبی است که از این میزان 93 درصد صادرات و وارداتمان انجام می شود.
شاخصه های ایجاد یک کشور دریایی
معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش با بیان این که شش شاخصه برای ایجاد یک کشور دریایی وجود دارد، تصریح کرد: سه عامل جغرافیایی، فیزیکی و دریای سرزمینی نعمت هایی خدادادی هستند و سه ویژگی جمعیت، ویژگی های مردم و خط مشی دولتمردان به مردم بر می گردد که باید در این راستا تلاش کرد.
وی با اشاره به لزوم بهره گیری از تمام ظرفیت های دریای خزر افزود: پنج کشور ساحلی در دریای خزر اشراف دارند که بزرگترین دریاچه دنیا به شمار می رود و ظرفیت های بسیار بزرگی را دارا است، اما امروزه به فکر استفاده از ظرفیت توریستی آن هستیم و متأسفانه هیچ کدام از ظرفیت های دیگر آن در کشور مورد توجه نیست و اگر این دریا مدیریت نشود می تواند به کانون کشمکش ها تبدیل شود.
موقعیت استراتژیک ایران
جعفری تهرانی با بیان این که به فکر استفاده از ظرفیت دریا افتاده ایم، ابراز داشت: کشورهایی که در منطقه آسیای میانه هستند، در حقیقت در یک خفگی ژئوپولیتیکی قرار گرفته اند و بهترین راه برای دسترسی، راه جمهوری اسلامی ایران است.
وی گفت: هشت تنگه راهبردی در کل دنیا داریم که از این میزان 5 تنگه در منطقه اقیانوس هند قرار گرفته و تنگه هرمز که ورودی خلیج فارس است، مسیر صادرات نفت و گاز است؛ در اقیانوس هند، 71 درصد نفت و 69 درصد گاز ذخیره شده است و از میان تنگه های راهبردی در این منطقه، از تنگه هرمز روزانه 17 میلیون بشکه نفت صادر می شود.
معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش با اشاره به محورهای اقتدار دریایی تصریح کرد: اقتدار دریایی شامل سه محور نیروی نظامی، ناوگان تجاری و زیرساخته ها است که در سواحل مهیا می شود و برای داشتن قدرت دریایی تنها داشتن نیروی دریایی قوی لازم نیست و این نیرو بدون دو محور ذکر شده کاری از پیش نخواهد برد.
وی افزود: نیروی دریایی تا سال 1386 به عنوان یک نیروی ساحلی در خلیج فارس، سواحل مکران و تنگه هرمز مشغول بود اما با تدبیر رهبر معظم انقلاب مبنی بر راهبردی شدن نیروی دریایی، گستره کار خود را تا 2 میلیون کیلومتر مربع گسترش داد.
جعفری تهرانی ابراز داشت: نیروی دریای برای این که در این منطقه وسیبع قرار بگیرد، نیازمند تجهیزات جدید است که کشور در فشار تحریم بود و نیروی ها نظامی در نُک پیکان آثار این تحریم ها بود که در هیچ شرایطی نبایستی وابسته به کشورهای دیگر باشیم.
وی افزود: سال 76 رهبر معظم انقلاب تدبیر کردند که اگر تجهیزات نظامی ندارید و نمی دهند، خودتان بسازید؛ دوازده سال تا نخستین دستاورد صنعتگران نیروی دریایی راهبردی گذشت که این تلاش ها به ناوکشن جماران منجر شد و تا پایان سال جاری کار ساخت ناوشکن سهند به پایان می رسد.
معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش بر لزوم دارا بدن تجهیزات و فناوری های پیشرفته تأکید و تصریح کرد: در فعالیت های دریایی باید از فناوری های پیشرفته در دنیا استفاده کرد چرا که عرصه دریا عرصه فناوری است و اگر علم آن را نداشته باشیم، نمی توانیم در برابر استکبار جهانی بایستیم.
تدبیر فرمانده معظم کل قوا و باز شدن کانال سوئز
وی افزود: ناوشکن ما که در اقیانوس ها حضور پیدا می کند، همانند یک سفارت خانه سیار است که قابلیت های بیشتری نسبت به سفارتخانه دارد؛ قبل از مناقشه سوریه یکی از ناوشکن های ایران در بندر لاذقیه سوریه پهلو گرفت و قصد داشتیم ناوگروه خود را به سوریه بفرستیم که باید از کانال سوئز حرکت می کرد، این کانال دست حسنی مبارک رییس جمهور مصر بود، حتی عوارض آن پرداخت شد و دولت مصر اجازه عبور نداد و 4 روز در کانالی منتظر بودیم که رهبر معظم انقلاب فرمودند که بگویید دعای توسل بخوانند؛ 48 ساعت بعد از آن دعا، دولت مصر سقوط کرد و از آن کانال عبور کردیم و رژیم اشغالگر از حضور ایران در آن منطقه، هیاهویی ایجاد کرد.
جعفری تهرانی ضمن بیان روایتی از رسول خدا(ص) ابراز داشت: تاکنوون 44 ناوگروه به آب های بین المللی اعزام کرده ایم و آخرین آنها در آب های جنوبی اقیانوس هند در یکی از بنادر آفریقا حضور دارد؛ حضور در دریا نیازمند علم، استقامت و صبر است که بی دلیل نیست که پیامبر گرامی اسلام(ص) فرمودند اجر شهید در دریا دو برابر اجر شهید در ساحل است و به خاطر مصائب طططکشته شدن در دریا می باشد.
وی با بیان این که باید هوشیار باشیم تا خواسته های دشمن را در عرصه جنگ نرم ناامید کنیم، گفت: اعتقاد داریم که راه ما راه امام حسین(ع) است و این را اثبات کرده ایم و برای رجوع به کارنامه سال 1367 رجوع کنید که استکبار جهانی سکوهای نفتی ما را تهدید کرد که سکوها را ترک کنید و می خواهیم منهدم کنیم که نیروی دریایی ایران توان خود را با دشمن محاسبه نکرد و رزمندگان ارتش با همان روحیه عاشورایی به میدان آمدند و ناوشکن قهرمان ایران در آب های خلیج فارس قرار گرفت و شهدایی را دادیم و درسی دادیم که دشمنان جرأت رویارویی مستقیم را با ظرفیت های نظامی ایران را ندارند؛ امروز دشمن به دنبال تأثیرگذار دینی در جوانان ما است و به دنبال حضور در عرصه جنگ نرم است؛ باید هوشیار باشیم تا خواسته آن ها را در این عرصه نیز ناامید کنیم.
معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش تصریح کرد: امروز قدرتمندانه در عرصه دریا حضور پیدا می کنیم و از هیچ کدام از آرمان ها کوتاه نخواهیم آمد./822/پ201/ج