حق آزمون و خطا نداریم، کارها باید متقن و عالمانه انجام شود
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیتالله سیدابراهیم رئیسی شامگاه جمعه در ادامه برنامههای سفر به آذربایجان غربی در نشست شورای اداری استان، سخنان خود را با تبیین مفهوم خدمت به مردم در گفتمان اسلامی آغاز کرد و با تاکید بر اینکه در نگاه اسلامی کسب رضایت خداوند انگیزه خدمت به مردم است، گفت: در فرهنگ دینی ما خدمت به خلق از سر خدادوستی است و معتقدیم نزدیکی به خدا از رهگذر خدمت به خلق می گذرد.
وی خدمت به مردم را جزء آموزههای محوری انقلاب اسلامی دانست و با اشاره به اینکه در ۴۰ سال گذشته در کشور کارهای قابل تقدیری انجام شده است، خاطرنشان کرد: در این ۴۰ سال چهره شهرها و روستاهای ما عوض شده و بیانصافی است اگر گفته شود که کار نشده، اما انتظار مردم از کار و تلاش، متفاوت و بالاتر از آن چیزی بوده که انجام شده است.
رییس جمهور ادامه داد: مردم انتظار دارند که در زندگی، معیشت و کسبوکارشان یا در موارد دیگری همچون تولید، صادرات و مسائل فرهنگی و اجتماعی شاهد آسیب نباشند.
آیت الله رئیسی گفت: در ۴۰ سال بعدی انقلاب اسلامی به عنوان گام دوم باید نگاهی منصفانه به آنچه تاکنون انجام شده داشته باشیم. در ۴۰ سال اول انقلاب در برخی حوزهها مثل حوزههای امنیتی، دفاعی و نظامی، افتخارات زیادی داشتیم اما در برخی حوزهها نیز عقبماندگیهایی داریم.
رییس جمهور با بیان اینکه این عقبماندگیها با کار معمولی برطرف نمیشود و نیازمند تلاش مضاعف و کار جهادی است، افزود: همه مدیران استان و کشور بدانند که برای پیشرفت امور و جبران عقبماندگیها نیاز به کار جهادی مخلصانه و با انگیزه، همراه با اندیشه و تعقل داریم. این را بدانیم که هر گامی در جهت علم، فناوری، تولید، کار دانشبنیان و اشتغالآفرین برداریم موجب خشم دشمن و رضای خدا و امیدواری مردم است.
وی با بیان اینکه در این مقطع حق آزمون و خطا نداریم و کارها باید متقن و عالمانه انجام شود، گفت: باید از همه تجربیات موجود در داخل و خارج کشور استفاده کنیم. به نسخههای دیگران چشمبسته و بدون بررسی کارشناسی عمل نخواهیم کرد، اما حتما لازم است به تجربیات دیگران توجه کنیم و در صورت نیاز از آنها بهره ببریم.
آیت الله رئیسی جهش در روند پیشرفت استان را تنها در سایه همراهی و مشارکت مردم امکانپذیر دانست و خاطرنشان کرد: ۱۵۷ طرح برای این سفر استانی به تصویب رسیده است و مردم انتظار دارند بعد از این سفر در میدان عمل اتفاقات ملموسی بیفتد و تلاش مضاعفی برای پیشرفت استان به کار گرفته شود.
رییس جمهور با اشاره به موقعیت مرزی آذربایجان غربی و مجاورت با سه کشور همسایه، به استاندار این استان دستور داد با هماهنگی وزارت امور خارجه در راستای تسهیل مراودات و تعاملات با شهرهای مجاور در کشورهای همسایه گام بردارد.
وی در این زمینه تاکید کرد که تشکیل یک کمیته مشترک بین ایران و این سه کشور میتواند ارتباطات مرزی را بیش از پیش تسهیل کند.
آیتالله رئیسی افزود: استاندار آذربایجان غربی مشوقهای لازم برای تقویت سرمایهگذاری در استان را احصا و به دولت ارائه کند تا اقدامات لازم برای تامین این مشوقها در دولت صورت گیرد.
رییس جمهور در ادامه ساماندهی تجارت مرزی را اراده جدی دولت دانست و گفت: دولت مرز را نه یک تهدید بلکه یک فرصت میداند. تجارت مرزی به معیشت بخشی از مرزنشینان کشور پیوند خورده و لذا نمیتوان آن را تعطیل کرد. تجارت مرزی و کولهبری باید بر اساس مقررات تجاری کشور ساماندهی شود. آییننامه ساماندهی تجارت مرزی در آینده نزدیک از سوی دولت ابلاغ می شود، اما چند بند آن نیاز به طرح در مجلس دارد که امیدوارم سریعتر به تصویب برسد.
وی با بیان اینکه اگر لازم باشد فعالیت گمرکات استان باید ۲۴ ساعته شود، اظهار داشت: توسعه صادرات در گرو این است که فرایندهای گمرکی با سرعت و به لحظه انجام شود. علاوه بر آن فعالیت دستگاههای مختلف در گمرک باید با مدیریت متمرکز صورت گیرد و لازم است استاندار به عنوان نماینده عالی دولت در استان این موضوع را مدیریت کند.
رییس جمهور تصریح کرد: عدم ثبات مقررات و صدور بخشنامههای متفاوت به نحوی که صادرکننده و تولیدکننده نتوانند درباره آینده فعالیت خود پیشبینی داشته باشند به شدت به زیان تولید و صادرات است.
آیتالله رئیسی در ادامه سخنانش بر اولویت بومیگزینی در جذب نیروی انسانی در استان تاکید و خاطرنشان کرد: اولویت استفاده از فرصتهای شغلی در شرایط مساوی متعلق به نیروهای بومی است، مگر موقعیتی که نیاز به تخصص خاصی داشته باشد.
رییس جمهور همچنین بر اهمیت رفع نقاط حادثهخیز در جادههای استان بعنوان یک اولویت جدی تاکید کرد و گفت: رفع نقاط حادثهخیز راههای مواصلاتی در سراسر کشور یک ضرورت فوری است چرا که نمیتوانیم هر سال شاهد فهرستی از فوتیها در تصادفاتی باشیم که عامل موثر آن نقاط حادثهخیز جادهای است.
آیت الله رئیسی با اشاره به اینکه خامفروشی کار مذمومی است که بارها مورد نکوهش مقام معظم رهبری نیز قرار گرفته است، افزود: نکته مهم دیگر تخصیص حق مالکانه معادن به صندوقهای توسعه استانی است. منابع حاصل از فروش اموال مازاد دولت به این صندوقها واریز میشود تا در راه آبادانی استان هزینه شود.
وی با اشاره به درخواستهای مطرح شده در جلسه برای اصلاح تقسیمات کشوری، موضوع تعاونیها و نیز برخی مسائل مرتبط با میراث فرهنگی اظهار داشت: بافتهای تاریخی میراث و هویت فرهنگی ما است و خصوصا در این استان که نماد تاریخی، فرهنگی، میراثی و تمدنی کشور است، باید حفظ شوند اما این نباید باعث قفل شدن زندگی مردم شود.
آیتالله رئیسی با تاکید بر اینکه اساسا در همه کشور از جمله در آذربایجان غربی، رشد و توسعه فرع بر حفظ هویت فرهنگی است، تصریح کرد: هویت و ریشه فرهنگی استان نباید در جریان پیشرفت آسیب ببیند. در این زمینه همه و به ویژه مرزبانان فرهنگی مسئولیت مضاعف دارند. توسعهیافتگی اقتصادی حتما ضرورت دارد اما در کنار آن حفظ هویت و ماهیت فرهنگی استان بسیار مهم است.
رییس جمهور ادامه داد: علاوه بر ستاد اقتصادی دولت، یک ستاد فرهنگی هم با حضور وزرا و مسئولین فرهنگی تشکیل شده است تا اقدامات و برنامه های فرهنگی را در بخشهای مختلف هماهنگ دنبال کند.
آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: امیدوارم آنچه گفتیم و آنچه شنیدیم برای رضای خدای متعال بوده باشد و بیش از پیش تحرکی در همه مدیران ایجاد کند تا مصوبات سفر دنبال و پیگیری شود. آقایان ائمه محترم جمعه هم به سهم خودشان با توجه به اطلاعاتی که پیدا کردند نسبت به وضع شهرستان خودشان پیگیری کنند و مدیران محترم نیز احساس مسئولیت بیشتری کنند تا شاهد باشیم که یک کار متفاوتی صورت گرفته است.
رییس جمهور تاکید کرد: پول، اعتبار و برنامه مهم است، اما مهمترین نقش در موفقیت را خود شما مدیران ایفا میکنید. نگویید که پیشینیان نتوانستند، ما اصحاب «ما میتوانیم» هستیم. ممکن است راه در برخی از قسمتها هموار نباشد، اما معطل نمانید.
آیتالله رئیسی گفت: یقین داشته باشید آینده بسیار امیدوارکننده است و حتما چیزهایی که خیلیها فکر میکنند نمیشود اتفاق خواهد افتاد. امروز اراده جدی در کشور این است که موانع برداشته شود و مردم احساس امنیت و عدالت و آرامش کنند.