دوازدهمين سالگرد ارتحال آيت الله يثربي در كاشان برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام والمسلمين سيد حسين حسيني قمي سه شنبه شب در دوازدهمين سالگرد ارتحال آيت الله حاج سيد مهدي يثربي كه در مسجد حبيب ابن موسي(ع) اين شهرستان برگزار شد، گفت: حضور باشكوه مردم كاشان در دوازدهمين سال رحلت اين عالم رباني بيانگر اين است كه مردم علما و روحانيون با اخلاص و صادق خود را هيچگاه فراموش نمي كنند.
وي به برخي از ويژگي هاي آيت الله سيد مهدي يثربي نماينده ولي فقيه و امام جمعه فقيدكاشان اشاره كرد و گفت: ايشان مانند برادر خود آيت الله آمير سيد علي يثربي هيچگاه اهل ادعا و بازگويي ويژگي هاي خود نبود و با وجود اينكه در سه سالگي از نعمت پدر محروم شد اما مانند استاد خود علامه طباطبايي روي پاي خود ايستاد تا توانست الگويي براي نسل نوجوانان و جوانان باشد.
به گفته وي، آيت الله سيد مهدي يثربي از جمله روحانيون انقلابي قبل و بعد از پيروزي انقلاب اسلامي بود كه مورد وثوق امام خميني(ره) بود كه عمل انقلابي را بر بستر وحدت آفريني، عقلانيت و خيرخواهي و تفكر فراجناحي تأكيد داشت و در اين راه با هيچ احدي دعوا و مجادله نداشت.
وي افزود: آيت الله سيد مهدي يثربي از نفوذ کلام و سيطره بر قلوب مؤمنين برخوردار بود و چنان با عقلانيت و تأثير بر توده هاي مردم به هدايت جامعه مي پرداخت که قبل از انقلاب اسلامي و دوران ستم شاهي ميكده اي را بدون تنش و درگيري به مسجد و محل عبادت مردم تبديل كرد.
حجت الاسلام والمسلمين حسيني قمي همچنين به برخي از خدمات امام جمعه فقيد كاشان اشاره كرد و اظهار داشت: احداث درمانگاه و تكميل بيمارستان و تأسيس صندوق قرض الحسنه و تلاش براي احداث خوابگاه دانشجويي تنها بخشي از خدمات اين عالم رباني در بخش امور اجتماعي و عام المنفعه شهرستان كاشان بود.
وي با اشاره به اينكه آيت الله سيد مهدي يثربي در دوران دفاع مقدس نيز نقش پررنگي در تقويت روحيه رزمندگان اسلام داشت، يادآور شد: به گفته وي سردار شهيد کاظمي هيچ روحاني و عالمي مانند آيت الله سيد مهدي يثربي در دوران جنگ تحميلي به اندازه ايشان رزمندگان سپاه اسلام را حمايت و پشتيباني نکرد.
استاد حوزه علميه قم در ادامه با اشاره به اينكه آيت الله سيد محمدرضا يثربي و آيت الله آمير سيد علي يثربي پدر و برادر ايشان نيز از علماي برجسته عصر خود بودند كه هركدام شاگردان و اساتيد مراجع اعلاي شيعه در قرن گذشته بودند يادآور شد: آيت الله آمير سيد علي يثربي استاد برجستگاني همچون امام خميني(ره) بودند و در طي مسير و تثبيت خاندان فقاهت 700 ساله شيعه در شهر کاشان نقش آفرين بود.
حجت الاسلام والمسلمين حسيني قمي گفت: آيت الله حاج سيد مهدي يثربي بعداز اتمام دروس حوزوي از قم به زادگاه خود کاشان مراجعت كرد و وظيفه هدايت ديني، تقويت و گسترش حوزه هاي علميه، رونق نمازهاي جماعت و ساماندهي امور اجتماعي مردم كاشان از جمله حل اختلافات مردمي را هم بر عهده گرفت به طوريكه در برخي اوقات منزل ايشان ملجأ و پناهگاه روحانيون و مردم و شماري از مراجعات مردمي براي حل اختلافات از دادگستري نيز شلوغ تر بود.
شايان ذكر است، آيت الله سيد مهدي يثربي نخستين امام جمعه و نماينده ولي فقيه در كاشان و يكي از شاگردان امام خميني(ره) و در دو دوره نخست مجلس خبرگان رهبري حضور داشت، اين عالم رباني كه در سال 1304 هجري شمسي در محله پشت مشهد کاشان ديده به جهان گشود و پس از فوت پدر، برادر بزرگترش، ميرسيد علي يثربي کفالت وي را بر عهده گرفت و از برادر خود در کاشان سطوح مقدماتي را آموخت و در سال 1328 براي فراگيري سطوح عالي فقهي به قم هجرت کرد.
آيتالله سيد مهدي يثربي از سال 1358 به مدت 27 سال امام جمعه کاشان بود و در سال 1362 نيز طي حکمي از سوي امام به نمايندگي امام در مناطق کاشان و آران و بيدگل منصوب شد، آيت الله سيد مهدي يثربي(ع) در هشتم مهرماه سال 1385 مطابق با ششم ماه مبارك رمضان با تشديد بيماري ريوي ناشي از مصدوميت شيميايي هنگام حضور در جبهههاي جنگ در بيمارستان پارس تهران دار فاني را وداع گفت و به لقاء الله پيوست./1307/پ203/ب1