۱۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۰:۳۵
کد خبر: ۵۲۲۱۹۴
حجت الاسلام فرخ فال مطرح کرد؛

مقابله به مثل کردن با بدی‌ها درون انسان را ظلمانی می‌کند

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه امید داشتن انسان به خلق موجب دوری از خداوند خواهد شد، گفت: پاسخ موازی دادن به ظلم افراد نور وجود انسان را تاریک می‌کند و باعث می‌شود انسان از حقیقت خود دور گردد.
حجت الاسلام عباسعلی فرخ فال

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام عباسعلی فرخ فال استاد حوزه و دانشگاه، امشب در مجموعه فرهنگی رضوان اصفهان، با بیان اینکه خداوند انسان را برای خودش و جهان را برای انسان آفریده است، گفت: ارزشی‌ترین موجودی که آفریده شده است خودمان هستیم و چیزی باارزش‌تر از ما نیست و آنچه دارایی ما است تا زمانی که ما هستیم این اموال ارزش دارد.

وی در ادامه با تأکید بر اهمیت توجه انسان به ارزش و جایگاه خودش در آفرینش، اظهار کرد: انسان هرقدر هم از انعام و اموال دنیا برخوردار باشد ولی سلامت و توان استفاده از آن را نداشته باشد، این نعمات به درد او نمی‌خورد و حقیقت وجود بشر این است که باید خودش را حفظ کند تا همه چیزهایی که در اختیار دارد برایش کارایی داشته باشد.

حجت الاسلام فرخ فال با اشاره به روایتی از امام باقر(ع) تصریح کرد: در این روایت امام به جابر می‌فرمایند: آرامش انسان در این است که خود را از شهرت دور نگهدارد و گمنام باشد؛ اغلب جوامع بشری و عوام الناس قدر خواص و افراد ارزشمند را به درستی نمی‌شناسد، علت هم این است که عوام ارزش‌های حقیقی را غالبا نمی‌شناسند و درک درستی از ارزش‌ها ندارند.

امید به غیر خدا انسان را از خدا دور می‌کند

وی خاطرنشان کرد: امام محمد باقر(ع) می‌فرماید اگر کسی سراغ شما را در غیابتان نگرفت مأیوس نشوید، چرا که امید داشتن به توجه غیرخدا انسان را از خدا دور خواهد کرد و کسی که متکی به خالق خلق باشد از توجه خلق بی‌نیاز خواهد بود.

استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: در ادامه روایت به این موضوع اشاره شده است که اغلب قدر افراد خودی را نمی‌دانیم و فکر می‌کنیم غریبه‌ها برای ما مفید هستند، اگر از تخصص ما استفاده نشد و به سراغ غیر رفتند ما زیان نکرده‌ایم و نباید ناراحت باشیم.

حجت الاسلام فرخ فال در ادامه افزود: امام باقر(ع) در ادامه روایت به جابر می‌فرمایند اگر مردم به تو ظلم و ستم کردند تو ظلم نکن و از ستم کردن پرهیز کن، اگر خیانت کردند تو به مردم خیانت نکن و اگر به تو دروغ گفتند غضب نکن و مقابله به مثل نکن، اگر مدح و ستایش و سپاس تو را گفتند هم شاد و خرم نشو و اگر مذمت شدی اصلا ناراحت نشو،این توصیه‌های حضرت نشان دهنده اهمیت پرهیز انسان از هم رنگ جامعه و اشتباهات جامعه شدن است.

پاسخ ظلم را با ظلم دادن موجب تاریکی درون انسان می‌شود

وی با بیان اینکه مقابله به مثل کردن و تکرار کردن رفتار غلط دیگران طلای وجود انسان را ازبین می‌برد، تصریح کرد: پاسخ موازی دادن به ظلم افراد نور وجود انسان را تاریک می‌کند و باعث می‌شود انسان از حقیقت خود دور گردد.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اهمیت حفظ نورانیت درون برای نور تاباندن به دیگران و جامعه، اظهار کرد: اهل بیت(ع) با بدترین برخوردها بهترین برخوردها را داشتند، کسی که بد می‌کند خودش بد خواهد شد و کسی که درونش نورانی باشد نور خواهد تاباند و این از رفتار افراد مشخص می‌شود، بدی کردن نتیجه جز بد شدن انسان ندارد.

حجت الاسلام فرخ فال خاطرنشان کرد: انسان باید اگر کسی از او انتقادی کرد بپذیرد، مثلا اگر کسی دروغگو بود و این عیبش به او گوشزد شد باید تلاش کند تا این مشکل را برطرف کرده و اصلاح کند، متذکر شدن خطاها و اشتباهات از میثاق‌هایی است که طلاب با دوستان خود می‌بندند و فرهنگ سازی شدن این مسأله در جامعه بسیار سازنده است و در حقیقت امر به معروف و نهی از منکر محسوب می‌شود.

برخی در انتخابات برای رسیدن به قدرت خود را به سیاهی می‌کشانند

وی به بداخلاقی‌های انتخاباتی اشاره کرد و گفت: برخی در انتخابات با رقیب هراسی و دروغگویی و وعده‌های پوچ وجود خودشان را به لجن و سیاهی می‌کشند که یک مدت حکومت و قدرت در دست داشته باشند و این بسیار بد و ناپسند است،اما در همین بین کسانی هستند که به هیچ وجه حاضر نیستند وجود نورانی خود را برای قدرت و برای هرچیز دیگری از بین ببرند.

استاد حوزه و دانشگاه فلسفه خلقت و ارائه ادیان و دستورات دینی را در راستای حفظ وجود انسان دانست و تصریح کرد: همانطور که مراقب هستیم اموالمان از بین نروند باید دقت داشته باشیم رذائل اخلاقی و اشتباهاتمان وجود ما را آلوده نکند و روح ما را سیاه و خالی از نور و سرشار از ظلمت نکند./1304/پ۲۰۲/خ

ارسال نظرات