آداب و اعمال شب قدر
حجت الاسلام محمدتقی سبحانی نیا در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به آداب و اعمال شب قدر عنوان کرد: شب قدر به عنوان مهمترین شب سال که مقدرات انسان در آن رقم می خورد دارای آداب و اعمال عبادی است که توجه به آنها می تواند در بهره گیری از برکات این شب ها مؤثر باشد.
وی افزود: انجام غسل یکی از این آداب است که همانطور که در غسل بدن ها را از آلودگی می شوییم، این عمل مستحبی مقدمه ای می شود برای اینکه در این شب ها از خداوند بخواهیم که با نزول رحمت خود و با بهره گیری از آنها، جان و روحمان از پلیدی ها پاک شده و با از بین بردن غفلت، زشتی ها را از وجود خود بزداییم.
عضو هیأت علمی دانشگاه قرآن و حدیث تصریح کرد: شب زنده داری و احیا نیز یکی دیگر از اعمال و آداب این شب ها است که انسان با شب زنده داری و ارتباط با خدا، سعی می کند زمینه را برای استفاده از برکات در این شب مهیا کند.
حجت الاسلام سبحانی نیا دعا و مناجات را از دیگر آداب شب قدر دانست و خاطرنشان کرد: دعا و مناجات و ارتباط با معبود یکی از اعمال عبادی این شب های پر فضیلت است و ادعیه متعددی برای این شب ها وجود دارد که مناجات خمس عشره، دعای جوشن کبیر و همچنین دعای توسل و زیارت عاشورا می تواند موجب رشد معنوی انسان شود.
معاون فرهنگي هنري مؤسسه دارالحديث اضافه کرد: توسل به قرآن نیز در این شب ها می تواند برکات ویژه ای برای انسان به ارمغان آورد و هنگامی که انسان قرآن به سر می گیرد به معنای توسل به آن است و همچنین با توسل به اهل بیت(ع) در واقع خدا را قسم می دهیم که به حق قرآن و اهل بیت(ع) ما را مورد لطف و مرحمت خود قرار دهد.
استاد حوزه و دانشگاه در ادامه ابراز کرد: زیارت امام حسین(ع) در این شب توصیه شده است و کسانی که توفیق استفاده از شب قدر را دارند، از یاد سیدالشهدا(ع) غافل نشوند و قرائت زیارت نامه ای که برای آن حضرت در مفاتیح وجود دارد می تواند انسان را در استفاده از معنویت و برکات شب های قدر کمک کند.
حجت الاسلام سبحانی نیا در پایان خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم تا با احیا و شب زنده داری در شب های قدر، رضایت و خشنودی پروردگار را به دست آورده و علاوه بر آمرزش، زمینه نزول رحمت را در خود ایجاد کنیم./872/ت۳۰۲/ج