۱۴ آبان ۱۴۰۲ - ۰۸:۱۹
کد خبر: ۷۴۵۰۹۳
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی:

احیای دامداری های سنتی، افزایش تولید گوشت قرمز را رقم می زند

احیای دامداری های سنتی، افزایش تولید گوشت قرمز را رقم می زند
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: افزایش تولید منجر به کاهش قیمت ها خواهد شد و احیا دامداری های سنتی یکی از این راهکارها است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در آذربایجان شرقی، اکبر فتحی در جلسه شورای معاونان و مدیران مستقل سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: در حوزه قنوات امسال و سال گذشته اعتبارات مناسبی تزریق شد اما باید اقدامات بیشتری در این حوزه انجام شود و معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی نیز این اختیار را به استان داده است که هر اقدامی نیاز است در حوزه قنوات انجام دهد. محدود کردن اقدامات به دستورالعمل و مکاتبات نمی تواند برای کشاورزی استان کارگشا باشد و باید در این حوزه انعطاف پذیر باشیم.

وی بر لزوم توجه ویژه به آبیاری زیرسطحی تاکید کرد و گفت: لازم است مانند طرح های آبیاری تحت فشار در راستای افزایش بهره وری آب عمل و دستورالعمل های مربوطه از وزارت متبوع پیگیری گردد.

فتحی بر پیگیری برخی پروژه ها که بنا بر مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان، اعتبار آنها از محل مسئولیتهای اجتماعی شرکت مس سونگون تخصیص خواهد یافت، تاکید کرد و گفت: مدیران باید در دسترس مردم باشند چرا که برخی نارضایتی ها از این نشات می گیرد که مردم مکان ملاقات با مدیران را ندارند. اگر مدیران برای مردم شنونده خوبی باشند حتما راهکاری برای مشکلاتشان پیدا می کنند.

وی ادامه داد: افکارسنجی ها و نظرسنجی های انجام شده بایستی در اختیار اتاق فکر سازمان قرار بگیرد تا کانونهای نارضایتی مردم شناسایی شده و برای آن راهکاری پیشنهاد شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: همه باید برای افزایش تولید خصوصاً در حوزه تولیدات پروتئینی دست به دست هم بدهیم و همکاری داشته باشیم. وزیر محترم جهاد کشاورزی از زمان آغاز به کار اعتقاد راسخی به افزایش تولید برای تنظیم بازار محصولات اساسی دارد چرا که افزایش تولید منجر به تعدیل قیمت خواهد شد.

فتحی بر ضرورت افزایش جوجه ریزی براساس سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد و گفت: باید تعداد مرغداری های آماده جوجه ریزی با اطلاعات کامل به صورت مستمر در هر شهرستان مشخص باشد. با مطالعات انجام شده مشخص گردیده است که 25 درصد مرغداری های استان در یک سال تنها یک دوره جوجه ریزی انجام می دهند و 25 درصد دیگر نیز تنها 2 دوره جوجه ریزی انجام می دهند که اگر همین مرغداری ها تعداد دفعات جوجه ریزی را به سه دوره افزایش دهند، ظرفیت جوجه ریزی استان به 5.5 میلیون قطعه خواهد رسید.

وی از ثبات لازم در زمینه تامین نهاده های دامی در دو ماه اخیر خبر داد و گفت: برنامه افزایش تولید در حوزه دام و طیور باید در دستور کار باشد و در حوزه گوشت قرمز باید توجه ویژه به احیا دامداریهای سنتی باشد چرا که این دامداریها 40 درصد پروتئین و لبنیات مورد نیاز را تامین می کرد اما امروزه این دامداری ها غیر فعال هستند. اگر بتوانیم در طرح جهش تولید در دیمزارها تناوب علوفه و غلات را عملیاتی کنیم با تامین علوفه می توانیم زمینه ساز احیا دامداری های سنتی باشیم. 

وحید نستوهی
ارسال نظرات