۲۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۵
کد خبر: ۵۰۴۶۸۹
امام جمعه موقت كاشان:

علم امام علمی لدني است

امام جمعه موقت كاشان، علم امام را اكتسابي ندانست و آن را لدني خواند و گفت: ويژگي علم امام الهي بودن و لدني بودن آن است، ضمن اينكه علم امام مربوط به قبل و يا بعد از امامت نيست، بلكه فضائلي كه امام دارد از كودكي است.
حجت الاسلام اسلامي تبار

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام محمدرضا اسلامي تبار بعد از ظهر امروز در جلسه تفسير مسجد آيت الله رضوي كاشاني، با اشاره شرايط و ويژگيهاي امام براي عهده دار شدن امامت، گفت: همه علما و فقها و دانشمندان علوم  جديد مختلف تنها بخشي از علم را در اختيار دارند كه  آن نيز علم اكتسابي است كه با زحمت آن را بدست آورده اند، اما علم امام چندين ويژگي دارد كه يكي از ويژگيهاي آن همه جانبه بودن علم امام است.

وي افزود: علم امام معصوم همه جانبه است و امام معصوم بر همه علوم مسلط است و عنوان هاي ‹‹نمي دانم›› و ‹‹فكركنم اينگونه است›› و يا ‹‹بايد فكركنم›› در قاموس امام نيست و فی البداهه جوابگوي هر نوع سؤالي است، هرچند كه برخي اوقات پاسخ برخي سؤالات جايز نيست.

حجت الاسلام اسلامي تبار با اشاره به اينكه همه مسائل سخت و آسان براي امام آسان و قابل حل است، گفت: سخت ترين مسائل در سخت علوم براي امام، مانند پاسخ دادن تعداد انگشتان دست، كه اين نشان دهنده عظمت امام است.

امام جمعه موقت كاشان در ادامه علم امام را اكتسابي ندانست و آن را لدني خواند و افزود: ويژگي علم امام الهي بودن و لدني بودن آن است، ضمن اينكه علم امام مربوط به قبل و يا بعد از امامت نيست، بلكه فضائلي كه امام دارد از كودكي است.

وي از عصمت به عنوان دومين ويژگي امام نام برد و با اشاره به اينكه عصمت امام از قبل و بعد از امامت وجود دارد، اظهار داشت: امام از هرگونه گناه و اشتباه و فراموشي به دور است و بايد در هر سه زمينه خطا، نسيان و عصيان محفوظ باشد، بنابراين امام در تمامي مراحل زندگي از كودكي تا پايان عمر بايد جاذبه داشته باشد.

حجت الاسلام اسلامي تبار، ادامه داد: عصمت امام به معناي اين است كه امام نه تنها گناه نمي‌كند، بلكه فكرگناه نيز در ذهن او جاي ندارد، چرا كه گناه قبيح است و امام نهايت معرفت را به قبح و زشتي هرگناهي و حتي هر مكروهي دارد.

وي، سرآمد بودن امام در جميع فضائل و كرامات را سومين ويژگي امام دانست و گفت: اهل بيت مي فرمايند، ‹‹لايُقَاسُ بِنَا أَحَدٌ›› احدي قابل مقايسه با ما نيست و هيچكس با اهل بيت قابل مقايسه نيست، حتي اگر قمر بني هاشم و حضرت زينب(س) باشد و هزاران زينب مانند حضرت زهرا(س) نمي شود، چرا كه آنها تافته جدا بافته از ديگران هستند و مي فرمايند ‹‹لايُقَاسُ بِنَا أَحَدٌ›› احدي قابل مقايسه با ما نيست و هركس آنها با ديگران مقايسه كند امام شناس نيست.

امام جمعه موقت كاشان، گفت: امام رضا(ع) مي فرمايد ‹‹اَلْإِمَامُ وَاحِدُ دَهْرِهِ›› امام يگانه روزگار خودش است ‹‹لاَ یُدَانِیهِ أَحَدٌ›› هيچ احدي در فضائل نه تنها به او نمي رسد، بلكه نزديك او نيز نمي تواند شود ‹‹وَ لاَ یُعَادِلُهُ عَالِمٌ›› هيچ دانشمندي همسنگ و هم طراز با امام نيست ‹‹وَ لاَ یُوجَدُ مِنْهُ بَدَلٌ›› هيچ جايگزيني برايش نيست ‹‹وَ لاَ لَهُ مِثْلٌ وَ لاَ نَظِیرٌ›› هيچ مثل و مانند نظير او نيست ‹‹مَخْصُوصٌ بِالْفَضْلِ کُلِّهِ›› تمام فضائل اختصاص به آنها دارد ‹‹مِنْ غَیْرِ طَلَبٍ مِنْهُ›› بدون اينكه او از خدا درخواست كرده باشد ‹‹لَهُ وَ لاَ اِکْتِسَابٍ›› و بدون اينكه كسب كرده باشد ‹‹بَلِ اِخْتِصَاصٌ مِنَ اَلْمُفْضِلِ اَلْوَهَّابِ فَمَنْ›› بلكه اين ويژگي است كه خداي وهاب و بخشنده به او داده است.

حجت الاسلام اسلامي تبار افزود: امام مسؤول هدايت و راهنماي مردم است بنابراين بايد هم علم كامل و هم عصمت كامل و هم فضائل كامل داشته باشد./1307/۲۰۲/ب۱

ارسال نظرات