طلاب باید از ظرفیت روحی بالایی برخوردار باشند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام سید حسن شفیعی در سخنرانی امروز که در مدرسه علمیه شهید بهشتی اصفهان برگزار شد، گفت: اگر انسان همه امتیازاتش را به خداوند نسبت دهد دارای ظرفیت می شود.
وی در ابتدا افزود: پیامبر(ص) موهبتی الهی برای همه جهانیان هستند و رفتار و کردار ایشان طبق آیات قرآن، اسوه و الگو برای انسان ها است؛ اسوه و الگو عامل مهم و حیاتی در رساندن انسان به مقصود است؛ انسان بدون الگو و اسوه ممکن است در طول مسیر عبودیت خسته شود.
حجت الاسلام شفیعی با اشاره به آیه چهل و ششم از سوره سبأ که می فرماید:«قُلْ إِنَّمَا أَعِظُكُمْ بِوَاحِدَةٍ ۖ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَىٰ وَفُرَادَىٰ ثُمَّ تَتَفَكَّرُوا ۚ مَا بِصَاحِبِكُمْ مِنْ جِنَّةٍ ۚ إِنْ هُوَ إِلَّا نَذِيرٌ لَكُمْ بَيْنَ يَدَيْ عَذَابٍ شَدِيدٍ»اظهار کرد: حرکت انسان باید حرکت الهی باشد یعنی حرکت کردن برای به دست آوردن نمره و جایگاه اجتماعی و یا ثروت، خسران به بار می آورد.
مدیر مدرسه امام سجاد(ع) ادامه داد: انسان باید در مسیر عبودیت اگر می تواند افراد دیگری را با خودش همراه کند ولی اگر توانایی ندارد به تنهایی مسیر بندگی را طی کند.
استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان این که امام خمینی(ره) به تنهایی حرکت کردند، اذعان کرد: عمل انسان اگر برای خداوند باشد در به نتیجه رساندن امور در برابر سخت ترین مشکلات استقامت می ورزد؛ درنتیجه نباید از تنهایی و نبودِ همراهِ همفکر سرد شویم.
وی اظهار کرد: انسان نباید بدون محاسبه و بررسی ابتدا و غایت امور دست به کاری بزند، عبادتی بالاتر از تفکر وجود ندارد، دو مشی در عرفان وجود دارد که نمونه مشی اول، رفتار آیت الله بهجت بود که با عبادت به عرفان می رسیدند و نوع مشی دوم را بنده از آیت الله بهاء الدینی ملاحظه کردم که می گفتند گاهی چهار ساعت به یک ماهی نگاه می کنم و به واسطه آن خداشناسی ام را تقویت می کنم.
حجت الاسلام شفیعی با بیان این که طلبه باید جرأت داشته باشد، تبیین کرد: طلبه نباید منتظر تعریف و تمجید دیگران باشد چرا که گاهی ممکن است مورد تمسخر و توهین واقع شویم و به خمودی گرفتار شویم؛ خمودی عامل جدا شدن بسیاری از طلاب از حوزه شده است.
مدیر مدرسه امام سجاد(ع) با بیان این که بی ظرفیتی طلبه را از درون می کشد، اضافه کرد: طلبه باید دارای ظرفیت روحی باشد و در برابر تعاریف دیگران به خودش متکبر نشود؛ مواضعی که یک روحانی در آن واقع می شود سبب تکبر برای او می شود؛ پیامبر(ص) بالاترین ظرفیت را دارا بودند و طلاب در این زمینه باید متسمک به ایشان باشند.
استاد اخلاق حوزه علمیه گفت: اگر انسان همه امتیازاتش را به خداوند نسبت دهد دارای ظرفیت می شود؛ همه انسان ها کوچک هستند و آیت الله العظمی طبق روایت، تنها معصومین(ع) هستند؛ عناوین نباید طلبه را متکبر کند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از ویژگی های بارز آیت الله ناصری این است که وقتی وارد مکانی می شوند هر جایی فضا وجود داشته باشد، می نشینند ولی عده ای از روحانیان هستند که انتظار دارند در بهترین مکان جای داده شوند.
حجت الاسلام شفیعی اظهار کرد: یکی از عوامل بسیار مهم در نزاع های داخل کشور این است که افراد خودشان را در جایگاه رفیعی احساس می کنند.
مدیر مدرسه امام سجاد(ع) در پایان افزود: یکی از ویژگی های بارز پیامبر(ص) برخورداری از ظرفیت و روحیه تحمل فوق العاده در برابر سختی ها و مشکلات بود./۸۶۷/پ۲۰۲/ب۲