كسب روزي حلال از اوجب واجبات است
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام عليرضا شاه فضل سه شنبه شب در جلسه تفسير سوره يوسف قرآن كه در مسجد قائميه برگزار شد با اشاره به اينكه كم فروشي در اسلام نهي شده است اما راه براي كم فروشي باز است، گفت: كم فروشي در هر شغل و حرفه اي به طريق مختلف انجام مي شود.
وي افزود: امروزه درهر شغلي راه هاي مختلف كسب مال حرام باز است و خداوند نيز راه هاي حرام خواري را براي بندگان خودش باز گذاشته است تا از اين راه همه را در معرض آزمون و آزمايش الهي قرار داد.
حجت الاسلام شاه فضل گفت: خداوند در سوره مائده مي فرمايد، ‹‹تَنَالُهُ أَيْدِيكُمْ وَرِمَاحُكُمْ›› مال حرام به گونه اي در اختيار انسان قرار مي دهم كه بتواند به راحتي بردارد و در اين راه انسان اين اختيار را دارد از مال حرام برداشت كم يا زياد داشته باشد.
وي افزود: كسي كه مال حرام و مال نامشروع وارد زندگي خود ميكند به مرور اهل فساد خواهد شد، از اين رو كاسبي كه با كم كاري و كم فروشي هزينه خانواده خود را تأمين كند فرزندان چنين خانواده اي نيز به واجبات ديني خود اهميت نخواهند داد و در مسير هدايت قرار نخواهند داشت.
دبير جامعه روحانيت كاشان با اشاره به اين روايت كه اگر ايمان 10 قسمت باشد 9 قسمت آن كسب روزي حلال است، گفت: از 10 قسمت ايمان 9 قسمت كسب روزي حلال و يك قسمت باقي مانده همه واجبات است.
حجت الاسلام شاه فضل از كسب روزي حلال به عنوان اوجب واجبات نام برد و بیان کرد: بدترين كار اين است كه انسان راه هاي ورود حرام را مسدود نكند و به دنبال نماز و روزه و بقيه واجبات خود باشد، از اين رو هيچكدام از واجبات كسي كه به دنبال روزي حرام است پذيرفتني و مورد قبول نيست.
وي افزود: در حاليكه آيه بقيه الله را به امام زمان (عج) ارتباط مي دهيم اما معني اين آيه در رابطه با قوم شعيب است و اين آيه از داستاني ديگري است كه آن را با ماجراي ديگر تطبيق مي دهيم، از اين رو در آيه شعيب منظور از بقيه الله سود حلال است كه انسان با رعايت حدود شرعي آن را كسب مي كند.
دبير جامعه روحانيت كاشان گفت: اگر انسان كم فروشي نكند هر سودي راكه كسب كند باقي مانده آن الهي و يا همان بقيه الله است و خداوند در قرآن مي فرمايد، ‹‹لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا›› براي من مهم نيست چه ميزان تجارت كرده ايد بلكه براي من مهم حلال و يا حرام بودن اندك سود يك فروشند با سود كلان فروشنده ديگر است.
وي افزود: برخي افراد با ورود به هر شغلي نخست خود را با هم شغلي هاي خود مقايسه مي كنند و مي خواهند آنچه را كه آنها دارند داشته باشند و براي رسيدن به آرزوهاي زودهنگام خود مرتكب حرام مي شوند، از اين رو سالم زندگي كردن با تنگدستي بهتر از زندگي ناسالم با ثروت از راه حرام است.
دبير جامعه روحانيت كاشان كلاه شرعي براي كسب مال حرام را مانند غارت قافله خواند و ابراز کرد: انسان بايد مراقبت كند تا زندگي خود را بر مبناي الهي پايه گذاري كند.
حجت الاسلام شاه فضل در ادامه با اشاره به اينكه اجازه تصرف در اموال خود را نداريم، گفت: در دين اسلام مسلمانان اختيار اموال خود را ندارند كه هرگونه كه خواستند از آن استفاده كنيم چرا كه اسلام دستور اكيد بر استفاده حلال بر اموال خود را داده است.
وي افزود: هرچند كم فروشي در اسلام مجازات دارد اما خداوند اينگونه نيست كه كم فروش را بلافاصله مجازات كند، چرا كه اگر كم فروشان بلافاصله مجازات شوند هيچكس جرأت كم فروشي نخواهد داشت و يا چنانچه گناهكاران بلافاصله مجازات شوند هيچكس جرات ارتكاب گناه نخواهد داشت، خداوند راه را كم فروشي و گناه باز گذاشته و نمونه هايي از مجازات آنها را نيز بيان كرده تا قبح عمل كم فروشي را به ما نشان دهد./1307/پ203/ب1