توصیه های آیت الله سعیدی به اعضای ستاد بازسازی واقعه غدیر
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله سید محمد سعیدی پیش از ظهر امروز در دیدار اعضای ستاد مردمی بزرگداشت واقعه غدیر که در سالن محراب شبستان بزرگ امام خمینی(ره) حرم مطهر برگزار شد، تعظیم شعائر الهی را وظیفهای همگانی دانست و اظهار داشت: شناخت و معرفت و الگوی اجرا و احیای شعائر اساس عملکرد دقیق در این مساله حیاتی است.
تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) با تاکید بر این که غدیری بودن از خانواده ها باید شروع شود، گفت: اگر انسان نسبت به غدیر معرفت کافی را نداشته باشد و آن را در زندگی خود اجرایی نکرده باشیم نمیتوانیم مروج خوبی برای فرهنگ غدیر باشیم.
وی افزود: ما باید بدانیم واقعه غدیر چه بود، چگونه و با چه هدفی شکل گرفت و چشمانداز آن چیست؛ بر این اساس اگر نگاهها به واقعه غدیر، اتفاقی برای روزهای پایانی عمر مبارک نبی مکرم اسلام(ص) در نظر گرفته شود، باید بگوییم که بعد از پیامبر این حرکت بزرگ تاریخی به نتیجه نرسید و مردم نسبت به ولایت مرتد شدند، درحالیکه غدیر حرکتی مستمر در تاریخ بشریت است.
آیت الله سعیدی آینده پژوهی را لازمه انجام امور دینی و فرهنگی دانست و اظهار داشت: اگر در امور نگاه مدیریتی، نگاهی کوتاه و مربوطه به برهه کوتاهی از زمان و مکان باشد، نمیتواند تأثیرگذاری چندانی داشته باشد.
وی افزود: اگر به دنبال نشان دادن غدیر هستیم، نباید تنها به شرح ماجرای غدیر در روز غدیر خم و اعلام ولایت امام علی علیهالسلام از سوی حضرت محمد صلیالله علیه و آله محدود شد، بلکه باید غدیر امروز را برای مردم بازگو کنیم.
تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) با اشاره به این که غدیر زمان ما، مجسم کردن زیباییها و شکوهها دفاع مقدس است، گفت: غدیر سرمایهای است که فرهنگ شیعه از آن شکلگرفته است، این در حالی است که این واقعه، تنها مختص شیعیان نیست، بلکه سرمایهای است که در اختیار تشیع قرار گرفته تا آن را به دیگران منتقل سازد.
آیت الله سعیدی استقبال اهل سنت از برنامه بازسازی واقعه غدیر را مورد توجه قرار داد و گفت: این کار در ادامه سخن امام رضا علیهالسلام است که میفرمایند«لَوْ عَلِمُوا مَحاسِنَ کَلامِنا لاَتَّبَعُونا»؛ بر این اساس مردم اگر زیباییهای کلام معصومین را بفهمند، از آنها تبعیت میکنند و این رسالت بر دوش ماست که این زیباییها را به همگان نشان دهیم.
امام جمعه قم در ادامه برگزاری آیین بازسازی واقعه غدیر را نیازمند برنامهریزی و نظم دانست و گفت: تعظیم شعائر دارای دو بعد محتوایی و ظاهری است؛ بر این مدار در عرصه ظاهری باید کاری انجام شود که درخور شأن اهلبیت باشد، از نظر محتوایی نیز باید نسبت به ابعاد مختلف شعائر اطلاع کامل داشت.
آیت الله سعیدی جذب حداکثری را لازمه احیای جریان عظیم غدیر دانست و گفت: هرسال که این مراسم برگزار میشود، باید عدهای اندیشهورز بیایند و جوانب مختلف کار را بررسی و نقاط ضعف را برطرف کنند و بر کیفیت کار بیفزایند. البته باید دانست بازسازی واقعه غدیر موجب آشنا شدن و معرفت پیدا کردن هرچه بیشتر مردم نسبت به آن میشوند، از سوی دیگر موجب خشم دشمنان و منافقان میگردد؛ این مسئله نباید در کار درست شما خللی ایجاد کند./837/پ۲۰۲/ج