ارسال ۱۰۰ مقاله به همایش ملی ملاعلی و شیخ آقا حسن فاخری
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در غرب مازندران، فریده یوسفی، دبیر کمیته علمی همایش ملی ملا علی و شیخ آقا حسن فاخری امروز در آغاز بخش علمی این همایش از ارسال صد مقاله به دبیرخانه این همایش ملی خبر داد.
وی با بیان این که فراخوان مقاله این همایش ملی در سه محور آیینی، ادبی و هنری و فرهنگی و اجتماعی سال گذشته ارائه شده است، افزود: این فراخوان ارسال مقاله به مهم ترین مراکز حوزوی، دانشگاهی و علمی کشور ارسال شد.
یوسفی به محورهای بخش آیینی این همایش ملی اشاره کرد و گفت: آيات قرآني، احاديث وروايات در اشعار فاخر و زاده فاخر، مديحه و سوگ سرايي در اشعار فاخر و زاده فاخر، قيام حسيني و مرثیه سرایی در اشعار فاخر و زاده فاخر، اهل بیت در اشعار فاخر و زاده فاخر، اعياد مذهبي در اشعار فاخر و زاده فاخر، زمينه هاي فقهي در اشعار فاخر و زاده فاخر و عرفان، فلسفه و كلام در اشعار فاخر و زاده فاخر از جمله مهم ترین محورهای این بخش بوده است.
وی افزود: جنبه های بلاغی و صنایع ادبی در اشعار فاخر و زاده فاخر، ویژگی های سبکی در اشعار فاخر و زاده فاخر، تاثیر اشعار فاخر و زاده فاخر در حفظ و غناي ادبيات فارسي، ماده تا ريخها در اشعار آئيني فاخر و زاده فاخر، ادبيات تعلیمی در اشعار فاخر، تعزیه و مجالس شبیه خوانی در اشعار فاخر و زاده فاخر و کالبدشناسی شعر فاخر و زاده فاخر نیز از جمله مهم ترین محورهای بخش ادبی و هنری بوده است.
یوسفی در ادامه سخنان خود به محورهای فرهنگی و اجتماعی این همایش ملی اشاره کرد و گفت: فاخر و زاده فاخر در فرهنگ مازندران، تأثیر شخصیت فاخر و زاده فاخر در فرهنگ اجتماعی، نسخه شناسی فاخر و زاده فاخر و تاثیر فاخر و زاده فاخر بر فرهنگ پس از خود با تاکید برتعزیه و مراسم آئيني از جمله مهم ترین محورهای این بخش بوده است.
دبیر کمیته علمی این همایش با بیان این که دبیرخانه این همایش علمی در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران مستقر بوده است، تصریح کرد: فراخوان ارسال مقاله به دبیرخانه این همایش علمی، سال گذشته در ادبیات فارسی و زبان شناسی، تعزیه و هنر، قرآن، حدیث و فقه، ادیان، فلسفه و عرفان، آیینی و اجتماعی و فرهنگی چاپ و به دو صورت الکترونیکی و فیزیکی به دانشگاه ها و حوزه های علمیه سراسر کشور و ادارات و مؤوسسات مربوط ارسال شد.
یوسفی با بیان این که آثار ارسالی به دبیرخانه این همایش ملی از سوی 25 داور از حوزه و دانشگاه کشور مورد بررسی و ارزیابی علمی قرار گرفت، بیان داشت: هر مقاله از سوی سه تا پنج داور ارزیابی و امتیاز لازم به آنها داده شد.
دبیر کمیته علمی همایش ملی فاخر با اشاره به این که پس از ارزیابی های صورت گرفته 76 مقاله از سوی کمیته داوران امتیازهای لازم را برخوردار شدند، خاطرنشان کرد: همچنین ۱۱ مقاله از سوی داوران به عنوان سخنرانی مورد پذیرش قرار گرفت.
یوسفی با بیان این که 76 مقاله برگزیده در مجموعه دوجلدی تدوین و به چاپ رسیده که در اختیار محققان و پژوهشگران قرار خواهد گرفت، تصریح کرد: علاوه بر این 65 مقاله از سوی دبیرخانه همایش به صورت چکیده در قالب پوستر در حاشیه این همایش ارائه شده است.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به این که ۴۸ مقاله در بخش ادبیات فارسی و زبان شناسی بود، تصریح کرد: همچنین ده مقاله مربوط به بخش تعزیه و هنر، هفت مقاله در بخش ادیان و فلسفه و عرفان، پنج مقاله در بخش اشعار آیینی و همچنین دو مقاله در حوزه های دیگر بوده است.
دبیر کمیته علمی همایش ملی فاخر در بخش دیگری از سخنان خود معرفی مراکز علمی فعال در این همایش ملی اشاره کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر با نه مقاله و همچنین دانشگاه آزاد واحد چالوس نیز با هشت مقاله بیشترین نقش را در بخش علمی این همایش داشتند.
یوسفی همچنین در ادامه سخنان خود با بیان این که به همه اساتید حوزه و دانشگاه و محققان و پژوهشگرانی که در این همایش حضور پیدا کردند گواهی حضور ارائه خواهد شد، خاطرنشان کرد: همچنین با هماهنگی دانشگاه ها و مراکز علمی و آموزشی استان به اساتید و فرهنگیان شرکت کننده در این همایش امتیاز فرهنگی نیز تعلق خواهد گرفت.
وی در ادامه سخنان خود به استقبال مراکز دانشگاهی و حوزوی از این همایش ملی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه آثار و مقالات بسیار ارزشمندی از سوی محققان و پژوهشگران به دبیرخانه این همایش ارسال شد که این نشان دهنده جایگاه ارزشمند این دو شخصیت بزرگ در جامعه دارد.
دبیر کمیته علمی همایش ملی فاخر با بیان این که جامعه امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند آشنایی با چنین شخصیت های بزرگی است، تصریح کرد: در جامعه ما هنوز شخصیت های بسیاری وجود دارند که متأسفانه ناشناخته مانده اند.
یوسفی با تأکید براین که نسل جوان امروز جامعه نیازمند آشنایی با علما و بزرگان دینی هستند، خاطرنشان کرد: با شناساندن چنین افراد بزرگی به جامعه به ویژه نسل جوان می تواند از بسیاری از مشکلات فرهنگی و اجتماعی جامعه کم کرد./۹۵۰/پ202/ب1