۱۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۲:۱۸
کد خبر: ۵۵۸۳۰۱
حجت الاسلام سالک:

لابی‌گری یکی از مشکلات مجلس است

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی قانون‌گذاری، نظارت و ارتباط تعریف شده و منطقی با مردم را سه وظیفه نمایندگان مجلس شورای اسلامی برشمرد و گفت: لابی‌کاری یکی از مشکلات مجلس است
حجت الاسلام سالک

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام احمد سالک، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، با اشاره به اختصاص 90 درصد آب کشور به موضوع کشاورزی، گفت: در برخی استان‌ها مسأله اول موضوع کشاورزی است، استان اصفهان از دیرباز استانی فعال در عرصه کشاورزی بوده است و حتی در خشکسالی نیز دومین استان برای تولید در زمینه کشاورزی بوده‌‌ایم.

وی در ادامه افزود: قدرت انعطاف کشاورزان در زمینه تغییر الگوی کشت بالا است و شاید عده‌ کمی کشاورزی سنتی را انتخاب کنند و راهی جز این نداریم که اب خشکسالی برنامه ریزی سازش را تنظیم کنیم. در نبرد با خشکسالی ناچار هستیم و باید بتوانیم با این مشکل سازش کرده و با تدبیر با خشکسالی مواجه شویم.

جنگ آینده جهان، جنگ آب است

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به احتمال بروز جنگ آب در جهان در آینده، تصریح کرد: دشمنان در حوزه آب و محیط زیست کشور حضور پیدا کرده‌اند، در زمینه مبارزه با خشکسالی باید دقت نظر کافی را داشته باشیم. در اصفهان به ویژه شرق اصفهان مسأله خشکسالی مشکل بسیار بحرانی و دارای اهمیتی است.

حجت الاسلام سالک خاطرنشان کرد: به وزیر نیرو می‌گوییم اگر آب نیست صنایع نیز باید در این موضوع  با مردم شریک شوند. درگیری شدیدی بین ما و معاونین وزیر و خود وزیر صورت گرفت برای حل مشکلات کشور آب استان اصفهان صورت گرفته است،  نکته دیگر پرداخت حق آبه‌ها برای کشاورزان دراصفهان است.

وی با اشاره به مشکلات بسیار زیاد معیشتی و اقتصادی کشاورزان شرق اصفهان، اظهار کرد: مسؤولان برای زلزله کرمانشاه اقدام کردند و کار بسیار خوبی هم انجام دادند اما آیا زمان آن نرسیده است که مسؤولان برای زلزله بی‌آبی شرق اصفهان فکری داشته باشند و اقدامی انجام دهند؟ زمانی وزیر نیرو آقای چیت چیان به بنده گفت برای آب دادن به اصفهان تحت فشار است و این موضوع جای سؤال دارد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: آیا حتما باید بحران و مشکلی در شرق اصفهان شکل بگیرد تا مسؤولان و سران قوا فکری به حال موضوع آب اصفهان و مشکلات کشاورزان داشته باشند؟ همانطور که قانون اساسی اختیار به ما داده است که نسبت به موضوع عدم کفایت سیاسی رییس جمهور اقدام کنیم، اکنون نیز اعلام می‌کنم در صورتی که دولت پاسخگوی مشکلات مردم نباشد حتی اگر دیگر نمایندگان اصفهان استعفا ندهند بنده شخصا استعفا خواهم داد و این از سر ضعف نیست بلکه برای حمایت از مردم است.

14 استان با مشکل خشکسالی مواجه هستند

حجت الاسلام سالک به درگیر بودن 14 استان کشور با مسأله خشکسالی، تصریح کرد: 2 میلیارد متر مکعب آب در فریدن و سمیرم وارد کارون شده و به خلیج فارس ریخته می‌شود که باید در زمینه انتقال آ به آن توجه شود، این موضوع نیازمند سرمایه‌گذاری جدی است، این آبی که در سمیرم وجود دارد درحالی است که برخی از مردم همین شهرستان با تانکر آب باید آب شرب خود را تأمین کنند.

وی انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی کشور را نیازمند تمهیدات ویژه و لوله گذاری 750 کیلومتری عنوان کرد و گفت: مردم استان‌ها با یکدیگر تفاوتی ندارند همه مردم برای ما محترم و دغدغه مشکلات آنها را داریم و کسانی که به دنبال تفرقه افکنی بین استانها و شهرها هستند اهداف و اغراض سیاسی دارند، دولت اگر با خلأ قانونی باری انتقال آب مواجه است باید با مجلس مطرح کند تا این خلأها برطرف شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ساماندهی رودخانه زاینده‌رود را یکی از مسائل مهم در حوزه آب اصفهان برشمرد و اظهار کرد: جلوگیری از هدر رفت آب، مقابله با برداشت‌های بی رویه از زاینده رود و تصفیه پساب‌ها و انتقال بخشی از آن به زاینده رود از دیگر راهکارهای احیای زاینده‌رود است.

لابی‌کاری یکی از مشکلات مجلس است

حجت الاسلام سالک قانون‌گذاری، نظارت و ارتباط تعریف شده و منطقی با مردم را سه وظیفه نمایندگان مجلس شورای اسلامی برشمرد و تصریح کرد: تذکر شفاهی، تذکر کتبی، سؤال، تحقیق و تفحص و بنابر قانون اساسی عدم کفایت سیاسی برای رییس جمهور از وظایف نمایندگان در مجلس شورای اسلامی برای بررسی مسائل است. نظارت چند آفت دارد، نخستین آفت عدم دقت کارشناسی در مسائل نظارتی است، آفت دوم لابی‌کاری است، الآن استیضاح را داده‌ایم اما 180 نماینده خواهان سؤال از رییس جمهور ناگاه به 80 نفر تقلیل پیدا می‌کنند و این حاصل لابی‌کاری‌ها است. بزرگترین آفت اما عدم مسؤولیت پذیری و نداشتن درد در کسی است که وظیفه نظارت را برعهده دارد.

وی وجود 22 مانع برای تولید ملی را از مشکلات عرصه تولید عنوان کرد و افزود: ارائه بخشنامه‌های مختلف توسط وزارتخانه‌ها و نهادهای مختلف یکی از این مشکلات است، موضوعی که در دولت آقای هاشمی نیز وجود داشت، مانع دیگر مالیات است، در زمینه مالیات باید با مردم مدارا کرد به ویژه در دوران رکود باید با مردم مدارا کرد که یک اصل دینی و ارزشی است، مسأله دیگر بیمه و بانک است، همین موضوع نوسان ارز ضربه سنگینی به کشور وارد کرد، نقدینگی مانع دیگری است که اگر برطرف شود بسیاری از مشکلات کشور را برطرف خواهد کرد و لازم است به آن توجه ویژه صورت بگیرد./1304/پ۲۰۳/ب۱

ارسال نظرات