۸۰ درصد اختیارات کشور دست قوه مجریه است
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، برنامه تلویزیونی «به وقت ایران» شبکه آموزش سیما 31 فروردین به بحث توانمندسازی محرومان با حضور مهدی عیسیزاده رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی و حجت الله عبدالملکی استاد دانشگاه، اقتصاددان و معاون اشتغال و کارآفرینی کمیته امداد امام خمینی (ره) پرداخت.
مهدی عیسیزاده رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز درباره موضوع توانمندسازی محرومان گفت: ما برای خدمت به محرومان از هیچ چیز فروگذار نیستیم. ما قانونهای متعددی داریم و دولتها برای اشتغال محرومان وظیفه دارند.
وی ادامه داد: به دلیل موانعی که در راه کسب و کار و اشتغال زایی وجود دارد ممکن است بیکاران ما افزایش پیدا کنند در حالی که باید تلاش کنیم تعداد بیکاران را کم کنیم.
عیسیزاده با اشاره به اینکه ما هیچ مشکلی در منابع، نیروی کار و قوانین مشخص نداریم، اظهار کرد: ما در حال حاضر معادن فراوانی داریم که هندی و چینیها از آن غنی شدهاند در حالی که متاسفانه عدهای به دنبال مبلغ کمی هستند که کمیته امداد کمک میکند و این تقصیر مجریان است. ما باید بپذیریم که مسئول هستیم و وظیفه داریم که نان مردم را نگه داریم.
وی ادامه داد: هر سال افرادی که تحت پوشش کمیته امداد میروند، بیشتر و مسئولیت آنها سنگینتر میشود. من معتقدم 80 درصد اختیارات این جامعه دست قوه مجریه است و این موانع را باید این قوه برطرف کند.
در ادامه، حجت الله عبدالملکی استاد دانشگاه، اقتصاددان و معاون اشتغال و کارآفرینی کمیته امداد امام خمینی (ره) درباره تعریف درست محرومیت اظهار کرد: محرومیت زدایی از طریق توانمندسازی موضوعی بسیار اساسی است که این برنامه بدان توجه کرده است.
وی ادامه داد: سال 57 زمانی که انقلاب پیروز شد مردم در یک تنگنای اساسی به لحاظ معیشتی بودند و در آمار بانک جهانی آمده است که 46 درصد مردم زیر خط فقر مطلق بودند. حضرت امام پس از پیروزی بلافاصله یکسری دستورات فوری صادر کردند که یکی از آنها تشکیل کمیته امداد بود که وظیفه داشت به مردم به ویژه محرومان و فقرا رسیدگی کند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: ما افتخار این را داریم در کمیته امداد که بزرگترین نهاد خیریه جهان اسلام است و از سال 94 در اساسنامه جدیدش مسئولیت حاکمیتی رفع فقر کشور به عهده این نهاد گذاشته شد، جغرافیای مسئولیتش تغییر کرده و در حال حاضر به دنبال توانمندسازی محرومان است.
عبدالملکی افزود: کمیته امداد این توفیق را داشته است که موضوع فقر را عوض کند. البته اگر نظامهای عمومی کشور کار خود را به درستی انجام بدهند ما نباید مشتری بیکار داشته باشیم در حالی که یک سوم جامعه بیکار کشور مشتری کمیته امداد هستند.
معاون اشتغال و کارآفرینی کمیته امداد امام خمینی (ره) در ادامه درباره موانع خودکفایی و برطرف کردن مشکلات آن مطرح کرد: ما کشوری هستیم که بین 7 تا 11 درصد کل منابع دنیا را داریم. این اقتصاد پرظرفیت احتیاج دارد 70 میلیون نفر کار کنند اما ما تنها 23 میلیون نفر شاغل در کشور داریم و 5 میلیون نفر بیکار هستند. از 5 میلیون بیکار 1.5 میلیون نفر بیکار و مشتری کمیته امداد هستند.
وی تاکید کرد: یکی از مسایلی که ما در فضای کسب و کار داریم مساله مجوزهاست که واقعا افراد را درگیر میکند و باید اصلاحاتی در آن صورت بگیرد. ما قوانین مشکلدار هم داریم اما مشکل اصلی در بخشنامهها و دستورالعملهای اجرایی است.
محمود کریمی اقتصاددان که مهمان تلفنی این برنامه بود، درباره مساله آزادی اقتصادی تصریح کرد: آزادی اقتصادی در نظریه اقتصاد مقاومتی به این معناست که تولید کنندگان اصلا آزاد نیستند که آنچه را که میخواهند تولید و محصولات خود را صادر کنند و ... . در کشور ما قوانین کسب و کار به صورتی است که مردم اصلا تمایل ندارند به سمت تولید بروند. ما از دولتمردان میخواهیم اصلا قانون خاصی برای تولید نگذارند و بگذارند مردم آزاد باشند چراکه ما اصلا نیازی به قوانین جدید نداریم.
عبدالملکی با بیان اینکه کمیته امداد در 4 سال گذشته با کمک دولت، مجلس و کمک خیرین توانسته است 713 هزار فرصت شغلی جدید ایجاد کند، گفت: برنامه امسال ما این است که 300 هزار فرصت شغلی جدید ایجاد کنیم و انصافا مجلس برای بودجه امسال سنگ تمام گذاشت. معاون اشتغال و کارآفرینی کمیته امداد امام خمینی (ره) تاکید کرد: نظامهای کلان اقتصادی کشور اگر درست عمل کنند فقر و محرومیت را از بین میبرند و اگر بد عمل کنند شرایطی را به وجود میآورند که نمیتوان جمع کرد.
وی ادامه داد: کمیته امداد اگر توفیقاتی داشته است به این دلیل بوده است که مردم یاری کردهاند. خود مردم به فکر یکدیگر هستند و در این سالها کمکهای مردم به کمیته امداد و حتی به هموطنان خودشان بدون دخالت دستگاهی بسیار زیاد شده است.
عبدالملکی در پایان با اشاره به اینکه عنصر آزادی در نظام اقتصادی کشور نهادینه نشده است، عنوان کرد: کاری باید انجام شود که مسئولانی که پشت میز نشسته است، نتوانند آزادی را سلب کنند. ما برای این کار یک پیشنهادی به مجلس دادیم و آن این بود که یک سامانهای اتوماتیک راهاندازی شود که همه دستگاههایی که مجوز تولید را صادر میکنند در آن باشند و زمانی که درخواستی ارایه میشود آنها ظرف 2 تا 3 هفته اگر نظرشان مساعد نبود، بگویند چرا نباید مجوز صادر شود و اگر پاسخ ندادند اتوماتیک مجوز صادر شود. این سامانه باعث میشود دستگاهها به خطوط قرمز خود حساس شوند و نه اینکه در همه موارد دخالت کنند.