۰۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۴
کد خبر: ۷۴۲۵۸۸

گوشه‌ای از پروژه دروغ‌پردازی رسانه‌های ضدانقلاب در اغتشاش ۱۴۰۱

گوشه‌ای از پروژه دروغ‌پردازی رسانه‌های ضدانقلاب در اغتشاش ۱۴۰۱
بر اساس بیانات رهبر انقلاب، تحریف حقایق، جنگ تبلیغاتی و دروغ پردازی رسانه‌ها، یکی از راهبرد‌های اصلی دشمن در قبال ایران بوده است. در این گزارش چند نمونه از دروغ‌پردازی و تحریف‌های دشمنان برای التهاب‌آفرینی در دوران اغتشاشات را به صورت مستند، تبیین کرده است.

بر اساس بیانات رهبر انقلاب، تحریف حقایق، جنگ تبلیغاتی و دروغ‌پردازی رسانه‌ها، یکی از راهبردهای اصلی و مهم دشمن در قبال ایران است. ایشان در بیانات خود در این رابطه فرموده‌اند: «قصد دشمن این بود که مردم را وارد میدان کند، مردم نشان دادند که با دشمن همراه نیستند. البته دشمن در رسانه‌ها لشکرسازی می‌کند؛ لشکرسازی کاذب، انبوه‌سازی دروغ. می‌بینید در رسانه‌های گوناگون دشمن جوری وانمود می‌کند که آدم غافل و بی‌خبر تصور می‌کند که واقعاً یک خبری است؛ [در حالی که] واقع قضیه این نیست. راهبرد دشمن ایجاد اختلاف است. البته تاکتیک‌ها مختلف است؛ هر زمانی با یک تاکتیک؛ عمده‌ی تاکتیک هم دروغ‌پردازی و شایعه‌سازی است.» (۱۴۰۱/۰۸/۲۸)

در پروژه دروغ‌پردازی نسبت به ایران و نظام اسلامی، نه تنها رسانه‌های فارسی زبانی همچون بی‌بی‌سی و اینترنشنال تمام قد به میدان آمدند، بلکه حتی رسانه‌هایی همچون نیویورک تایمز و سی‌ان‌ان نیز اعتبار خود را به حراج گذاشته و وارد پروژه‌ی دروغ‌پردازی شدند.

«فارس پلاس» در این گزارش چند نمونه از جریان تحریف و دروغ‌پردازی‌های سیاسی-رسانه‌ای دشمنان ملت ایران در ماجرای اغتشاشات را به‌صورت مستند بررسی و تبیین کرده است. این گزارش سعی دارد گوشه‌هایی از «توطئه تحریف» و «جنگ تبلیغاتی» مورد اشاره رهبر معظم انقلاب اسلامی را با اتکاء به شواهد متقن بازخوانی کند.

دروغ بیماری رهبر انقلاب

یکی از دروغ‌های نیویورک تایمز که در تاریخ ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ با هدف ملتهب کردن فضای ایران و شعله‌ور شدن اغتشاشات منتشر شد، مسئله‌ی بیماری رهبر انقلاب بود. این رسانه آمریکایی نوشته بود: «رهبر ایران در بستر بیماری است و عمل جراحی انجام داده و حالش به قدری وخیم است که حتی توانایی نشستن هم ندارد و به همین دلیل، تمام جلسات لغو شده است.»
 


دروغ نیویورک تایمز درباره بیماری رهبر انقلاب

 

دروغ بودن این ادعا خیلی سریع‌تر از آنکه نیویورک تایمز گمان می‌کرد، برملا شد. فردای انتشار این ادعای دروغ از سوی نیویورک تایمز، یعنی ۲۶ شهریور ۱۴۰۱، رهبر انقلاب در دیدار با هیئت‌های عزاداری در اربعین حسینی حضور یافتند و به طور ایستاده و بدون عصا، سخنرانی کردند.
 


سخنرانی رهبر انقلاب و برملا شدن دروغ نیویورک تایمز

 

دروغ اعتصاب سراسری

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در ایام اغتشاشات، دروغ‌های متعددی را نشر داد. به عنوان نمونه دیگر، این رسانه آمریکایی در گزارشی نوشته بود: «اعتصابات، ایران را به شهر ارواح تبدیل کرده و همه چیز تعطیل شده است. بازارها و مغازه‌ها به طور سراسری در ایران بسته شده و زندگی معمولی مردم متوقف شده است. حتی مطب‌های پزشکی و سوپرمارکت‌ها نیز شغل خود را تعطیل کرده‌اند.»
 


دروغ نیویورک تایمز درباره اعتصابات در ایران

 

این ادعا، در روزهایی مطرح شد که زندگی عادی مردم ایران در شهرهای مختلف در جریان بود و کذب بودن آن به قدری برای همه واضح بود که نیاز به سند یا مدرکی وجود نداشت. فقط کافی بود فردی چند دقیقه در خیابان‌ها حضور داشته باشد تا دروغ بودن این ادعا را لمس کند.

دروغ ضربه به سر مهسا امینی

از اولین و مهم‌ترین دروغ‌های رسانه‌ها در جریان اغتشاشات ۱۴۰۱، ادعای ضرب‌وشتم مهسا امینی بود. شبکه اینترنشنال با انتشار تصویری از سی‌تی اسکن سر مهسا امینی، مدعی بود که جمجمه او در اثر ضربات شدید، دچار شکستگی و خونریزی شده و این، عامل مرگ او بود.
 


دروغ اینترنشنال درباره علت فوت مهسا امینی


دروغ بودن این ادعا از همان اول با استناد به برخی شواهد، مشخص شد. اول آنکه متخصصین مغز و اعصاب اعلام کردند که آثار ضربه و شکستگی در تصاویر سی‌تی اسکن وجود ندارد. بلکه آثاری از جراحی سر در گذشته به چشم می‌خورد. در ادامه، تصاویر و اسنادی از جراحی مغزی مهسا امینی در دوران کودکی او منتشر شد که این خبر را تایید می‌کرد. همچنین، پزشک جراح او نیز از بیماری مغزی و جراحی مهسا امینی سخن گفت.

اما نکته قابل توجه این است که حتی جریان برانداز هم به دروغ بودن ادعای شکستگی سر مهسا امینی اعتراف کرد. این اعتراف اما بعد از گذشت یک سال و پس از آنکه آتش اغتشاشات سرد و دشمن در رسیدن به اهدافش ناکام شده بود، به این ترتیب رسانه‌ای شد که چند نفر از چهره‌های اپوزیسیون خارج نشین و از حامیان سلطنت‌طلبان که متخصص مغز و اعصاب هم هستند، اعلام کردند که از همان اول مشخص بود که آثاری از ضربه و شکستگی در سی‌تی اسکن مهسا امینی وجود نداشت و آثار جراحی قبلی نیز به چشم می‌خورد! نکته جالب و درس‌آموز این دروغ که پایه بسیاری التهاب‌آفرینی‌های بعدی و تحریک احساسات برخی واقع شد این است که مزدوران سیاسی که با نام اپوزیسیون و... فعالیت می‌کنند ترجیح دادند حقیقت را اعلام نکنند و در این‌باره سکوت کنند تا مرموزانه از درگذشت طبیعی یک دخترخانم جوان برای اغتشاش‌آفرینی نهایت سوء‌استفاده را کنند.
 


اعتراف به مشخص بودن دروغ اینترنشنال درباره مهسا امینی

 

کشته‌سازی نیکا شاکرمی

از دیگر دروغ‌های بزرگ رسانه‌ها، پروژه کشته‌سازی دختری به‌نام نیکا شاکرمی بود. در اینباره تاکنون مطالب زیادی در رسانه‌ها مطرح شده است. اما در این میان، ادعای شبکه سی‌ان‌ان قابل توجه است. این رسانه آمریکایی نیز همچون نیویورک تایمز، با امید به اینکه بتواند آتش اغتشاش در ایران را شعله‌ور نگه دارد، یک ماه بعد از خبر خودکشی نیکا شاکرمی و زمانی که آتش آشوب‌ها کاهشی شده بود، در گزارشی اختصاصی مدعی شد که نیکا چندین روز قبل از مرگش، توسط ماموران بازداشت شده بود و به قتل رسیده است.

این شبکه‌ی آمریکایی با انتشار یک فیلم، دختری را نشان داد و مدعی شد که او نیکا است که توسط ماموران بازداشت شده بوده است. اما نه چهره آن دختر در فیلم مشخص است که بتوان گفت نیکا بوده، نه ماموری در فیلم دیده می‌شد و نه هیج صحنه‌ای از لحظه دستگیری آن دختر به چشم می‌خورد! این ادعا درحالی مطرح شد که فیلمی مشخص از ورود نیکا شاکرمی در صحت و سلامت کامل در شب قبل از حادثه به یک ساختمان، منتشر شده بود.

 


پروژه حسن فیروزی

حسن فیروزی یکی از پروژه‌های رسانه‌ای بود که در خصوص آن، دروغ‌های عجیبی گفته شد. سازمان ضدایرانی و معاند «کانون حقوق بشر ایران» که مقر آن در آلمان قرار دارد، در آذرماه ۱۴۰۱ مدعی شد فردی به نام حسن فیروزی بازداشت شده و جان او به شدت در خطر است. این سازمان مدعی شده بود که فیروزی در یک سلول انفرادی زیر نظر اطلاعات سپاه قرار گرفته و تحت شکنجه است و این شکنجه‌ها باعث شده که کلیه‌ی چپ او از بین برود و هر لحظه احتمال دارد به دلیل خونریزی داخلی، جانش را از دست بدهد. نکته قابل توجه این است که مشخص نیست این سازمان تروریستی، چگونه می‌توانست از وضعیت سلول انفرادی اطلاعات سپاه با خبر باشد.

 


دروغ درباره دستگیری و شکنجه حسن فیروزی

 

شبکه اینترنشنال نیز در همین پازلِ تحریف‌آلود، مدعی شد که جمهوری اسلامی قصد دارد حسن فیروزی را با شکنجه، حذف فیزیکی کند.
 


دروغ اینترنشنال درباره شکنجه حسن فیروزی

 

در همین میان، صوتی از حسن فیروزی منتشر شد که رسانه‌ها مدعی بودند این صوت، از داخل زندان رسیده و در آن خواسته که «کاری کنید که یک بار دیگر دخترم را ببینم.» اما در این صوت، صدای عبور موتور سیکلت در خیابان به گوش می‌رسید!
 


دروغ اینترنشنال درباره شکنجه حسن فیروزی

 

در ادامه، رسانه‌های خارجی از جمله صدای آمریکا مدعی شدند که فیروزی به دلیل صدمات ناشی از شدت شکنجه، به کما رفته و احتمال زنده ماندنش کم است.
 


دروغ صدای آمریکا درباره شکنجه حسن فیروزی

تمام این سناریوسازی‌ها درحالی صورت گرفته بود که اصلا شخصی به نام حسن فیروزی در زندان نبود! او سرانجام در سوم بهمن ۱۴۰۱ زمانی که قصد فرار از مرزهای آبی کشور را داشت، در صحت و سلامت کامل دستگیر شد و با هواپیما به تهران منتقل گردید.


برملا شدن دروغ‌ها درباره حسن فیروزی

پروژه حسین رونقی

پروژه دیگری که نمونه واضحی از پمپاژ دروغ و تحریف علیه افکار عمومی ایرانیان بود و البته به سرعت کذب بودن آن فاش شد، دروغ شکستن پاهای شخصی به نام حسین رونقی در زندان بود.


دروغ صدای آمریکا درباره شکنجه حسین رونقی

اما زمانی که رونقی به طور موقت آزاد شد و در بیمارستان کنار پدر و مادر خود حضور داشت، مشخص شد که هیچ آسیبی نه به پا و نه به هیچکدام از اندام‌های دیگر او، وارد نشده است.


برملا شدن دروغ‌ها درباره شکنجه حسین رونقی

توماج صالحی

بعد از دستگیری توماج صالحی، شبکه اینترنشنال مدعی شد که او در زندان به شدت تحت شکنجه قرار گرفته، صورت و گردن او آسیب دیده و انگشتان او را شکسته اند. اما با انتشار اولین ویدئو از او در بازداشت، مشخص شد که در سلامت کامل قرار دارد.


دروغ درباره شکنجه توماج صالحی

مرکز افکارسنجی فارس در پژوهشی به این نتیجه رسید که ۵ رسانه معاند، تنها در طول ۴۶ روز، بیش از ۳۸ هزار دروغ با هدف اغتشاش در ایران، منتشر کردند. این موارد تنها بخش کوچکی از دروغ‌پردازی‌های رسانه‌های معاند بود که در این گزارش مورد بازخوانی قرار گرفت.

احسان قنبری نسب
منبع: فارس
ارسال نظرات