۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۷
کد خبر: ۴۹۴۷۱۹
دبير جامعه روحانيت كاشان:

برائت، انزجار و بيزاري نسبت به برخي افراد جزئي از دين است

دبير جامعه روحانيت كاشان گفت: برائت، انزجار و بيزاري نسبت به برخي از افراد جزئي از دين است و اگر اين انزجار و بيزاري را توانستند از مسلمانان و مؤمنان و حكومت ديني بگيرند اين دين و حكومت خنثي شده است و كسي از آن هراسي ندارد.
حجت الاسلام عليرضا شاه فضل

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام عليرضا شاه فضل يكشنبه شب در جلسه تفسير قرآن مسجد امام خميني(ره) خيابان ملامحسن فيض كاشاني در آغاز تفسير سوره توبه، با تبريك اعياد شعبانيه و با اشاره به مقدمات سوره توبه در هفته گذشته، گفت: اين سوره در سال نهم هجري و در حالي كه حدود يك تا يك و نيم سال تا پايان عمر شريف پيامبراكرم(ص) بيشتر نمانده بود نازل شد.

وي با اشاره به اينكه اين سوره زماني نازل شد كه پيامبر اكرم(ص) و حكومت ايشان در اوج قدرت بود، افزود: تفسير سوره توبه از اين جهت مهم است كه ما بدانيم اسلام وقتي در اوج قدرت باشد چه خطراتي دارد و چه واكنش هايي را بايد با آن خطرات داشته باشد و اين سوره حكايت از اين اتفاقات دارد.

حجت الاسلام شاه فضل ادامه داد: چون در ايران حدود 40 سال است حكومت اسلامي تشكيل شده است، به نظر مي رسد مباني اين سوره تأثير بسيار زيادي را در شيوه ادامه حكومت اسلامي خواهد داشت.

دبير جامعه روحانيت كاشان يادآور شد: هنگام نازل شدن سوره توبه، آيات ابتدايي آن چون در برائت از مشركين بود، پيامبراكرم(ص) آيات اين سوره را به ابوبكر داد تا به مردم مكه ابلاغ كند و زماني كه ابوبكر عازم مكه شد، جبرئيل نازل شد و به پيامبراكرم(ص) گفت، آيات اين سوره را بايد يا خود شما و يا فرد ديگري كه مانند شما باشد به مردم مكه ابلاغ كند.

وي افزود: پيامبراكرم(ص) نيز از اميرمؤمنان(ع) درخواست كرد تا خود را به ابوبكر برساند و آيات را از او بگيرد و خود شخصا آيات وحي را به مردم مكه ابلاغ كند كه اين امر بيانگر فضائل اميرمؤمنان(ع) است.

حجت الاسلام شاه فضل، گفت: خداوند در آيه اول سوره توبه مي‌فرمايد «بَراءَةٌ مِنَ اللَّهِ وَ رَسُولِهِ إِلَي الَّذينَ عاهَدْتُمْ مِنَ الْمُشْرِکينَ»، اين ابلاغ يك اعلام برائت، انزجار و بيزاري از طرف خدا و پيامبرخدا نسبت به ‹‹إِلَي الَّذينَ عاهَدْتُمْ مِنَ الْمُشْرِکينَ›› مشركيني كه شما با آنها پيمان داريد و اين نكته مهمي است كه اعلام برائت نسبت به مشركيني كه پيمان ندارند نيست، بلكه نسبت به مشركيني است كه خدا و پيامبر با آنها پيمان امضا كردند.   

وي يادآور شد: تعبيري كه شهيد مطهري در كتاب جذابه و دافعه خود براي مؤمن نوشته است اين است كه مومن بايد هم جاذبه داشته باشد و هم دافعه داشته باشد.

دبير جامعه روحانيت كاشان ادامه داد: خداوند در سوره مباركه فتح مي فرمايد ‹‹مُحَمَّدٌ رَسولُ اللَّهِ ۚ وَالَّذينَ مَعَهُ أَشِدّاءُ عَلَى الكُفّارِ رُحَماءُ بَينَهُم›› ياران پيامبر نسبت به مشركين شديد هستند،  اما نسبت به خودشان مهربان هستند.

حجت الاسلام شاه فضل گفت: خداوند در سوره مباركه مائده مي فرمايد ‹‹أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْكَافِرِينَ›› درمقابل مؤمن فروتن باشيد، اما در مقابل غيرمؤمن مقتدر برخورد كنيد.

وي ادامه داد: برخي افراد مي گويند، اسلام، اسلام رحماني است و ما با همه خوب هستيم و ما با كسي دعوا نداريم و از لفظ مرگ بر باد خوشحال نمي شويم و در حج نيز برائت از مشركين معني ندارد و نبايد با كسي مخالفت و نزاع و درگيري داشته باشيم، ما بايد با همه خوب باشيم و اين در حالي است كه كسي كه مي خواهد با همه خوب باشد و با هيچ كس نمي خواهد بد باشد به اين معني است كه نصف اسلام را ندارد چرا كه در اسلام  هم تولي و هم تبري تأكيد شده است.

حجت الاسلام شاه فضل ادامه داد: در تولي و تبري اسلام نمي توان گفت من با هيچ كس نمي توانم بد باشم چون بايد بد باشي، چرا كه هر كس دشمن خدا و دين خدا و دشمن انسانيت است بايد با او بد بود، بنابر اين ‹‹بَراءَةٌ›› كه در اولين واژه از اولين آيه سوره توبه آمده است داراي پيام بزرگي است كه آيا ما نسبت به برخي از افراد و منش ها، برائت داريم يا نداريم.

وي يادآور شد: در آيه 28 همين سوره مباركه توبه، خداوند مي فرمايد، شما بايد نسبت به مشركين اعلام برائت و انزجار كنيد و هزينه آن را هم بپردازيد و نمي توانيد بگوييد چون برائت هزينه دارد ما اعلام برائت نمي‌كنيم، اما اگر قرار شد هزينه برائت را بپردازيد، خداوند نيز به شما كمك مي‌كند.

دبير جامعه روحانيت كاشان گفت: يكي از مفاد برائت از مشركين در آيه 28 سوره توبه است كه خداوند مي فرمايد ‹‹إِنَّمَا الْمُشْرِکُونَ نَجَسٌ›› مشركين نجس هستند ‹‹فَلا یَقْرَبُوا الْمَسْجِدَ الْحَرامَ بَعْدَ عامِهِمْ هذا›› و از امسال به بعد مشركين ديگر حق ندارند به مسجد الحرام نزديك شوند.

وي با اشاره به اينكه پيش از اين مشركين در مسجد الحرام آداب مخصوص به خود را داشتند، گفت: قرار شد از امسال ديگر اجازه ندهند مشركين وارد مسجدالحرام شوند و بلافاصله مي فرمايد ‹‹وَ إِنْ خِفْتُمْ عَیْلَةً فَسَوْفَ›› گفتند اگر مشركين نيايند درآمد ما نيز از راه كرايه مسكن و غذا به آنها قطع خواهد شد.

حجت الاسلام شاه فضل ادامه داد: امروز نيز برخي خواهان آمدن توريست به كشور به هر قيمتي هستند و معتقدند تا توريست هست ما نبايد از درآمد صنعت توريست محروم شويم، حتي بايد مراكزي برايشان تهيه كنيم و آزاد باشند تا درآمد كسب كنيم، اما اين آيه مي فرمايد، شما نگذاريد بيايند و اگر فقير هم شديد ما مشكل شما را حل مي كنيم و براي پول و كسب درآمد دين و فرهنگ خود را در معرض خطر قرار ندهيد.

وي افزود: بلافاصله خداوند مي فرمايد ‹‹وَإِنْ خِفْتُمْ عَیْلَةً فَسَوْفَ یُغْنیکُمُ اللّهُ مِنْ فَضْلِهِ›› اگر مي ترسيد براي نيامدن آنها فقير شويد، خداوند از فضل خودش شما را بي نياز مي كند.

حجت الاسلام شاه فضل گفت: برائت، انزجار و بيزاري نسبت به برخي از افراد جزئي از دين است و اگر اين انزجار و بيزاري را توانستند از مردم و مسلمانان و مؤمنين و از حكومت ديني بگيرند اين دين و حكومت خنثي شده است و كسي از آن هراسي ندارد./1307/۲۰۲/ب2

ارسال نظرات