نشست بررسی احیای مسجد جامع ساری برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، نشست بررسی چگونه بازسازی و مرمت مسجد جامع ساری امروز با حضور جمعی از علما، بزرگان و ائمه جماعات این مسجد تاریخی مرکز استان در بیت آیت الله نظری خادم الشریعه برگزار شد.
آیت الله نظری خادم الشریعه در این جلسه ضمن ابراز تأسف از آتش سوزی مسجد جامع ساری از این مکان تاریخی به عنوان پایگاه دینی و انقلابی مردم استان مازندران به ویژه ساری یاد کرد و گفت: مبارزات نهضت انقلاب اسلامی در ساری از این بنای تاریخی آغاز شد.
وی با بیان این که علما و بزرگان دینی بسیاری در این مسجد به عنوان امام جماعت بودند، افزود: این بنای تاریخی و مذهبی از جمله مهم ترین اماکن دینی قبل و بعد از انقلاب در رسیدگی به امور دینی، مذهبی و مشکلات مردم بوده است.
استاد درس خارج حوزه علمیه به حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی در این مسجد در دوران مبارزات نهضت انقلاب اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری همواره در دیدارهایی که با ایشان داریم از خاطره حضور خود در ساری و مسجد جامع نقل می کنند.
آیت الله نظری خادم الشریعه بر ضرورت تسریع در روند بازسازی و مرمت این بنای تاریخی و مذهبی تأکید کرد و افزود: باید از همه توان و ظرفیت موجود به منظور احیاء مجدد این بنای ارزشمند مذهبی و تاریخی بهره گرفته شود.
حجت الاسلام ابراهیم حیدری، مدیر کل اوقاف و امور خیریه مازندران در این جلسه با بیان این که آتش سوزی مسجد جامع ساری حادثه ناگواری بود که قلوب بسیاری از مؤمنان را جریحه دار کرد، گفت: باید از همه ظرفیت های موجود به منظور بازسازی و مرمت این بنای تاریخی و مذهبی مرکز استان اقدام کرد.
وی با بیان این که این بنای تاریخی سال 77 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است، خاطرنشان کرد: به همین دلیل در حال حاضر مرمت و بازسازی آن باید با نظر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری صورت گیرد.
حجت الاسلام حیدری با اشاره به این که سازمان میراث فرهنگی باید هر چه سریعتر نظر نهایی خود را در خصوص بنای فعلی مسجد اعلام کند، بیان داشت: هدف نهایی ما بازگشت مسجد جامع ساری به همان دوران طلایی خود است.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه مازندران با بیان این که متأسفانه در اثر گستردگی آتش بخش اعظمی از بنای این مسجد نابود شده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر تنها دیوارهای قدیمی از این بنا باقی مانده که باید از لحاظ استحکام مورد بررسی و آزمایش قرار گرد.
وی با تأکید در حال حاضر بازسازی و مرمت مسجد جامع ساری به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است؛ افزود: باید از همه ظرفیت های مردمی و غیر مردمی برای بازسازی مجدد این بنای ارزشمند استفاده کرد.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه مازندران با بیان این که متأسفانشه برخی انسان های مغرض به دنبال حاشیه سازی در خصوص آتش سوزی مسجد جامع ساری هستند، بیان داشت: باید در چنین شرایطی و برای جلوگیری از بروز هر گونه ناگوار دیگری باید تکلیف این بنا مشخص شود.
وی در ادامه سخنان خود با بیان این که علما همواره همراه و پشتیبان مسؤولان جامعه بوده اند، افزود: در این موضوع نیز علما و روحانیان آمادگی خود را برای همراهی به منظور مرمت و بازسازی مسجد جامع اعلام کردند.
حجت الاسلام حیدری با اشاره به این که بسیاری از مردم برای اطلاع از آخرین وضعیت مسجد جامع به دفاتر و منازل علمای شهر مراجعه می کنند، خاطرنشان کرد: خوشبختانه یک وحدت و اتفاق نظر جمعی برای مرمت و بازسازی مسجد جامع ساری میان مردم و مسؤولان وجود دارد.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه مازندران با بیان این که تاکنون جلسات متعددی برای بررسی این حادثه و ارائه راهکارهای لازم جهت بازسازی این بنا با حضور مسؤولان و علما برگزار شد، تصریح کرد: امیدواریم پس از اعلام نظر نهایی سازمان میراث فرهنگی شاهد آغاز عملیات اجرایی برای بازسازی این مکان دینی باشیم.
شریفیان، معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران نیز در این جلسه از تشکیل یک تیم پژوهشی به منظور بررسی کامل وضعیت سازه باقیمانده از مسجد جامع ساری خبر داد و گفت: این تیم پژوهشی به زودی در این مکان مستقر می شوند و در کوتاه ترین زمان نظر نهایی خود را اعلام می کنند.
وی با بیان این که در برآورد اولیه کارشناسان این سازمان بنای فعلی مسجد از استحکام لازم برخوردار نیست و نیازمند استحکام بخشی است، خاطرنشان کرد: انشاء الله تا روز جمعه نظر نهایی کارشناسان در خصوص وضعیت مسجد جامع ساری و همچنین برآورد هزینه مورد نیاز برای بازسازی این مکان دینی تعیین خواهد شد./۹۵۰/پ۲۰۳/ب۱